הזהב השחור

עוגת שוקולד פרג ללא גלוטן

זמנים

זמן הכנה:

13 דק'

זמן המתנה:

40-45 דק'

דרגת הקושי

קל

בלאגן במטבח

'סביר'

ללא גלוטן

ללא גלוטן

אתם בטח תוהים למה אני מתכוונת בכותרת הזו
ובכן…
הכוונה היא לפרג!

חוץ מזה שהפרג הוא סופר טעים ומשתלב מעולה בקינוחים הוא גם מכרה זהב תזונתי!

✅ הוא מכיל חומצות שומן חיוניות (אומגה 3 ואומגה 6), סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ובכללם כמות עצומה של סידן!
✅ כשאתם קונים פרג עדיף לקנות מחנות תבלינים/פיצוחים ולבקש שיטחנו לכם אותו במקום וכשאתם מגיעים הביתה אחסנו אותו במקפיא כדי לשמור על הטריות

בכל פרוסה יש כ-200 מ"ג סידן שזה בערך הכמות למוצר חלב ממוצע!😱😱😱

את העוגה הזו הכנתי אחרי כ-3 שנים שלא הכנתי אותה ובכללי בתקופה האחרונה אני מכינה בעיקר עוגות של כלי אחד ולא כאלה שמצריכות הפרדת ביצים.
שכחתי שה'חוקים' קצת משתנים כשמפרידים ביצים וכשרוצים שהעוגה תגיע לאפייה מלאה
בנגלה הראשונה של העוגה הזו התקבלה עוגה גבוהה ויפה וכשחתכתי אותה ראיתי שכל האמצע לא אפוי! לא השתמשתי בקיסם לבדיקה ויותר מזה – וידאתי שהאמצע רוטט כמו שאני עושה בדרך כלל למשל בבראוניז
נפל לי האסימון ושיפרתי את מנהגי בעוגה הבאה שהכנתי בדיוק יומיים אחר כך כדי לכתוב מתכון מסודר 🙂

אל דאגה! כמובן שלא זרקתי את העוגה החצי אפויה
חתכתי את כל החלקים שכן נאפו טוב ואת החלק הלא אפוי הכנסתי לאפייה נוספת
התוצאה לא הייתה יותר מדי אלגנטית אבל הטעם היה נהדר!
ואל תשכחו מה אמרה פולנייה: גם ככה בקיבה הכל מתערבב

אז גם אם פספסתם, לא קרה כלום! יש מה לעשות עם התוצר ואפשר ללמוד לפעם הבאה 🙂

חוצמזה שזו עוגה שאני ממש אוהבת זו הפעם הראשונה שצילמתי את עצמי מלמעלה מכינה מתכון כלשהו וערכתי לבד! הסרטון עצמו היה 13 דקות אז תוך 13 דקות העוגה הייתה כבר בתנור שזה בפני עצמו ממש מגניב במיוחד שמדובר על עוגה עם הקצפה.
העריכה עצמה לקחת 4 שעות. 4 שעות!! תכלס לא חשבתי שזה יהיה כזה קשה ומה סך הכל עשיתי? חתכתי חלקים מיותרים והעליתי את המהירות? כדי שייצא יפה והגיוני מבחינת הסרטון צריך לחתוך בדיוק בנקודה הנכונה
ואז לקח לי עוד 4 שעות להעלות אותו לרשתות החברתיות כי שמתי מנגינה מהאפליקציה של העריכה ופייסבוק ואינסטוש עשו לי בעיות של זכויות יוצרים.
בקיצור – הרבה למידה הייתה עם העוגה הזאת. ממשך האפייה ותזכורת לבדוק עם קיסם ועד לעריכת סרטונים בפלאפון והעלאתם לרשת
אז ללא חפירה נוספת, קבלו אותה!

עוגת פרג שוקולד

עוגת פרג ושוקולד
עוגת פרג ושוקולד

מתכון לעוגת פרג שוקולד

מה צריך?

  • 200 גר' שוקולד מריר 60%
  • 100 גר' חמאה
  • 200 גר' (כ-2 כוסות) פרג טחון
  • 5 ביצים
  • 1/3-1/2 כוס סוכר (לפי הטעם)
  • כפית קורנפלור

לציפוי

  • 100 גר' שוקולד מריר 60%
  • רבע כוס חלב

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל175 מעלות
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו
  3. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר
  4. מוסיפים לשוקולד המומס את החלמונים ומאחדים
  5. מוסיפים את הפרג ואת הקורנפלור – מציעה לפזר את הקורנפלור קצת בפרג כדי להימנע מגושים
  6. מקפלים (מערבבים בעדינות) את קצף החלבונים לתערובת השוקולד
  7. מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ40-45 דקות עד שקיסם יוצא כמעט יבש

למי שרוצה ציפוי – ממיסים את השוקולד במיקרו, מערבבים עם החלב ומצפים

'מעשיטיפ'

  • כשאתם קונים פרג, עדיף לרכוש פרג שנטחן במקום ולאחסן אותו במקפיא לשמירה על הטריות
  • ככל שאופים את העוגה יותר זמן כך היא יוצאת יותר יבשה מבפנים. בחרו מתי להוציא לפי איך שאתם אוהבים את העוגות שלכם

בתיאבון!

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטוש maasit.kitchen@

שתפו ב:

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות

גליל תמרים

גליל תמרים

מועכים, קוצצים ומגלגלים תוך 5 דקות ובלי מיקסר!

פיסוק של 90 מעלות

העקומה שבחדר

האם אני באמת 'עקומה' או שזה מה שסיפרתי לעצמי ושמר אותי במקום