יובה YUBA יובה!!

האחות החורגת והלא מוכרת של הטופו

על היובה שמעתי כבר מספר פעמים, נתקלתי במתכונים ברשת אבל לא היה לי ממש דחוף לנסות.
לפני 3 חודשים השתתפתי בהרצאה של שטראוס על צמחונות וטבעונות בה הסבירו עוד על המוצר ועל כך שהוא נחשב מבין מוצרי הסויה שאינם מעובדים ולכן ניתן לצרוך ללא חשש.

למי שלא מכיר יש נייר עמדה מאוד מפורט על ההשפעות הבריאותיות של סויה בשלבים שונים במהלך החיים של עמותת עתיד שאומר בשורה התחתונה שאין שום בעיה עם צריכת סויה בשלבי החיים כל עוד מדובר במוצרים לא מעובדים כמו: טופו, אדממה, משקה סויה ללא תוספת סוכר, פולי סויה יבשים וטמפה. היובה גם נכנסת לקטגוריה של הלא מעובדים כיוון שמכילה רק מים וסויה והתהליך שעוברת הוא מינימלי של חימום וייבוש לאחר מכן.

כבר בהרצאה עלה לי החשק לנסות במיוחד בגלל שהוא נכנס לקטגוריה של מוצר סויה 'לא מעובד'. מאוד חשוב לי לבסס את התזונה שלי על מזונות כמה שיותר קרובים למקור לצד שימוש בחומרי גלם מהתעשייה מקצרי תהליכים כמו יובה או ירקות קפואים למשל.

מאז ההרצאה לא עשיתי יותר מדי עם הרצון הזה עד שרצה הגורל והפגיש ביני לבין היובה במדפי הקניות במחלקת GREEN של שופרסל.
החלטתי לקנות כדי שיהיה בבית עד לרגע שאחליט גם להתנסות. 
ההתנסות הייתה מוקדמת ממה שחשבתי כי לא עשינו תכנון שבועי אז ידעתי שהשבוע אסתמך על המזווה ואזרום עם מה שיש שם
שיתפתי ברשת את הניסיונות שלי וקיבלתי לא מעט הודעות לגבי מה זה יובה אז החלטתי להרים את הכפפה ולכתוב כתבה מסודרת בנושא:

מה זה יובה?

יובה נוצרת כחלק מתהליך הכנת חלב סויה.
במהלך הרתחת החלב נוצר קרום על גבי החלב עצמו שנאסף ומיובש.
הקרום – יובה עשיר מאוד בחלבון והערכים התזונתיים שלו דומים לאלו של טופו.
בניגוד לטופו, ביצירת היובה אין צורך להשתמש בחומרי קרישה. הוא נוצר באופן טבעי בתהליך חימום חלב הסויה ולאחר ייבוש מתקבל המוצר המוגמר. לכן יובה מכילה רק סויה ומים (רכיבים טבעיים) ואינה מהווה מוצר שנחשב למוצר מעובד בדרגה גבוהה. 

איפה קונים יובה?

אם זאת לא הפעם הראשונה שלכם כאן בבלוג, נראה לי שאתם כבר מבינים שאם אני צריכה להתאמץ בשביל חומר גלם מסוים הוא פשוט לא נכנס אליי למטבח… אני אוהבת חומרי גלם נגישים וזמינים שניתן למצוא בקלות.
את היובה ניתן למצוא ברשתות כמו שופרסל וניצת הדובדבן. המגוון הכי גדול שראיתי היה באתר 'בטבע שלי'
לפי שיטוט קצר בגוגל ראיתי שניתן להשיג 5 צורות עיקריות של יובה: כנפיים, מקלות, קשרים, רצועות רחבות ודפים.
בינתיים יצא לי להתנסות עם הכנפיים ואהבתי מאוד!

ערכים תזונתיים של יובה

יובה היא מקור נהדר לחלבון!

ב-100 גר' יובה מוכנה למאכל (לאחר השרייה במים חמים) יש כ-25 גר' חלבון שזו כמות זהה לחלבון אותו נקבל מבשר ועוף.
בהשוואה לטופו היא מכילה יותר חלבון ל-100 גר' – טופו מכיל כ-17 גר'.

בניגוד למוצרי בשר ועוף, היובה מכילה גם פחמימות שחלקן מגיעות מסיבים תזונתיים
וכמו בשאר המוצרים מן הצומח – ביובה אין כולסטרול 

מה עושים עם יובה?

האמת שבגלל שאני חדשה בתחום, אין לי עוד מתכונים ותובנות מפוצצות
מה שכן – מבחינה פרקטית בעיני היובה קצת עולה על הטופו כי חוץ מהשרייה לא צריך להתעסק איתה – לחתוך ולצרוב מכל הצדדים למשל. 

ההתנסות הראשונית שלי הייתה בהשראת המתכון של VegaNati

מאוד אהבתי את הטעמים במתכון 

עוד אתר שיש בו מלאי דיי גדול ומסודר של מתכונים עם יובה:
הבלוג של יגאל גיאל
מאמינה שבהמשך יהיו עוד התנסויות ויעלו גם לכאן מתכונים טעימים עם יובה

תבשיל יובה
בתמונה: הניסיון הראשון שלי עם יובה! יצא טעים ממש!

מה הפואנטה?

יובה היא תוצר לוואי של הכנת חלב סויה – הקרום שמצטבר מעל החלב נאסף ומיובש וכך מתקבלת יובה
היובה מאוד עשירה בחלבון  – ממש כמו עוף ובשר
בנוסף היא דלה בשומן, מכילה סיבים תזונתיים וללא כולסטרול
יתרון נוסף הוא שהיא ללא גלוטן ולכן מתאימה לנמנעים מסיבות כאלו ואחרות
ברמה הפרקטית – בעיני מוצר מושלם למזווה! בגלל שהיא יבשה ואינה מצריכה קירור/הקפאה ניתן לשמור בחוץ ולשלוף בעת הצורך כיוון שמצריכה רק השרייה של 10 דקות במים רותחים
כמו כל מוצרי הסויה אין לה טעם ולכן כדאי לפנק אותה בטעמים טעימים 

שתפו ב:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות אחרונות

גליל תמרים

גליל תמרים

מועכים, קוצצים ומגלגלים תוך 5 דקות ובלי מיקסר!

פיסוק של 90 מעלות

העקומה שבחדר

האם אני באמת 'עקומה' או שזה מה שסיפרתי לעצמי ושמר אותי במקום