גליל תמרים

מועכים, קוצצים ומגלגלים תוך 5 דקות ובלי מיקסר!

זמנים

זמן הכנה:

7 דק'

זמן המתנה:

אין

דרגת הקושי

קל

בלאגן במטבח

'זניח'

ללא גלוטן

ללא גלוטן

טבעוני

טבעוני

הרבה זמן שלא עלה כאן מתכון!
דווקא יצא לי לכתוב לא עט מתכונים בתקופה האחרונה אבל מכאן ועד להתיישב ולהעלות לבלוג , איכשהו לא הייתה לי פניות לזה. 

המתכון שעולה ראשון אחרי תקופה הוא מתכון לגליל תמרים הכי קל להכנה שיש! את כל המרכיבים יש לכם בבית וזה פיתרון מושלם שאפשר לשלוף כשמגיעים אורחים, כקינוח בסיום ארוחה או ליד הקפה.
יתרון ענק שהוא פרווה אז הולך לאחר כל סוגי הארוחות למי ששומר

גליל תמרים

גליל תמרים
גליל תמרים

גליל תמרים

מה צריך?

  • 8 תמרים מג'הול עסיסיים ורכים – השתמשתי בתמרים של שרית שהם פשוט מעולים!
  • כוס אגוזים ושקדים
  • 1/4-1/3 כוס שומשום מלא

איך מכינים?

  1. בעזרת מזלג מועכים את התמרים בקערה
  2. קוצצים את תערובת האגוזים ושקדים ומוסיפים לתמרים
  3. מאחדים ומייצרים 2 גלילים
  4. פורסים נייר אפייה ועליו השומשום – מגלגלים את הגלילים בשומשום עד שהם מצופים לגמרי.
  5. חוצים את נייר האפייה ל-2 ובכל חלק מגלגלים את הגלילי שנוצר כמו סוכרייה – מסובבים את הקצוות כך שנוצר לחץ משני הצדדים שמהדק ומייצב את הגליל עוד יותר
  6. מקפיאים לשעתיים לפחות
  7. מוציאים וחותכים למטבעות תמרים קראנצ'יים
  8.  

'מעשיטיפ'

  • טריות – לשמירה מקסימלית על טריות מומלץ לחתוך את הכמות הנאכלת בסמוך לאכילה ולאחסן במקפיא כגליל
  • מרקם – בשלב הכנת הגלילים וגם בשלב של עטיפה בנייר אפייה כדאי להדק טוב טוב על מנת להוציא את האוויר שכלוא בפנים וליצור מטבע אחיד שלא מתפרק
  • גיוון – אפשר לגוון עם כל סוגי האגוזים וזרעים שיש בבית לפי מה שאוהבים!
  • תמרים – אם התמרים בקירור, כדי להקל על המעיכה הוציאו אותם חצי שעה לפני ההכנה
  •  

בתיאבון!

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטוש [email protected]

שתפו ב:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.