צ'ילי נון קרנה

עשיר בטעמים ומרקמים ואפילו קל להכנה!

זמנים

זמן הכנה:

25 דק'

זמן המתנה:

30 דק'

דרגת הקושי

קל

בלאגן במטבח

'בקטנה'

ללא גלוטן

ללא גלוטן

טבעוני

טבעוני

צ'ילי נון קרנה פשוט וטעים

אחת המנות האהובות עלינו בבית! היא כל כך עשירה בטעמים ומרקמים ומאוד קל להכין אותה 🙂

אחד היתרונות של המתכון הזה הוא שיוצאת כמות ממש גדולה שאפשר  להקפיא לפי הצורך. הוא נשמר מעולה בהקפאה ולא מאבד מהאיכות הנפלאה שלו.
רוב העבודה על המתכון היא בקיצוץ הירקות, שגם אותו אפשר לחסוך למי שמעדיף לשטוף את המג'ימיקס ולקצוץ שם

אז הנה הוא!
צ'ילי נון קרנה טבעוני וללא גלוטן שאפשר להכין בבישולים של השבוע וגם לאירוח של ארוחה מקסיקנית מפנקת

תהנו!

מתכון לצ'ילי נון קרנה

צ'ילי נון קרנה
ירקות לקיצוץ

מתחילים עם הקיצוץ של הירקות. אני אוהבת להתחיל לקצוץ את הבצל ולהתחיל לטגן אותו ואז כל פעם שאני מסיימת לקצוץ ירק אני מוסיפה פנימה.
אפשרות נוספת היא לקצוץ במעבד מזון ולשים הכל ביחד. אין פה יותר מדי חשיבות לסדר ההוספה כי בגדול המטרה היא שהירקות יתרככו אבל לא מידי ובשביל זה יש לנו גם אידוי וגם בישול לאחר מכן

מאדים את הירקות במעט שמן וכשצריך אפשר להוסיף שפריץ קטן של מים כדי שלא יידבק

מוסיפים שעועית
מוסיפים שעועית

כשהירקות מתרככים 'חצי כוח' מוסיפים את השעועית והעדשים. 

עדשים לאחר השרייה
עדשים לאחר השרייה

 אפשר להוסיף את השעועית איך שהיא קפואה כמו בתמונה
סתם כי שכחתי להוציא אותה מהמקפיא אבל אם זכרתם אז מעולה!

עגבניות מרוסקות
עגבניות מרוסקות

יחם עם העדשים והשעועית נוסיף עגבניות מרוסקות, מים ותבלינים

תכל'ס את התבלינים אפשר להוסיף בשלב של אידוי הירקות. כאן לא עשיתי את זה כי בעיני לא מאוד קריטי מתי שמים כל עוד מאזנים בסוף לפי טעמכם האישי 🙂

תבלינים צ'ילי נון קרנה
תבלינים צ'ילי נון קרנה

מביאים לרתיחה ומבשלים במכסה סגור עד שהעדשים והשעועית מתרככות. לוקח כ-20 דק' למרות שאם רוצים למצות יותר טעמים כדאי להשאיר יותר זמן

צ'ילי נון קרנה
צ'ילי נון קרנה

מתכון לצ'ילי נון קרנה

מה צריך?

  • 2 בצלים
  • 4 מקלות סלרי 
  • 4 גזר – אפשר גם 2 אם אין מספיק
  • ראש שום
  • 1-2 פלפלים חריפים (לא חובה)
  • 2 כוסות עדשים שחורות לאחר השרייה של 4 שעות לפחות
  • חבילת שעועית אדומה קפואה (800 גר')
  • עגבניות מרוסקות לפי אחת מהאפשרויות הבאות/מה שיש בבית:
    בקבוק וחצי זכוכית של עגבניות מרוסקות
    או בקבוק אחד זכוכית + פחית עגבניות מרוסקות
    או 3 פחיות עגבניות מרוסקות
  • חצי ליטר מים 
  • תיבול: 2 כפיות פפריקה מתוקה, 2 כפיות פפריקה חריפה, 3 כפיות כמון, כפית וחצי מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, כפית צ'ילי חריף
  • להגשה: בצל ירוק/כוסברה קצוצה

איך מכינים?

  1. קוצצים את הירקות לקוביות קטנות ואת השום לפרוסות. 
  2. מאדים את הכל בסיר עד שמתרכך
  3. מוסיפים שעועית, עדשים  ותבלינים ומערבבים
  4. מוסיפים עגבניות ומים, מביאים לרתיחה ומבשלים במכסה סגור כ-20 דקות עד שהעדשים מוכנות

'מעשיטיפ'

  • זמנים – אם יש לכם יותר זמן אני ממליצה להאריך את זמן הבישול למיצוי נוסף של הטעמים
  • עדשים – אפשר להחליף עם עדשים בצבעים אחרים אם יש לכם משהו שונה בבית או בעדשים מוכנות מראש משקית קפואה/מקוררת/שימורים
  • השרייה – בגדול עדיף להשרות עדשים(חוץ מכתומות) מינימום 4 שעות. אם אין לכם את הזמן הזה אפשר להרתיח את העדשים ולהשאיר במים חמים למשך כשעה נוספת על השיש
  • תיבול – למי שלא אוהב טעמים חזקים, תתחילו עם חצי מכמות התבלינים והתקדמו לפי הטעם. אפשר להוסיף את התבלינים בשלב של האידוי לפתיחה נוספת בשמן אבל לא קריטי
  • סלרי – אני לא יודעת מה איתכם אבל לרוב אין לי מה לעשות עם שארית הסלרי אחרי שימוש בתבשיל אחד. לאחרונה התחלתי להקפיא את מה שנשאר ולהשתמש לתבשיל הבא. ככה הוא לא נזרק מחוסר שימוש!

בתיאבון!

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטוש maasit.kitchen@

שתפו ב:

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

28 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות

גליל תמרים

גליל תמרים

מועכים, קוצצים ומגלגלים תוך 5 דקות ובלי מיקסר!

פיסוק של 90 מעלות

העקומה שבחדר

האם אני באמת 'עקומה' או שזה מה שסיפרתי לעצמי ושמר אותי במקום