צ'ילי נון קרנה פשוט וטעים
אחת המנות האהובות עלינו בבית! היא כל כך עשירה בטעמים ומרקמים ומאוד קל להכין אותה 🙂
אחד היתרונות של המתכון הזה הוא שיוצאת כמות ממש גדולה שאפשר להקפיא לפי הצורך. הוא נשמר מעולה בהקפאה ולא מאבד מהאיכות הנפלאה שלו.
רוב העבודה על המתכון היא בקיצוץ הירקות, שגם אותו אפשר לחסוך למי שמעדיף לשטוף את המג'ימיקס ולקצוץ שם
אז הנה הוא!
צ'ילי נון קרנה טבעוני וללא גלוטן שאפשר להכין בבישולים של השבוע וגם לאירוח של ארוחה מקסיקנית מפנקת
תהנו!
מתכון לצ'ילי נון קרנה
מתחילים עם הקיצוץ של הירקות. אני אוהבת להתחיל לקצוץ את הבצל ולהתחיל לטגן אותו ואז כל פעם שאני מסיימת לקצוץ ירק אני מוסיפה פנימה.
אפשרות נוספת היא לקצוץ במעבד מזון ולשים הכל ביחד. אין פה יותר מדי חשיבות לסדר ההוספה כי בגדול המטרה היא שהירקות יתרככו אבל לא מידי ובשביל זה יש לנו גם אידוי וגם בישול לאחר מכן
מאדים את הירקות במעט שמן וכשצריך אפשר להוסיף שפריץ קטן של מים כדי שלא יידבק
כשהירקות מתרככים 'חצי כוח' מוסיפים את השעועית והעדשים.
אפשר להוסיף את השעועית איך שהיא קפואה כמו בתמונה
סתם כי שכחתי להוציא אותה מהמקפיא אבל אם זכרתם אז מעולה!
יחם עם העדשים והשעועית נוסיף עגבניות מרוסקות, מים ותבלינים
תכל'ס את התבלינים אפשר להוסיף בשלב של אידוי הירקות. כאן לא עשיתי את זה כי בעיני לא מאוד קריטי מתי שמים כל עוד מאזנים בסוף לפי טעמכם האישי 🙂
מביאים לרתיחה ומבשלים במכסה סגור עד שהעדשים והשעועית מתרככות. לוקח כ-20 דק' למרות שאם רוצים למצות יותר טעמים כדאי להשאיר יותר זמן
מתכון לצ'ילי נון קרנה
מה צריך?
- 2 בצלים
- 4 מקלות סלרי
- 4 גזר – אפשר גם 2 אם אין מספיק
- ראש שום
- 1-2 פלפלים חריפים (לא חובה)
- 2 כוסות עדשים שחורות לאחר השרייה של 4 שעות לפחות
- חבילת שעועית אדומה קפואה (800 גר')
- עגבניות מרוסקות לפי אחת מהאפשרויות הבאות/מה שיש בבית:
בקבוק וחצי זכוכית של עגבניות מרוסקות
או בקבוק אחד זכוכית + פחית עגבניות מרוסקות
או 3 פחיות עגבניות מרוסקות - חצי ליטר מים
- תיבול: 2 כפיות פפריקה מתוקה, 2 כפיות פפריקה חריפה, 3 כפיות כמון, כפית וחצי מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, כפית צ'ילי חריף
- להגשה: בצל ירוק/כוסברה קצוצה
איך מכינים?
- קוצצים את הירקות לקוביות קטנות ואת השום לפרוסות.
- מאדים את הכל בסיר עד שמתרכך
- מוסיפים שעועית, עדשים ותבלינים ומערבבים
- מוסיפים עגבניות ומים, מביאים לרתיחה ומבשלים במכסה סגור כ-20 דקות עד שהעדשים מוכנות
'מעשיטיפ'
- זמנים – אם יש לכם יותר זמן אני ממליצה להאריך את זמן הבישול למיצוי נוסף של הטעמים
- עדשים – אפשר להחליף עם עדשים בצבעים אחרים אם יש לכם משהו שונה בבית או בעדשים מוכנות מראש משקית קפואה/מקוררת/שימורים
- השרייה – בגדול עדיף להשרות עדשים(חוץ מכתומות) מינימום 4 שעות. אם אין לכם את הזמן הזה אפשר להרתיח את העדשים ולהשאיר במים חמים למשך כשעה נוספת על השיש
- תיבול – למי שלא אוהב טעמים חזקים, תתחילו עם חצי מכמות התבלינים והתקדמו לפי הטעם. אפשר להוסיף את התבלינים בשלב של האידוי לפתיחה נוספת בשמן אבל לא קריטי
- סלרי – אני לא יודעת מה איתכם אבל לרוב אין לי מה לעשות עם שארית הסלרי אחרי שימוש בתבשיל אחד. לאחרונה התחלתי להקפיא את מה שנשאר ולהשתמש לתבשיל הבא. ככה הוא לא נזרק מחוסר שימוש!
28 תגובות
This is wonderful! The information offered is extremely useful, and it’s articulate. Thank you for taking the time to compose this.
This is extremely educational. I truly valued going through it. The information is very structured and simple to comprehend.
Excellent post. It’s very well-written and full of useful information. Thank you for sharing this information.
This is highly informative. I genuinely valued reading it. The information is very well-organized and easy to understand.
This is wonderful. I picked up tons from perusing it. The details is highly enlightening and well-organized.
What an informative post! I picked up plenty from reading it. Your content is highly arranged and easy to comprehend.
This post offered me tons of valuable information. I especially appreciated the way you clarified everything. Great job!
This article is wonderful. I gained tons from going through it. The details is very enlightening and arranged.
This article is great. I gained a lot from perusing it. The information is highly enlightening and structured.
This post is fantastic. I learned plenty from going through it. The content is highly informative and arranged.
This is great. I learned a lot from perusing it. The information is extremely informative and arranged.
Adored the insight in this post. It’s very comprehensive and full of beneficial details. Fantastic effort!
Great article. I found the content highly beneficial. Appreciated the way you clarified all the points.
This article is fantastic. I picked up plenty from going through it. The information is very educational and arranged.
Great article. I discovered the details very beneficial. Appreciated the method you explained everything.
This post is wonderful. I learned plenty from reading it. The content is very enlightening and arranged.
Loved the information in this post. It’s extremely detailed and full of useful details. Great job!
This article is extremely informative. I truly enjoyed reading it. The information is very structured and simple to understand.
This article is great. I learned plenty from reading it. The information is very educational and structured.
This post is wonderful! Full of useful information and extremely well-written. Thanks for sharing this.
This post is incredibly educational. I truly enjoyed going through it. The content is very structured and easy to follow.
Excellent entry. I found the information extremely useful. Adored the manner you detailed everything.
Excellent entry. I discovered the details highly useful. Appreciated the way you explained all the points.
This post is extremely enlightening. I really appreciated reading it. The content is highly arranged and simple to comprehend.
Genuinely enjoyed this article. It gave a lot of useful details. Fantastic effort on writing this.
Very Good articles im excited for about that
ржачные картинки http://www.kartinkitop.ru/ .
нарколог на дом екатеринбург цены vyvod-iz-zapoya-ekaterinburg11.ru .