פניר קארי טבעוני

מנה טעימה ושווה מהמטבח ההודי

זמנים

זמן הכנה:

20-45 דק'

זמן המתנה:

אין

דרגת הקושי

בינוני

בלאגן במטבח

'סביר'

טבעוני

טבעוני

ללא גלוטן

ללא גלוטן

זו אחת המנות שהכרתי בטיול האחרון שלי להודו בחגים של 2019. הכנתי אותה בסדנת בישול שעשיתי עם חברות בדרמסלה ופשוט התאהבתי! מאז היא הפכה להיות מהמנות הקבועות שלנו במסעדות והייתי חייבת להכין גם בארץ ולנסות לאזן את הטעמים עם התבלינים שיש כאן

פחות אוהבת לבנות על תבלינים מהודו עם כל כמה שכיף ליהנות מניחות אותנתי שכזה

כמו בכל התבשילים ההודים הכל מתרכז לאיזון הטעמים בין התבלינים השונים. כתבתי לכם כאן את הכמויות בהם השתמשתי הפעם כדי שיהיה לכם סדר גודל. בסופו של דבר אפשר לשחק עם האיזון כל אחד לפי טעמו האישי ולא לפחד להתנסות בזה!

את המתכון הזה אפשר להכין כמו שכתבתי פה ואפשר גם לדלג על כמה שלבים בדרך ובכך לקצר זמנים משמעותית. דלגו לחלק של הטיפים בסוף המתכון ותראו איך עושים את זה!

פניר קארי הודי

פניר קארי
פניר קארי
זרעי כמון נפתחים בשמן
זרעי כמון נפתחים בשמן

מתחילים עם פתיחת זרעי הכמון במעט שמן

מטגנים את הבצל עד שמשחים
בצל עם זרעי כמון

לזרעי הכמון מוסיפים 2 בצלים קצוצים. אני השתמשתי באחד לבן ואחד סגול כי זה מה שהיה לי בבית וכמובן שאפשר 2 לבנים או 2 סגולים לפי מה שיש

בזמן שהבצל מיטגן לו, מייבשים את הטופו וחותכים לקוביות. את הטופו החתוך מוסיפים לבצל ומגטנים מכל הצדדים

רוטב עגבניות עם תבלינים
רוטב עגבניות עם תבלינים

בזמן שהטופו מתבשל – טוחנים בבלנדר שום, ג'ינג'ר ועגבניות ומוסיפים תבלינים: כמון, כורכום, פפריקה, גראם מסאלה ומלח. אני הוספתי גם חריף אבל זה לא חובה למי שלא אוהב

רוטב עגבניות על הטופו
רוטב עגבניות על הטופו
טופו במחבת עם רוטב עגבניות
טופו במחבת עם רוטב עגבניות
פניר קארי
פניר קארי

כשהטופו מוכן שופכים עליו את הרוטב , מבשלים עד לרתיחה ומתקנים תיבול אם צריך.

לרוטב מוסיפים חצי כוס של קרם קוקוס ומכבים את האש

פניר קארי טבעוני
פניר קארי

פניר קארי הודי טבעוני

מה צריך?

  • 2 חבילות טופו
  • 2 פחיות עגבניות מרוסקות או 6 עגבניות בינוניות
  • 2 בצל בינוני
  • 6 שיני שום
  • 8 ס"מ ג'ינג'ר טרי מקולף
  • חצי כוס קרם קוקוס 18-22% שומן

תבלינים: 2 כפיות זרעי כמון, 2 כפיות כמון, 2 כפיות גראם מסאלה, כפית כורכום, כפית פפריקה, כפית וחצי מלח, צ'ילי חריף – למי שאוהב. אני שמתי 2 כפיות

איך מכינים?

  1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות
  2. מטגכנים את זרעי הכמות במעט שמן ומוסיפים את הבצל
  3. כשהבצל מיטגן: מייבשים את הטופו בעזרת נייר סופג, חותכים לקוביות ומוסיפים לבצל כשהוא מוזהב
  4. כשהטופו מתבשל מכינים את הרוטב: טוחנים שום, ג'ינג'ר ועגבניות עם תבלינים
  5. מעבירים את הרוטב לטופו ומבשלים עד לרתיחה
  6. מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים עד לאיחוד. מגישים עם אורז לבן

'מעשיטיפ'

  • זמנים – למי שרוצה לחסוך עוד יותר בזמן אפשר לטחון את הבצל עם השום והג'ינג'ר ואז לא צריך לחכות עד שהוא מיטגן. מי שבוחר באפשרות הזו – לטגן את זרעי הכמון אם יש לכם ואם לא פשוט לטגן את הטופו וכשמוכן הוסיפו לו את הרוטב שטחנתם
  • תיבול – אם אין לכם זרעי כמון או גראם מסאלה – הגדילו את כמות הכמון וניתן להוסיף גם אבקת כוסברה לאיזון הטעמים. אל תפחדו להוסיף ולשנות מהכמויות שכתבתי, תאזנו עד שטעים לכם
  • גיוון – אפשר להכין גם עם עוף לגרסה בשרית

בתיאבון!

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטוש maasit.kitchen@

שתפו ב:

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות

גליל תמרים

גליל תמרים

מועכים, קוצצים ומגלגלים תוך 5 דקות ובלי מיקסר!

פיסוק של 90 מעלות

העקומה שבחדר

האם אני באמת 'עקומה' או שזה מה שסיפרתי לעצמי ושמר אותי במקום