פשטידת בטטה טבעונית
זה היה הפיתרון שלי השבוע כשלא היה לי רעיון מה להכין. כחלק מהתכנון השבועי אנחנו בוחרים מה נאכל בשבוע הבא ולפי זה קונים מצרכים לבישולים. השבוע היה שבוע כזה שלא היה לנו כוח לתכנן וגם לא הייתה לנו יותר מידי 'מוזה' של מה בא לנו לאכול
היו לנו שאריות של השבוע הקודם שהחזיקו אותנו עד יום ראשון אבל כאן כבר היינו צריכים לבשל שיהיה משהו לשאר השבוע
אז השבוע, שבוע קצר כי יום אחד ידענו ששנינו נאכל בחוץ. אז יש סך הכל 4 ארוחות חמות לשנינו.
מזל שהבטטה במזווה עשתה לי עיניים.
בהתחלה חשבתי אולי על סלט קינואה ובטטה עם טופו בסגנון המתכון הזה אבל לא הרגשתי שממש בא לי עליו ואז נזכרתי בפשטידת הבטטה. הכנתי את הפשטידה הזו בעבר עם ירקות אחרים וקצת שיחקתי עם שיטת הבישול אז גם הייתה לי מוטיבציה לנסות שוב כדי לכתוב לכם מתכון מסודר 🤩
אז קבלו אותה! פשטידת בטטה טבעונית שהיא גם ללא גלוטן וגם סופר קלה להכנה עם מינימום בלאגן במטבח
מה עוד אפשר לבקש ממתכון?
פשטידת בטטה טבעונית
לפני הכל: מחממים את התנור ל200 מעלות בטורבו
חותכים בטטה, חבילת פטריות, בצל סגול ובצל לבן לקוביות בגודת שכיף לאכול בביס של פשטידה
שולחים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות בטורבו למשך 20-25 דק' עד שמוכן. מה זה מוכן – השחמה יפה מבחוץ ורך מבפנים
בזמן שהירקות בתנור טוחנים חבילת טופו משי עם תבלינים בשייקר עד לקבלת מרקם חלק. מבחינת תיבול אני הולכת על הבייסיק – מלח, שן שום אחת ומעט לימון. עשבי תיבול זו תמיד תוספת טובה וגם שמרי בירה שיוסיפו למתכון אקסטרא חלבון וויטמינים
מערבבים את הירקות האפויים עם תערובת הטופו
מוסיפים שליש כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר) ומערבבים
משמנים תבנית בגודל ברובע או עגולה בקוטר 22-24 , מפזרים קוואקר בתחתית ומעבירים את הבלילה. התפקיד של הקוואקר הוא לייבש מעט את החלק התחתון כדי שיהיה קל יותר לחתוך את הפשטידה .
מי שאוהב אפשר לפזר שומשום מלמעלה או כל קישוט אחר. השומשום נותן מרקם קראנצ'י בחלק העליון ובעיני מוסיף לביס של המנה.
אופים ב-180 מעלות לא בטורבו למשך 45 דקות
פשטידת בטטה טבעונית וללא גלוטן
מה צריך?
- בטטה
- חבילת פטריות
- בצל לבן
- בצל סגול
- חבילת טופו משי
- שן שום
- שליש כוס שיבולת שועל
- תיבול לפי הטעם: מלח, לימון, עשבי תיבול, שמרי בירה
איך מכינים?
- מחממים תנור ל200 מעלות במצב טורבו וחותכים את הבטטה, הפטריות והבצלים לקוביות בגודל שכיף לאכול בתוך פשטידה, מעבירים לתבנית ומתבלים בשמן זית ומלח פלפל
- אופים כ20-25 דק' עד שמשחים מלמעלה ורך בפנים. במקביל: טוחנים את הטופו עם שן שום ותבלינים לפי הטעם.
- כשהירקות מוכנים מעבררים אותם עם תערובת הטופו ומוסיפים שליש כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר)
- מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת עם מעט קוואקר מלמטה. גודל התבנית: פיירקס מרובע או עגולה בקוטר 22-24
- אופציונלי: לפזר שומשום מלמעלה לקבלת מרקם קריספי בחלק העליון
- אופים על 180 מעלות לא בטורבו למשך 45 דקות
'מעשיטיפ'
- תבלינים – את הטופו אפשר לתבל בסיס – שן שום מלח ולימון או להשתגע עם שלל שילובים, עשבי תיבול וטעמים שונים
- מלמעלה – לא חובה לשים כלום מלמעלה אבל זה משדרג את הלוק ובמקרה של השומשום נותן אחלה מרקם. יש כמה אפשרויות לפזר מלמעלה. אני שמתי שומשום אבל אפשר גם לשים עשבי תיבול , גבינה טבעונית מפוררת או כל רעיון אחר שיש לכם
- שמרי בירה – אפשר לשלב כמות יפה של שמרי בירה למי שאוהבת את הטעם. כשמוסיפים שמרי בירה למתכון מעלים את כמות החלבון הכללית וקבלים תוספת נחמדה של ויטמינין , מינרלים וסיבים תזונתיים
2 תגובות
אם אני רוצה להכין עם משהו אחר במקום קוואקר ?
היי ורד,
אפשר להחליף את הקוואקר בפירורי לחם או קמח כלשהו
כל קמח יעשה את העבודה
בהצלחה!