עוגיות שיבולת שועל בריאות

עוגיות בריאות טבעוניות וללא גלוטן בכלי אחד

זמנים

זמן הכנה:

10 דק'

זמן המתנה:

12 דק'

דרגת הקושי

קל

בלאגן במטבח

'זניח'

טבעוני

טבעוני

ללא גלוטן

ללא גלוטן

כל איזה תקופה אני מחליפה קינוח אהוב בבית,

לפני כמה שנים לא היה סיכוי שאתם תופסים אותי ללא העוגיות האלו בצנצנת במטבח. מכורה כבר אמרתי?
אלו עוגיות נהדרות, קראנצ'יות עם תוספות שוות
בכל פעם שאני מכינה אותן אני מכינה כמות כפולה
כיף לקחת אותן כנשנוש מתוק וכיפי למהלך היום, לשלוף ליד הקפה וכמובן שבאים אורחים.
הן נשמרות מצויין בצנצנת על השיש במידה והן לא מתחסלות ב-5 דקות
עוגיות שמכינים בכלי אחד ואפשר לשחק עם המרכיבים לפי מה שיש בבית

עוגיות שיבולת שועל בריאות

עוגיות שיבולת שועלת טבעוניות
עוגיות קוואקר טבעוניות

כך תכינו:

מתחילים מערבוב של הרטובים: שמן, רסק תפוחים/ביצה, טחינה, סילאן, תמצית וניל

רטובים מעורבבים
רטובים מעורבבים

מכינים את התוספות: קוצצים שוקולד, אגוזים ושקדים.

למי שיש קוצץ ידני קטן זה אחד הדברים וממש מקצר זמנים. אם יש לכם קוצץ – לקצוץ בפולסים. אנחנו לא רוצים לרסק את השקדים והאגוזים לאבקה. בנוסף, מדי פעם לנער את הכלי על מנת שהחיתוך יהיה כמה שיותר אחיד.

את התוספות מוסיפים מעל לעיסה של הרטובים ומערבבים

תוספות מעל רטובים
תוספות מעל רטובים
מערבבים רטובים עם תוספות
מערבבים רטובים עם תוספות

אחרי שאיחדנו את העיסה, מוסיפים מעליה את היבשים: קוואקר, קמח כוסמין ואבקת אפייה.

יבשים מעל רטובים
יבשים מעל רטובים

כמו שאתם כבר מכירים – אני מציעה להוסיף קמח ואבקת אפייה דרך מסננת כדי להפחית גושים ועל הדרך לערבב את אבקת האפייה בתוך הקמח כך שתתפזר באופן יותר שווה בכל התערובת.

זה ממש לא חובה ואתם בהחלט יכולים לחסוך את המסננת ככלי לשטיפה. זה איכשהו נכנס אצלי להרגל אז אני מציעה ומי שמתאים לו שיאמץ 🙂

התערובת של העוגיות
התערובת של העוגיות

מאחדים את התערובת


מכאן יש 2 אפשרויות: 

1. לאחד את התערובת, ליצור עיגולים קטנים, לשטח לדיסקיות ולאפות
2. לאחד את התערובת לחלק ל-2 או 3 חלקים, לשחט למשטח בעובי של חצי ס"מ , לחתוך עם סכין או גלגלת פיצה לריבועים ולאפות
באפשרות הראשונה תחזקו את שרירי הידיים ע"י כדרור ומעיכה
באפשרות השנייה תחסכו זמן יקר
מה אתם מעדיפים?

עוגיות שיבולת שועל בריאות
עוגיות שיבולת שועל בריאות

עוגיות שיבולת שועל בריאות

מה צריך?

  • כוס וחצי קוואקר/שיבולת שועל דקה
  • חצי כוס קמח כוסמין מלא – לגרסה ללא גלוטן המירו לחצי כוס נוספת של קוואקר ללא גלוטן או חצי כוס קמח שקדים
  • כפית אבקת אפייה
  • רבע כוס טחינה גולמית מלאה
  • רבע כוס סילאן ללא תוספת סוכר
  • 3 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר או ביצה
  • רבע כוס שמן זית
  • כפית תמצית וניל
    תוספות
  • שליש כוס חמוציות ללא תוספת סוכר
  • חצי חבילת שוקולד מריר קצוצה
  • כוס שקדים ואגוזים לא קצוצים (אפשר לגוון עם פיצוחים אחרים שיש בבית)

איך מכינים?

  1. מערבבים את כל הרטובים: שמן, טחינה, סילאן, רסק תפוחים/ביצה, תמצית וניל
  2. קוצצים את התוספות ומאחדים עם הרטובים
  3. מוסיפים מעל את היבשים, מפזרים מעט את אבקת האפייה בתוך הקמח ומאחדים
  4. יוצרים כדורים קטנים, משחטים לדיסקיות ומסדרים בצורה מרווחת על תבנית עם נייר אפייה
    או
    מחלקים את התערובת ל2-3 חלקים (לפי גודל תבנית האפייה שלכם) , משטחים בין שני ניירות אפייה לעובי של כחצי ס"מ, חורצים לריבועים עם סכין או גלגלת פיצה
  5. אופים על 180 מעלות למשל כ-12 דקות או עד שהחלק התחתון ו/או החיצוני של העוגיות מעט משחים.

'מעשיטיפ'

  • אפייה – שימו לב לא לשרוף את העוגיות – אפו עד שהחלק התחתון והחלק החיצוני מעט משחים. זה בסדר להוציא את העוגיות שהן עדיין רכות במרכז, חשוב לא להוציא מוקדם מידי כי הן יכולות לצאת פחות קריספיות וזה פחות כיף. לדעתי 😉 אחרי שתוציאו אותן הניחו על רשת או פשוט מחוץ לתבנית החמה ותנו להן להתגבש מחוץ לתנור עד שהן הופכות להיות קריספיות וטעימות
    כשאני מכינה את העוגיות בצורה כדורית אני מחפשת השחמה מתחת ובגרסה המרובעת קשה לבדוק מתחת כי זה יכול להתפרק אז מסתמכת על הצבע בצדדים.
  • טחינה מלאה – ביחרו טחינה מלאה עם מעל 600 מ"ג סידן ל-100 גר' טחינה. בדקו לפי טבלת הסימון התזונתי
  • ללא תוספת סוכר – שימו לב שאתם רוכשים סילאן ורסק תפוחים ללא תוספת סוכר, כזה העשוי מתמרים/תפוחים בלבד…
  • שמן זית – למי שרגיש מאוד לטעמים של שמן זית אני ממליצה לקנות שמן זית מעודן שישמש אתכם לאפייה
  • תוספות: אפשר לשחק לפי מה שיש בבית – גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, קשיו וכל מה שבא לכם לשלב בעוגיות האלו!
    אם אתם שמים גרעינים למיניהם לא צריך לקצוץ כמובן

בתיאבון!

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטוש maasit.kitchen@

שתפו ב:

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות

גליל תמרים

גליל תמרים

מועכים, קוצצים ומגלגלים תוך 5 דקות ובלי מיקסר!

פיסוק של 90 מעלות

העקומה שבחדר

האם אני באמת 'עקומה' או שזה מה שסיפרתי לעצמי ושמר אותי במקום