כל איזה תקופה אני מחליפה קינוח אהוב בבית,
לפני כמה שנים לא היה סיכוי שאתם תופסים אותי ללא העוגיות האלו בצנצנת במטבח. מכורה כבר אמרתי?
אלו עוגיות נהדרות, קראנצ'יות עם תוספות שוות
בכל פעם שאני מכינה אותן אני מכינה כמות כפולה
כיף לקחת אותן כנשנוש מתוק וכיפי למהלך היום, לשלוף ליד הקפה וכמובן שבאים אורחים.
הן נשמרות מצויין בצנצנת על השיש במידה והן לא מתחסלות ב-5 דקות
עוגיות שמכינים בכלי אחד ואפשר לשחק עם המרכיבים לפי מה שיש בבית
עוגיות שיבולת שועל בריאות

כך תכינו:
מתחילים מערבוב של הרטובים: שמן, רסק תפוחים/ביצה, טחינה, סילאן, תמצית וניל

מכינים את התוספות: קוצצים שוקולד, אגוזים ושקדים.
למי שיש קוצץ ידני קטן זה אחד הדברים וממש מקצר זמנים. אם יש לכם קוצץ – לקצוץ בפולסים. אנחנו לא רוצים לרסק את השקדים והאגוזים לאבקה. בנוסף, מדי פעם לנער את הכלי על מנת שהחיתוך יהיה כמה שיותר אחיד.
את התוספות מוסיפים מעל לעיסה של הרטובים ומערבבים


אחרי שאיחדנו את העיסה, מוסיפים מעליה את היבשים: קוואקר, קמח כוסמין ואבקת אפייה.

כמו שאתם כבר מכירים – אני מציעה להוסיף קמח ואבקת אפייה דרך מסננת כדי להפחית גושים ועל הדרך לערבב את אבקת האפייה בתוך הקמח כך שתתפזר באופן יותר שווה בכל התערובת.
זה ממש לא חובה ואתם בהחלט יכולים לחסוך את המסננת ככלי לשטיפה. זה איכשהו נכנס אצלי להרגל אז אני מציעה ומי שמתאים לו שיאמץ

מאחדים את התערובת
מכאן יש 2 אפשרויות:
1. לאחד את התערובת, ליצור עיגולים קטנים, לשטח לדיסקיות ולאפות
2. לאחד את התערובת לחלק ל-2 או 3 חלקים, לשחט למשטח בעובי של חצי ס"מ , לחתוך עם סכין או גלגלת פיצה לריבועים ולאפות
באפשרות הראשונה תחזקו את שרירי הידיים ע"י כדרור ומעיכה
באפשרות השנייה תחסכו זמן יקר
מה אתם מעדיפים?

עוגיות שיבולת שועל בריאות
מה צריך?
- 3 כוסות קוואקר/שיבולת שועל דקה
- כוס קמח כוסמין מלא – לגרסה ללא גלוטן המירו לחצי כוס נוספת של קוואקר ללא גלוטן או חצי כוס קמח שקדים
- חצי כוס טחינה גולמית מלאה
- חצי כוס סילאן ללא תוספת סוכר
- מיכל קטן רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
- רבע כוס שמן זית
- תוספות:
- 2/3 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר
- 100 גר' שוקולד מריר קצוץ/פצפוצים
- 2 כוסות שקדים ואגוזים לא קצוצים (אפשר לגוון עם פיצוחים אחרים שיש בבית)
איך מכינים?
- מערבבים את כל הרטובים: שמן, טחינה, סילאן, רסק תפוחים/ביצה
- קוצצים את התוספות ומאחדים עם הרטובים
- מוסיפים מעל את היבשים – קוואקר וקמח
- מחלקים את התערובת ל2-3 חלקים (לפי גודל תבנית האפייה שלכם) , משטחים בין שני ניירות אפייה לעובי של כחצי ס"מ, חורצים לריבועים עם סכין או גלגלת פיצה
- אופים על 180 מעלות למשל כ-12 דקות או עד שהחלק התחתון ו/או החיצוני של העוגיות מעט משחים.
'מעשיטיפ'
- אפייה – הוציאו את העוגיות כשהחלק החיצוני שחום יפה וגם האמצע. אם לאחר הקירור העוגיות לא מספיק קריספיות אפשר לייבש אותן בתנור על 100 מעלות עד למרקם הרצוי.
- טחינה מלאה – ביחרו טחינה מלאה עם מעל 600 מ"ג סידן ל-100 גר' טחינה. בדקו לפי טבלת הסימון התזונתי
- סילאן ורסק תפוחים – עדיף לרכוש מוצרים ללא תוספת סוכר, העשויים מתמרים/תפוחים בלבד.
- שמן זית – למי שרגיש מאוד לטעמים של שמן זית אני ממליצה לקנות שמן זית מעודן שישמש אתכם לאפייה
- תוספות: אפשר לשחק לפי מה שיש בבית – גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, קשיו וכל מה שבא לכם לשלב בעוגיות האלו!
אם אתם שמים גרעינים למיניהם לא צריך לקצוץ כמובן