בעקבות הקורונה נוצר מצב שאנחנו אוכלים הרבה בבית ולמי מאיתנו שלא מבשל זה יכול להיות אתגר רציני
מצרפת מתכון פשוט וטעים לפנקייקס רכים מגבינת ריקוטה עשירה בסידן 💪🏽
לא צריך להיות בשלנים או אלופים במטבח כדי להכין ואפשר לגוון בתוספות ושדרוגים שאוהבים
כיף להכין לבראנץ' מפנק ואפשרות טובה שאפשר להכין עם הילדים
פנקייק ריקוטה
מתכון לפנקייק ריקוטה
מה צריך?
- חבילת ריקוטה (250 גר')
- חצי כוס חלב
- 2 ביצים
- 1-2 פרוסות גבינה צהובה
- ⅔ כוס קמח כוסמין מלא
- שקית אבקת אפייה
איך מכינים?
- מערבבים את הביצה, הגבינות והחלב
- מוסיפים את הקמח ומעליו את אבקת האפייה/ מערבבים קצת את אבקת האפיה בקמח ומאחדים עם שאר התערובת
- מחממים מעט במחבת ומוזגים מהתערובת למחבת
- מחכים עד שיופיעו מעט בועות והשוליים מתייצבים
- הופכים ומבשלים עוד כחצי דקה-דקה עד שמוכן
'מעשיטיפ'
- ממליצה למי שיש להשתמש ברבע כוס מידה למזיגת הבלילה – מאוד נוח גם למזיגה וגם ליישור הפנקייק בעזרת התחתית
- אם אין ריקוטה – אפשר להשתמש בגבינה לבנה
- בעיני אין צורך להוסיף מלח – לטעמי מספיק המלח שמגיע מהגבינה הצהובה
- גיוון – כיף לאכול עם מטבל גבינות ועשבי תיבול ביתי