הצד החיובי של הקורונה

פעילות גופנית, זמן איכות, בישולים שווים
הקורונה תפסה כל אחד מאיתנו במצב אחר בחיים. מבחינה תעסוקתית, משפחתית או מבחינת מערכת היחסית שלנו עם האוכל. אנחנו חשופים למסרים רבים שמציינים בפנינו עד כמה שהקורונה גרמה/תגרום לנו לעלות במשקל ועד כמה ההשפעות שלה שליליות מבחינה בריאותית. אני מרגישה שהצד השני של המטבע קצת נשכח אז חשבתי להדגיש כמה מההשפעות החיוביות של הקורונה בנושא הבריאות, הפעילות והאוכל.

עלייה במגוון, תדירות ואפשרויות של פעילות גופנית זמינה!

במצב אחר בחיים. מבחינה תעסוקתית, משפחתית או מבחינת מערכת היחסית שלנו עם האוכל. אנחנו חשופים למסרים רבים שמציינים בפנינו עד כמה שהקורונה גרמה/תגרום לנו לעלות במשקל ועד כמה ההשפעות שלה שליליות מבחינה בריאותית. אני מרגישה שהצד השני של המטבע קצת נשכח אז חשבתי להדגיש כמה מההשפעות החיוביות של הקורונה בנושא הבריאות, הפעילות והאוכל.

המון אנשים דווקא הגבירו את תדירות הפעילות הגופנית שלהם!

אם זה אנשים שקודם התעצלו/לא הסתדר להם לצאת מהבית ועכשיו הם יכולים להצטרף לאימון בכל שעה או אנשים שהלו"ז הנוכחי שלהם מאפשר להם להתחיל/להגביר פעילות קודמת. אני שומעת על זה מחברים, מחברים של חברים, דרך הרשתות החברתיות וכמובן גם מהמתאמנים הפרטיים שלי.

הקורונה נתנה להרבה אנשים ההזדמנות 'לחזור לעצמם'

אני לא מתכוונת לכך במובן של לחזור למשקל הנמוך שהיה להם קודם אלא לחזור לעצמם במובן של להתחבר לגוף, לתחושות ולמחשבות. משיחות עם מטופלים אני שומעת שחלקם דווקא אוכלים פחות. לא כי הם אוסרים על עצמם אלא כי הם פחות רעבים, מצליחים יותר לשים לב לתחושה הזו ולהקשיב לה. במקום לקחת משהו לאכול כי זה מונח שם/כי זה טעים/כי משעמם או בגלל שלל סיבות אחרות. ברור שזה לא קורה ב-100% מהמקרים וזה ממש בסדר לאכול גם מהסיבות הנ"ל הרי אנחנו לא 'רובוטים של רעב ושובע' והנפש היא חלק בלתי נפרד מהאכילה שלנו אבל יש הבדל אם אנחנו עושים זאת על 'אוטומט' או שאנחנו עושים זאת מבחירה שנובעת ממודעות לגוף, לתחושות ולמחשבות שלנו.

 הרבה אנשים חיזקו את מערכת היחסים שלהם עם המטבח והתחילו לבשל.

הקורונה העמידה הרבה מאיתנו במצב בו כל/רוב המשפחה אוכלת את כל הארוחות בבית. מצד אחד זה מצריך התארגנות קצת שונה מבחינת כמויות ומגוון המזון שאנחנו צורכים ומצד שני זה גרם להמון אנשים להתחיל לבשל. לרובנו, מבחינה כלכלית, המצב לא מאפשר הזמנות של TA עבור כל הארוחות למשך כל השבוע. זה זמן מצויין לפתוח את הראש ואת המטבח לשלל האפשרויות שהוא מציע ואפשר לראות שהרבה אנשים עושים את זה! אני ממש נהנית לקבל דיווחים מחברים, מטופלים ומהרשתות החברתיות על בישולים והתנסויות חדשות במטבח! גם אנשים שלפני הקורונה בקושי היו נכנסים למטבח , היום מכינים לעצמם חלק ניכר מהאוכל

אחרון חביב הוא זמן איכות.

זה יכול להיות זמן איכות עם המשפחה/בני הזוג וגם זמן איכות עם עצמנו. למשחק, קריאה, למידה של משהו חדש או סתם לרביצה והפסקה מקצב החיים המשוגע שלנו. תחשבו איזה מטורף זה שכולם בבית אחד עם השני בין אם זה הורים שחווים יותר את ילדיהם , בני זוג שמבלים יותר ביחד או שותפים שמתקרבים פתאום אחד לשני. נכון שכל ה'ביחד' הזה יכול לגרום גם לקשיים אבל יש פה הזדמנות לחוות אחד את השני כמו שלא הייתה בעבר. תחשבו איך אתם מנצלים אותה בדרך שתעשה לכם הכי טוב.

מה הפואנטה?

אני יודעת שלפעמים קשה להסתכל על הצד החיובי של המציאות הזו ויש גם הרבה דברים מבאסים/מאכזבים/מכעיסים כמו התנהלות של דמויות ציבוריות או החלטות שמתקבלות שנראות לנו לא הגיוניות ובמקרים מסויימים גם לא אפשריות ברמה הפרקטית

היה לי חשוב להציג את החיובי כדי שנזכור שהוא גם קיים במציאות הקורונה, שאפשר לתת לו את הבמה המגיעה לו וליהנות ממנו כל אחד כפי שיבחר

ספרו לי, איך אתם חווים את הצד החיובי של הקורונה?

שבוע טוב,

דנה

שתפו ב:

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות

גליל תמרים

גליל תמרים

מועכים, קוצצים ומגלגלים תוך 5 דקות ובלי מיקסר!

פיסוק של 90 מעלות

העקומה שבחדר

האם אני באמת 'עקומה' או שזה מה שסיפרתי לעצמי ושמר אותי במקום