מרק אפונה של סבתא לאה
אז אמנם סבתוש כבר כמעט 8 שנים לא איתנו ולא הרבה מהמתכונים הנפלאים שלה המשיכו הלאה זה אחד ששרד ואיך אפשר שלא? מרק כל כך קל להכנה, קרמי ועשיר
ה-מרק שליווה אותנו בחג החנוכה סביב השולחן
בין מצבי הצבירה הבודדים בהם אני אוכלת שמיר ונהנית מזה.
מבחינתי שמיר בתוך סלט ירקות טרי קצת מקלקל לי את החוויה. מי שבקטע מוזמן להציע מתכונים שיוכיחו לי אחרת!
אנחנו כבר מזמן לא בחנוכה אבל הרגיש לי פשוט פשע לא להעלות את המתכון הקל והנפלא הזה לפני שנגמר החורף אז הנה הוא כאן לפניכם:
מתכון למרק אפונה קל וקרמי
הירקות למרק: בצל, גזר, שורש פטרוזיליה, ראש סלרי
מקלפים את הירקות וחותכים גס
זורקים לסיר ומוסיפים שקית של חצי קילו אפונה יבשה
מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד קצת
מבשלים כחצי שעה -40 דקות עד לריכוך של האפונה וטוחנים עם חופן גדוש של שמיר טרי
מתכון למרק אפונה
מה צריך?
- חבילה של חצי קילו אפונה יבשה
- 4 גזרים
- 2 בצל בינוני
- ראש סלרי
- שורש פטרוזיליה
- 4 גבעולי סלרי
- חופן גדוש של שמיר טרי
- כ- ליטר מים
- תבלינים: חצי כפית עד כפית מלח ופלפל לפי הטעם
איך מכינים?
- מקלפים את הירקות וחותכים לחתיכות גסות
- מעבירים לסיר ומוסיפים את האפונה עם מים עד לכיסוי ועוד קצת
- מביאים לרתיחה ומבשלים כ30-40 דק' עד שהאפונה מתרככת
- כשכל המרכיבים רכים – מוסיפים חופן גדוש שמיר טרי וטוחנים
'מעשיטיפ'
- אפונה – בניגוד למה שאתם עלולים לחשוב, פה לא משרים אפונה! השריית האפונה תאריך לכם משמעותית את זמן הבישול.
- מרקם – תמיד אפשר להוסיף מים אז לא להילחץ אם מתאדה ליותר ממה שרציתם. במידה ושמתם יותר מדי מים האריכו את הבישול עד שהמרק יצטמצם למרקם הרצוי.