מוקפץ בתנור – הדרך היעילה למוקפץ

כך תכינו מוקפץ לכל השבוע בלי לעמוד שעות ליד הגז

זמנים

זמן הכנה:

15 דק'

זמן המתנה:

20 דק'

דרגת הקושי

קל

בלאגן במטבח

'סביר'

ללא גלוטן

ללא גלוטן

טבעוני

טבעוני

תגידי לי את השתגעת?!

מה הקשר בין מוקפץ לבין תנור?
מוקפץ מכינים בווק, על להבה גבוהה

אתם לגמרי צודקים!
מוקפץ סטנדרטי בהחלט מכינים בווק, על אש גבוהה, ירקות חתוכים דק דק
וכמות קטנה בכל פעם כדי שהכל יוכל לגעת בווק הרותח
אבל מה?
לא בא לי לחתוך דק דק ואחר כך עוד לעבוד בנגלות עד שיהיה לי מספיק אוכל לשבוע
מצאתי דרך עקיפה ואני מגישה לכם אותה כדי שגם אתם תוכלו לחסוך זמן ומאמץ בהכנת המנה הכיפית הזו

זאת מנה שהכנתי כבר כמה פעמים והפעם ממש השתדלתי לעבוד מסודר כדי לייצר מתכון שתוכלו לשחזר בבית בקלות

טיפ תכנוני על הדרך

את המנה הזו הכנו השבוע לאחר שחזרנו מלילה בחיפה.

הנסיעה הייתה ספונטנית ואם לא היינו נוסעים כנראה שהיינו מכינים בשישי כי היו את כל המצרכים בבית

איך הם הגיעו לשם אתם תוהים…

זה בזכות התכנון השבועי!
כל שבוע אנחנו לוקחים כמה דקות כדי להתסכל על השבוע שעתיד לבוא ומחליטים מה בא לנו בתור מנה מבושלת לצהריים. את המרכיבים מכניסים לרשימת הקניות בסופר ואנחנו מסודרים

ויאללה למתכון!

כוכבית קטנה – בגלל שלא תכננתי להעלות את המתכון התמונות צולמו ספונטנית בשעות הערב

אז האיכות נמוכה. נכון זה לא נורא אבל נראה קצת פחות טוב

מוקפץ בתנור
מוקפץ בתנור
רוטב למוקפץ
רוטב אסיאתי משגע

מתחילים עם הרוטב


מערבבים בקערה גדולה וכדאי מאוד גדולה שיהיה לכם נוח:

חצי כוס רוטב סויה דל נתרן, רבע כוס סילאן ללא תוספת סוכר, ראש שום כתוש, 2 כפות שמן שומשום, 10 ס"מ ג'ינג'ר מגורד, חצי כף חומץ אורז

ירקות חתוכים למוקפץ
ירקות חתוכים למוקפץ
ירקות חתוכים למוקפץ
ירקות קפואים למוקפץ

חותכים את הירקות שאתם אוהבים, יש כמויות יותר מדוייקות במתכון למטה אבל תדעו שאפשר להשתמש בכל ירק שאתם אוהבים או בלקט ירקות קפואים ואז בכלל חסכתם עבודה!

בתמונה כל ירק נמצא בכלי אחר – ממש מיותר אבל ככה זה כשבן זוגך חותך את הירקות 🤷🏽‍♀️

ירקות למוקפץ עם רוטב
ירקות למוקפץ עם רוטב

את הירקות החתוכים מעבירים לכלי עם הרוטב.

אני הוספתי גם שאריות של קפואים שהיו לי. חיממתי קצת במיקרו כדי להפשיר את הקרח והוספתי לחגיגה. 
מערבבים טוב טוב את כל הירקות ככה שהכל נוגע ברוטב, נשארת למטה שלולית של רוטב וזה מעולה כי אנחנו נשתמש בה תיכף לטופו!


את כל הכיף הזה מעבירים לתבנית ומסדרים בשכבה יחסית אחידה ודקה. אפילו צילמתי סרטון שתכננתי להעלות לסטורי אבל אחרי שחפרתי שם עם עלילותינו בטיול בחיפה אמרתי שאני אעזוב אתכם בשקט קצת 😉

את המיקס הטעים הזה, ומזל שנשאר בכלל מה להכניס לתנור מרוב שנשנשנו אותו, מכניסים לתנור על 200 מעלות בטורבו למשך 15-20 דקות

ירקות אחרי צלייה בתנור
ירקות אחרי צלייה בתנור

בזמן שהירקות בתנור, חותכים את הטופו ומעבירים לכלי עם שאריות הרוטב, מערביים כך שהרוטב ייגע בכל הטופו, מוציאים את עודפי הנוזלים ומפזרים 2 כפות קורנפלור מעל

גם את הטופו נכניס לתנור ב-200 מעלות בטורבו אפשר במקביל לירקות אם יש מקום בתנור


כשהכל מוכן מערבבים את הטופו והירקות בכלי גדול ועל הדרך להפריש מנה לקופסא קטנה למחר לעבודה 😉

מוקפץ בתנור
מוקפץ בתנור

מתכון למוקפץ בתנור

מה צריך?

  • 3 חבילות טופו
  • רבע כרוב
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3 גזרים
  • 1-2 גמבות
  • 2 חבילות פטריות
  • בצל סגול
  • בצל לבן
  • כוס וחצי אפונה קפואה
  • 2 כוסות שעועית ירוקה קפואה

לרוטב: חצי כוס רוטב סויה דל נתרן, רבע כוס סילאן טבעי ללא תוספת סוכר, ראש שום כתוש, 10 ס"מ, ג'ינג'ר מגורד, 2 כפות שמן שומשום, חצי כף חומץ אורז או מיץ לימון

רגע רגע, לא הגזמנו קצת?
חצי כוס רוטב סויה??, רבע כוס סילאן?
אז ככה – הכמות של הרוטב לרוב מספיקה ליותר מהכמות ונשאר קצת שאפשר לשמור לפעם הבאה.
אתם יכלים להכין גם חצי כמות מהרוטב

איך מכינים?

  1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה גדולה
  2. חותכים את הירקות בגודל שכיף לאכול – תוכלו לראות בתמונות שאני לא אוהבת את הירקות מאוד דק כי אני אוהבת שהם נשארים במרקם נגיס ולא מעוכים
  3. מערבבים את הירקות עם הרוטב, פורסים בתבנית אפייה ואופים 15-20 דקות על 200 מעלות במצב טורבו

בזמן הזה:

  1. חותכים את הטופו לקוביות לפי הסרטון הזה
  2. מערבבים עם שאריות הרוטב שנותרו בכלי ומסננים מנוזלים
  3. מפזרים מעל 2 כפות קורנפלור, עדיף דרך מסננת ומערבבים ככה שהרוטב והקורנפלור נוגעים בכל הטופו
  4. אופים על 200 מעלות במצב טורבו למשך 15-20 דקות

כשהירקות והטופו מוכנים מערבבים בכלי גדול ומכינים כלי עם ארוחה שווה לעבודה למחר בצהריים

'מעשיטיפ'

  • כמויות וכלים – אני הכנתי כמות גדולה שתספיק לכל השבוע וכך היה. זה אומר קערה גדולה פלוס לערבוב של כל החומרים. בנוסף, מבחינת תבניות – אם יש לכם תנור סטנדרטי יש מצב שעבור הירקות תצטרכו 2 תבניות ועבור הטופו אחת
  • אפייה– אמנם כתוב אפייה אבל בגלל שלא מדובר על עוגה אפשר 'למקבל'. אפשר שיהיו 2 תבניות של ירקות בתנור ואם יש מקום אפשר גם להוסיף את הטופו אם סיימתם לטפל בו לפני שהירקות מוכנים. אז בהקשר הזה מטיפ נוסף לגביי:
  • זמנים – אצלי בתנור הירקות מוכנים תוך 15-20 דקות. מבמוכנים אני מתכוונת שהם מגיעים למרקם שאני אוהבת. אם אתם אוהבים יותר שרוף אפשר להמשיך את האפייה יותר זמן ואפשר גם פחות כמובן
  • גיוון – כבר שמתם לב שאני מאוד אוהבת טופו אבל יעבוד גם עם חזה עוף. בנוסף, את הטופו וגם את חזה העוף אם בחרתם להשתמש בו תוכלו להכין גם במחבת רחבה אם אתם מעדיפים. מבחינתי התנור עדיף כי הוא לא מצריך 'בייביסיטר'.

בתיאבון!

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטוש maasit.kitchen@

שתפו ב:

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות

גליל תמרים

גליל תמרים

מועכים, קוצצים ומגלגלים תוך 5 דקות ובלי מיקסר!

פיסוק של 90 מעלות

העקומה שבחדר

האם אני באמת 'עקומה' או שזה מה שסיפרתי לעצמי ושמר אותי במקום