הזמנות אוכל מבחוץ

מה כדאי לדעת על הזמנות אוכל מבחוץ

אתמול שודרה הכתבה שהתראיינתי אליה בשבוע שעבר כתבה המתארת את העלייה בהזמנת אוכל מוכן לצד הירידה בשימוש במטבח הביתי
זאת הפעם הראשונה שאני מתראיינת בטלוויזיה ולקח לי הרבה זמן להשתחרר מול המצלמה. בהתחלה התשובות היו מאוד רציניות ובקושי הוצאתי חיוך אחד.. לאט לאט הצלחתי להשתחרר ולהרגיש יותר בנוח ואז נגמר הזמן והצוות המשיך לצלם את המרואיין הבא

צילומים כאן 11

בסוף השתמשו רק במשפט אחד מבין שלל הפנינים שיצאו לי מהפה בראיון 😉
והיה לי חשוב לפרט יותר לעומק מה אני חושבת אז קבלו אותה:

הדעה המלאה שלי בנושא

בגדול יש שתי דרכים עיקריות להזין את עצמנו בשגרה – להכין בבית או לקנות מוכן.
לרוב אנחנו משלבים בצורה כזו או אחרת בין השתיים.

מבחינת הזמנת אוכל מוכן

רובנו רוצים כמה שיותר בכמה שפחות זמן, מאמץ וכסף.
בנוסף, בישול ביתי ובישול בריא בפרט נתפס לנו בתור משהו מסובך, יקר וכזה שדורש הרבה זמן ומרכיבים הזויים.. לכן הרעיון שמישהו אחר מבשל ומביא את האוכל עד אלינו הוא מאוד אטרקטיבי. האפשרויות העיקריות להזמנת אוכל מוכן הן:
מסעדות מסוגים שונים, אתרים המקשרים בין בשלנים ביתיים לאנשים עסוקים ובשלנים ביתיים העושים זאת באופן פרטי.
העלייה במודעות ובדרישה למזון בריא לצד עלייה בקצב החיים שלנו גרמו לכך שיותר מסעדות ובשלנים ביתיים ישלבו אפשרויות בריאות בתפריטים שלהם. בחלק מהמקומות יש גם אפשרות לשחק עם מרכיבי המנה כך שנוכל לבצע את הבחירות הטובות לנו.
היום אפשר לאכול אוכל טעים ומזין בלחיצת כפתור וזה מהווה פיתרון מעולה למי שלא יודע/לא רוצה לבשל.

עם זאת, חשוב לדעת שבחלק ממנות האוכל המוכן יש כמות גדולה של מלח, סוכר ושומן.
בעיקר במנות המכילות רטבים תעשייתיים, מטוגנים ומזון מעובד בדרגה גבוהה.
צריכה של מרכיבים אלו בכמות ובתדירות גבוהה היא בעלת אפקט שלילי על הבריאות שלנו.
נקודה נוספת שכדאי להתייחס אליה היא גודל המנה.
הכמות במנה הישראלית הטיפוסית היא לרוב גדולה יותר מהכמות המתאימה לאדם הממוצע לאכול.
לכן חשוב לשים לב מתי אנחנו מגיעים לנקודת השובע (נכון, קל להגיד וקשה לבצע אבל בהחלט אפשרי לאחר למידה מחודשת של סולם הרעב והשובע האישי שלנו)
ואי אפשר שלא להתייחס לכך שמדובר בהוצאה כלכלית לא מבוטלת כפי שגם ראיתם בכתבה

מבחינת בישולים

יש המון אפשרויות למנות מעולות שאפשר להכין עם וללא בישול!

שלל רעיונות וטיפים שמקצרים תהליכים ויכולים לחסוך לכם בזמן, כלים ואפילו כסף!
אם נפתח את הראש ואת המטבח לבישול נראה שהזמן שלוקח לנו להכין ארוחה טעימה ומזינה הוא בדיוק אותו הזמן שלוקח לשליח להגיע וזה מבלי לחשב את הזמן בו אנחנו בוהים באפליקציה עד שמגיעים להחלטה מה מזמינים 😜

אז מה עושים?

בוחרים במה שמתאים!

תחשבו על מה מתאים לכם מבחינת אורח החיים שלכם, פניות פיזית ונפשית לבישולים, יכולת כלכלית…
ואל תשכחו שמה שמתאים היום אולי פחות מתאים מחר או בעוד כמה חודשים כי אנחנו כל הזמן בתנועה.
שימו לב לשינויים אצלכם ותעשו את הבחירות שיתאימו לכם בצורה מיטבית 😊

שתפו ב:

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות

גליל תמרים

גליל תמרים

מועכים, קוצצים ומגלגלים תוך 5 דקות ובלי מיקסר!

פיסוק של 90 מעלות

העקומה שבחדר

האם אני באמת 'עקומה' או שזה מה שסיפרתי לעצמי ושמר אותי במקום