תרד וגבינות. אחד השילובים היותר אהובים עליי.
כיף בתוך בורקס, במיוחד בורקס פילו קראנצ'י יווני כזה,
כיף עם פסטה, בתור מילוי לפסטה ,
כיף גם בטוסט או בסלט עם ירקות אחרים
וממש כיף בתוך פשטידה פשוטה ועשירה
זה מהפשטידות האלו שאני כל כך אוהבת כי הכל בהן מרגיש לי כל כך אינסטנט. את התרד פשוט מפשירים, את הבצל קוצצים ומי שממש רוצה להשקיע יכול גם לטגן אותו.
את כל שאר המרכיבים אני פשוט שופכת לתוך הכלי ומערבבת. ככה פשוט
פשטידת תרד וגבינות
מתכון לפשטידת תרד וגבינות
מה צריך?
- חבילת תרד קפוא 800 גר'
- 2 בצל לבן
- חבילת קוטג' (250 גר')
- חבילת גבינה לבנה (250 גר')
- שמנת חמוצה/יוגורט טבעי
- חבילת בולגרית מעודנת/חמד/גבינה מלוחה כלשהי שיש בבית (250 גר')
- 100 גר' גבינה צהובה מגורדת (כ-3/4 פרוסות תלוי בחיתוך)
- 3 ביצים
- חצי כוס שיבולת שועל
- תבלינים: מלח, פלפל, מוסקט לפי הטעם
איך מכינים?
- מסננים את התרד משאריות של נוזלים, חותכים את הבצל לקוביות ומגרדים את הגבינה
- מערבבים בקערה את הביצים, הגבינות והתבלינים
- מוסיפים את שאר המרכיבים ואופים על 180 מעלות כ40-45 דק'
'מעשיטיפ'
- מי שאוהב את החלק העליון שחום ויפה תנו לפשטידה כ-5 דק' על טורבו לקראת סיום האפייה
- לגרסא ללא גלוטן – השתמשו בשיבולת שועל ללא גלוטן/פירורי לחם ללא גלוטן
4 תגובות
היי,
במקום הקוטג׳ – אפשר להשתמש בסימפוניה עם בצל ירוק?
היי שירה,
מאמינה שכן
כדאי לקחת בחשבון שסימפוניה היא גבינה קצת פחות נוזלית אז אולי זמן האפייה טיפה יתקצר
הי
עשיתי הערב את הפשטידה של התרד והגבינות ויצא מעולה!!!
תודה
אורלי
איזה כיף! תודה שכתבת 🙂