עוגת גבינה אפויה של פעם

איך הפסקתי לפחד מעוגת הגבינה האפויה של סבתא מלכה?

זמנים

זמן הכנה:

15 דק'

זמן המתנה:

כשעה ו-20 דק'

דרגת הקושי

בינוני

בלאגן במטבח

'נראה לעין'

ללא גלוטן

ללא גלוטן

ה-עוגה שמככבת בשבועות ובערבי שישי, גבוהה ורכה

מדובר במתכון בן כ-50 שנה שהתחיל משבת בצהריים כשסבא וסבתא שלי ביקרו זוג וחברים והוגשה להם עוגה גבינה אפויה מפנקת
עם השנים המתכון עבר המון גלגולים והותאם לקהל היעד כמו חברה של סבתא שלי שאובחנה עם צליאק.

המתכון הזה היה מהמתכונים שאיכשהו פיתחתי פחד מסויים מהם
כל ההתעסקות סביב תבנית עם מים רותחים בתנור, שינוי טמפ' במהלך האפייה
והרצון העז שהעוגה תישאר גבוהה נשמעה לי סופר מסובכת

בגדול, אני מעדיפה להכין מאכלים עם כמה שיותר מקום לטעויות
ככה שגם אם 'עופפתי' או התעסקתי במשהו אחר תוך כדי, זה עדיין יצליח 🤩

מפה לשם, עקב טעות בקניות הגיעו ליידי יותר מדי חבילות גבינה
במקביל לכך שהגיע הזמן למלא את מאגר המתוקים בבית
ואחרי סדרת עוגות שוקולד בוריאציות שונות שהכנתי לאחרונה, התחשק לי לגוון עם משהו אחר
כל הדרכים הובילו לעוגת גבינה האפויה של סבתא

לאחר שיחת טלפון והדרכה מסבתא התחלתי במשימה
האמת שאפילו לא היו לי את כל החומרים בבית אבל לסבתא היו רעיונות חלופיים
והיא ליוותה אותי מהצד כששאלתי אותה אם זה בסדר שהעוגה נראית כך או אחרת אם כדאי יותר/פחות זמן בתנור ולמה..
היא דיברה בכזה ביטחון ש'מה כבר יש שלא יצליח?!'
ולפעמים זה כל מה שצריך – מישהו שמשרה עליך את תחושת הביטחון

אחרי מספר נסיונות מוצלחים של העוגה ואפילו בוריאציות שונות (הרשיתי לעצמי קצת 'להתפרע' ולגוון כמו שאני אוהבת)
התחדד לי שוב מה שנכון לגבי הרבה דברים – הכל בראש!
אם אתה חושב שמשהו מפחיד הוא אכן יהיה כזה
ואם בצורה כלשהי הצלחת לשחרר אפילו לקצת את המחשבה הזו ולהתנסות בראש פתוח אולי התוצאה תהיה שונה

אז אני מזמינה אתכם בחום לנסות את העוגה הזו או כל מתכון אחר שחשבתם שהוא 'מפחיד' או 'גדול עליכם' מסיבה כלשהי וכמובן שאשמח לסייע לכם מהצד

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה אפויה
מצרכים לעוגת גבינה
מצרכים לעוגת גבינה
קצף ביצים וסוכר
קצף ביצים וסוכר

לפני הכל מחממים מים ומדליקים את התנור על 200 מעלות לא בטורבו.

משם, ממשיכים לקצפת הביצים ובזמן שהן מקציפות להן מערבבים את שאר החומרים בקערה חוץ מהקורנפלור

את הקורנפלור נוסיף בסוף ואם יש לכם בבית אז אני מציעה להוסיף אותו דרך מסננת קטנה להפחתת הגושים. הסיבה שאני אוהבת להוסיף אותו בסוף היא כדי שאוכל לראות אם יש גושים. ברגע שמוסיפים אותו לעיסה יחסית אחידה אפשר לראות אותם בקלות ולפרק אותם בערבוב.

מקפלים את הקצף פנימה
מקפלים את הקצף פנימה

אחרי שאיחדנו את הכל גם עם הקורנפלור, מקפלים את קצף הביצים לתערובת. המילה 'מקפלים' לפעמים נשמעת מפחידה אבל בפועל מדובר על ערבוב קצת יותר עדין כדי לא לפצפץ את כל הבועות שיצרנו בהקצפה. אני אוהבת לעשות את זה עם לקקן סיליקון רחב וככה זה יותר מהר ונוח אבל אפשר גם עם כף פשוטה

עוגת גבינה שחומה וגבוהה
עוגת גבינה שחומה וגבוהה

אחרי שהתערובת אחידה, מעבירים לתבנית משומנת ומכניסים לאפייה.

האפייה מתבצעת בשני חלקים. החלק הראשון הוא סוג של 'מכת חום' על 200 מעלות למשך כ-20 דק'. אני אוהבת להישאר בשלב הזה עד שכל החלק העליון של העוגה מקבל קצת צבע אבל למי שחושש משרוף אפשר גם להשאיר כמה חלקים לבנים.
החלק השני של האפייה לוקח כשעה עד שעה ועשרים (תלוי בתנור שלכם) והוא מסתיים כאשר העוגה כמעט ולא רוטטת.

עוגת גבינה אחרי צינון - עדיין גבוה ויפה!
עוגת גבינה אחרי צינון - עדיין גבוה ויפה!
עוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה אפויה

מתכון לעוגת גבינה אפויה

מה צריך?

  • 750 גר' גבינה לבנה 5%
  • 2 שמנת חמוצה 9-15%
  • חצי כוס קורנפלור
  • ⅔ או ¾ כוס סוכר
  • 6 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • גרידת לימון – לא חובה

איך מכינים?

  1. מרתיחים קומקום מלא במים' מחממים את התנור ל-200 מעלות (מצב אפייה: פס עליון ותחתון) ממלאים תבנית אפייה במים הרותחים ומניחים בחלק התחתון של התנור
  2. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר
  3. בקערה נפרדת מערבבים את שאר המרכיבים חוץ מהקורנפלור. כשמגיעים למרקם אחיד מוסיפים את הקורנפלור
  4. מקפלים את הביצים המוקצפות לתערובת הגבינות
  5. מכניסים לתבנית עגולה משומנת (26 או 28 יעשו את העבודה פה)
  6. אופים כ-20 דקות על 200 מעלות עד שהחלק העליון של העוגה נעשה חום זהוב
  7. מורידים את הטמפרטורה ל 150 מעלות ואופים למשך כשעה ועשר דקות. כדי לדעת אם העוגה מוכנה שינו את היד מעל העוגה ותבדקו עד כמה היא רוטטת. אם היא יציבה – העוגה מוכנה! אם לא הוסיפו עוד 10 דקות אפייה ובדקו שוב

'מעשיטיפ'

  • תהיו פתוחים לתנור שלכם! נסו להרגיש מתי העוגה מוכנה והשתמשו בזמנים המוצעים כסדר גדול
    כל תנור 'מתנהג' קצת אחרת והכי טוב שתכירו את התנור שלכם 
  • בגלל שהעוגה נאפית על טמפ' נמוכות ועם אדים הסיכוי שלה להישרף הוא ממש קלוש. גם אם תאפו שעה ו-40 דקות , יהיה בסדר!

בתיאבון!

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטוש maasit.kitchen@

שתפו ב:

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות

גליל תמרים

גליל תמרים

מועכים, קוצצים ומגלגלים תוך 5 דקות ובלי מיקסר!

פיסוק של 90 מעלות

העקומה שבחדר

האם אני באמת 'עקומה' או שזה מה שסיפרתי לעצמי ושמר אותי במקום