עוגת דבש קלאסית לראש השנה

חגיגית וטעימה בכלי אחד וכלום עבודה

זמנים

זמן הכנה:

7 דק'

זמן המתנה:

25 דק'

דרגת הקושי

קל

בלאגן במטבח

'זניח'

את הבלוג פתחתי ממש לפני שבועיים ואחת הסיבות שפתחתי אותו היא בשביל להמשיך ללמוד בעצמי ובשביל לתת לכם מתכונים בריאים וטעימים בכמה שפחות זמן והתעסקות

מבחינתי עוגת דבש היא מתכון שעונה בדיוק על זה.
אף פעם לא יצא לי להכין עוגת דבש פשוט כי עוד לא הייתה לי סיבה מספיק טובה לנסות.
אני יותר אוהבת עוגות של שוקולד מריר חזק, עוגות גבינה או מאפים עם קרם פטיסייר טעים
בזכות הבלוג התעוררה סיבה שכזו והיא אתם!
בתור ה-עוגה לראש השנה אין סיכוי שלא יעלה לפה מתכון שווה שתוכלו לתקתק בקלות לערב החג

ביקשתי מאמא שלי את המתכון שהיא תמיד מכינה לעוגת דבש והיא נתנה לי מתכון שמתאים ל-3 אינגליש קייק והחלטתי לקחת אותו כבסיס ולעשות עליו שינויים משלי

מצרפת לכם את המתכון המקורי ומשתפת אתכם בשינויים שעשיתי ולמה עשיתי אותם. לא לכל דבר יש סיבה מיוחדת ולפעמים זה נחמד לראות את תהליך העבודה המחשבתי אז מוזמנים לקרוא או לדלג ישר למתכון 🙂

עוגת דבש לראש השנה

עוגת דבש - המתכון המקורי
עוגת דבש - המתכון המקורי

בתור התחלה ידעתי שאני ממש לא צריכה עכשיו 3 אינגליש קייק ויש לי תבנית עגולה כזו שהיא פחות או יותר כמו שתיים וגם היא דיי דקורטיבית מה שהופך אותה לבחירה מעולה עבור עוגה לחג

את הכמויות כיוונתי בערך לפי 2/3 מהכמות המתוארת פה

מצרכים לעוגת דבש
מצרכים לעוגת דבש

למרכיבים הוספתי תמצית וניל.

ציפורן לא היה לי אז וויתרתי על זה
את כמות הסוכר המרתי בדבש וכמובן שהפחתתי.
בגרסה הראשונה שניסיתי העוגה יצאה מעולה אבל יכלה להיות יותר מתוקה. אולי הפחתתי יותר מדי מתיקות הפעם.
כשהסתכלתי על מתכונים אחרים ראיתי שכמעט בכולם יש שילוב גם של דבש וגם של סוכר. בגלל
שאני לא מבינה גדולה באפייה ואני בעיקר מנסה את מזלי על בסיס היגיון ולפעמים זה גם מצליח, החלטתי בגרסה השנייה להוסיף רבע כוס סוכר.
כדי להעלות את המתיקות וגם כי אולי אני מפספסת פה איזשהו תפקיד קולינרי שלא חשבתי עליו

קפה לעוגת דבש
ברור שקפה

התחלתי עם ערבוב של הרטובים. דבש, שמן, ביצים, וניל, ביצים וגם הקינמון הוכנס לפה

כשהסתכלתי על מתכונים אחרים לעוגת דבש ראיתי שהעולם מתחלק ל-2.
אנשים המבססים את עוגת הדבש שלהם על קפה ואנשים המבססים אותה על תה.

אם הספקתם להכיר אותי קצת דיי ברור לאיזה מהצדדים אני משתייכת 😉

קמח דרך מסננת
קמח דרך מסננת

כשהרטובים מעורבבים מוסיפים את הקמח , אבקת האפייה וסודה לשתייה ועדיף דרך מסננת אבל לא קריטי. אפשר בהחלט לחסוך את הכלי הזה

מעבירים לתבנית חגיגית
מעבירים לתבנית חגיגית

מאחדים את התערובת בערבוב קצר ומעבירים לתבנית משומנת

הבלילה יוצאת דיי נוזלית אבל לא להיבהל!

עוגת דבש
עוגת דבש

מתכון לעוגת דבש

מה צריך?

  • כוס וחצי קמח כוסמין מלא
  • כפית אבקת אפייה
  • כפית סודה לשתייה
  • 2/3 כוס דבש
  • חצי כוס שמן
  • 3/4 כוס קפה מ-2 כפיות קפה גדושות
  • 4 ביצים
  • רבע כוס סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • כפית קינמון

איך מכינים?

  1. מערבבים את כל החומרים פרט לקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה
  2. כשהבלילה אחידה מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה והסודה לשתייה  – אפשר להעביר אותם דרך מסננת/נפה או לערבב קצת ביניהם מעל הבלילה לפני שמאחדים עם שאר התערובת
  3. מעבירים ל-2 תבניות אינגלית קייש/תבנית מלבנית/תבנית עגולה דקורטיבית ואופים כ-25 דקות על 175 מעלות או עד שקיסם יוצא עם פירורים מעט לחים

'מעשיטיפ'

  • ערבוב – כשאתם מאחדים את הקמח עם שאר התערובת ערבבו ערבוב קצת רק עד לאיחוד הגושים הממש גדולים כדי שהעוגה תוכל להישאר רכה בסיום האפייה
  • שמן זית – למי שרגיש מאוד לטעמים של שמן זית אני ממליצה לקנות שמן זית מעודן שישמש אתכם לאפייה
  • את הקפה אפשר להחליף בתה
  • תבלינים – אפשר לשחק לפי הטעם. אפשר לשים אבקת ציפורן/ג'ינג'ר/מוסקט או כל מה שלדעתכם יכול להשתלב פה בכיף
  • גיוון – אפשר לשלב תוספות כמו אגוזי מלך, פקאנים וכדומה

בתיאבון!

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטוש [email protected]

שתפו ב:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות אחרונות

גליל תמרים

גליל תמרים

מועכים, קוצצים ומגלגלים תוך 5 דקות ובלי מיקסר!

פיסוק של 90 מעלות

העקומה שבחדר

האם אני באמת 'עקומה' או שזה מה שסיפרתי לעצמי ושמר אותי במקום