עוגת שוקולד יוגורט

עוגת שוקולד יוגורט בטעם של עוגת יומולדת כמו שכולם אוהבים

זמנים

זמן הכנה:

5 דק'

זמן המתנה:

45 דק'

דרגת הקושי

קל

בלאגן במטבח

'זניח'

העוגה השווה הזאת נולדה לאחר כישלון של מתכון שניסיתי
מתישהו נתקלתי ברחבי הרשת במתכון לטראפלס שוקולד יוגורט עם יוגורט מועשר בחלבון, האלו עם ה-20 גר' בגביע
הכדורים במתכון היו כל כך יפים וכשהסתכלתי על ההכנה היה מדובר בשוקולד ויוגורט ביחס של 1:1 ופשוט לגלגל
מתכון כלבבי!

אבל מה, הטעם בוא נגיד…. לא היה משהו וזה ממש אבל ממש בלשון המעטה
לא הבנתי איפה אפשר לטעות עם שוקולד ויוגורט אבל כנראה שבתור טראפלס השילוב הזה לא נועד לקרות, לפחות לא עבור החך שלי

כמובן שלא תכנתי לזרוק את כל המסה של הכדורים אז גיגלתי לי עוד קצת והחלטתי להכין עוגת שוקולד יוגורט
עשיתי מישמש בין כמה מתכונים כך שייצא בדיוק כמו שאני אוהבת והתקבלה עוגה כל כל טעימה!
רכה ואוורירית במרקם של עוגד יומולדת של פעם! בחיי!

מצרפת לכם כאן את המתכון, יש גם סרטון בהילוך מהיר שפשוט ממחיש עד כמה היא פשוטה – 5 דקות של ערבוב בכלי אחד ויש לכם את זה!

עוגת שוקולד יוגורט

עוגת שוקולד יוגורט
עוגת שוקולד יוגורט

לפני הכל: מחממים את התנור ל180 מעלות על מצב אפייה – 2 פסים 

רטובים בקערה
רטובים בקערה

ממיסים את השוקולד עם החמאה ומערבבים בקערה עם הרטובים: יוגורט, ביצים, שמן,  סוכר

מוסיפים כוס קמח כוסמין מלא עם כפית אבקת אפייה וחצי כפית סודה לשתייה דרך מסננת להפחתת הגושים

מערבבים עד לאיחוד ולא יותר מדי
מערבבים עד לאיחוד ולא יותר מדי
מעבירים לתבנית קוטר 22-24 או פיירקס מרובעת
מעבירים לתבנית קוטר 22-24 או פיירקס מרובעת

אופים על 180 מעלות למשך כ-45 דקות עם עד שקיסם יוצא חצי יבש – עם פירורים לחים

עוגת שוקולד יוגורט
עוגת שוקולד יוגורט

מתכון לעוגת שוקולד יוגורט

מה צריך?

  • 200 גר' שוקולד מריר 60^
  • 50 גר' חמאה
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 גביעי יוגורט מועשר בחלבון 20 גר' בגביע
  • 3 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • כוס קמח כוסמין מלא
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • כפית אבקת אפייה

איך מכינים?

  1. ממיסים את השוקולד והחמאה ומערבבים עם הרטובים: שמן, סוכר, יוגורט וביצים
  2. מעבירים דרך מסננת את הקמח, אבקת האפייה וסודה לשתייה ומערבבים מעט עד לאיחוד התערובת
  3. אופים על 180 מעלות במצב אפייה (2 פסים) 40-45 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים מעט לחים. 

'מעשיטיפ'

  • יוגורט – אפשר גם עם יוגורט לא מועשר בחלבון אבל בכל מקרה שיהיה בטעם טבעי. אפשר גם עם יוגורט 'עייף'. כזה שאולי עברו כמה ימים מהתאריך על האריזה. הולך מעולה באפייה!
  • אפייה – אני אוהבת עוגה קצת רטובה, מי שאוהב אותה ממש יבשה שייקח עוד כמה דקות של תנור עד שמגיעים למרקם הרצוי
  • תבנית – בגדול, ככל שהגובה של הבלילה נמוך יותר כך משך האפייה מתקצר אז אם אתם מכניסים את הכל לתבנית יחסית קטנה אולי ייקח לכם יותר זמן ואם אתם מחליטים להפוך את המתכון למאפינס – ייקח פחות זמן. שחקו עם זה ותכירו את התנור שלכם על הדרך

בתיאבון!

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטוש [email protected]

שתפו ב:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.