האם צריך להשרות טופו לפני בישול?

+ מתכון לטופו ברוטב אסיאתי

זמנים

זמן הכנה:

10 דק'

זמן המתנה:

אין

דרגת הקושי

קל

בלאגן במטבח

'זניח'

טבעוני

טבעוני

ללא גלוטן

ללא גלוטן

אחד היתרונות הבולטים של הטופו הוא היכולת שלו לספוג טעמים
באמת שאפשר לשים כל מיקס תבלינים שאוהבים והטופו יטמיע אותם באהבה 🙂

עשיתי ניסוי קטן כדי לראות אם אפשר לחסוך בזמנים ולדלג על ההשרייה של טופו בתבלינים ורטבים למיניהם. חשבתי שאם אני רעבה ובא לי לתקתק טופו מוקפץ לא בא לי לחכות חצי שעה להשרייה שלו.

טופו ברוטב אסיאתי

אז מה עשיתי?
לקחתי 2 קוביות טופו,
אחת חתכתי לקוביות צרבתי במחבת ואחר כך הוספתי את הרוטב לערבוב קצר
את השניה השריתי למשך כחצי שעה באותו הרוטב שהכנתי ואחר כך הכנסתי למחבת

טופו עם ירקות ירוקים
טופו עם ירקות ירוקים

מסקנות:

הטופו ללא השרייה יצא יותר קריספי. ברגע שצורבים את הטופו כשהוא ללא רוטב יותר קל לראות איזה חלקים צרובים ולקבל קריספיות מכל הצדדים.

בשתי הדרכים הטופו יצא טעים אבל אני יותר התחברתי לטופו בלי ההשרייה גם כי זה קצר יותר וגם כי יצא יותר קריספי
כיך לאכול ליד מיקס ירקות מוקפצים בווק

שורה תחתונה:

לא קריטי עניין ההשריה. וויתור על ההשרייה הופך את הכנת הטופו ליותר נגישה וסוג של אינסטנט. זה לא כמו עוף שאנחנו צריכים להפשיר קודם. עם הטופו אפשר לעבוד ממש ככה ולקבל מנה מזינה וטעימה.
יש מתכונים שהם יותר מיוחדים ומכוונים לטעם מאוד ספציפי ושם כן שווה לא לוותר על ההשרייה. כשאנחנו מכינים מתכונים יותר ספציפיים אנחנו מתארגנים אחרת כי אנחנו מחפשים מנה או טעם מסויים אבל כשאנחנו מכינים טופו מוקפץ למהלך השבוע יוצא טעים גם בלי השרייה בכלל

טופו אסיאתי
טופו אסיאתי

מתכון לטופו ברוטב אסיאתי

מה צריך?

  • חבילת טופו – מה שבמבצע
  • 2 כפות סויה
  • כף חומץ אורז – לא קריטי אם אין
  • כף סילאן
  • כף מים
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 שיני שום
  • כפית שמן שומשום
  • למי שאוהב חריף – צ'ילי חריף

איך מכינים?

מערבבים את חומרי הרוטב
מכאן יש 2 אפשרויות:

  1. להשרות את הטופו ברוטב כחצי שעה-שעה ואז להעביר את הטופו ללא הרוטב למחבת, לצרוב מעט מכל הצדדים ולטעום. אם הגעתם למרקם הרצוי, או אפילו קצת לפני – להוסיף את הרוטב ולערבב עד שהרוטב נספג בטופו והטופו מקבל צריבה נוספת.
  2. לחתוך את הטופו לקוביות, לחמם מעט שמן במחבת, לצרוב את הטופו מכל הצדדים עד שמקבל צבע ונהיה קריספי ואז להוסיף את הרוטב ולערבב

בשיטה הראשונה אפשר להשאיר את הטופו במרקם יחסית רך למי שמעדיף ככה ובשיטה השניה הטופו יוצא יותר קריספי

'מעשיטיפ'

  • השתמשו ברוטב סויה דל נתרן
  • בחרו סילאן ללא תוספת סוכר
  • אפשר להתשמש בשום/אבקת שום

אז איך אתם אוהבים את הטופו שלכם? (אם בכלל … 😅)
יש לכם רעיונות נוספים להכנת טופו? ניסיתם בבית?
שתפו אותי!

בתיאבון!

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטוש maasit.kitchen@

שתפו ב:

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות

גליל תמרים

גליל תמרים

מועכים, קוצצים ומגלגלים תוך 5 דקות ובלי מיקסר!

פיסוק של 90 מעלות

העקומה שבחדר

האם אני באמת 'עקומה' או שזה מה שסיפרתי לעצמי ושמר אותי במקום