נראה לי שכבר הבנתם שאחת המנות האהובות עליי היא קארי.
קארי אדום, קארי ירוק, קארי צהוב, מסאמן קארי, פנאנג קארי , פניר קארי…. להמשיך..?
לבישולים של השבוע הכנתי קארי צהוב עם ירקות
לפעמים כשאני מכינה איזה תבשיל אהוב שעובר טוב הקפאה אני מכינה כמות כפולה ומקפיאה חצי.
גם הפעם עשיתי את זה – הקפאתי חצי מהקארי ללא הטופו כי טופו פחות טעים לי אחרי הקפאה
ככה בפעם הבאה שיתחשק לי על הקארי הזה יישאר לי רק לצרוב את הטופו
קארי צהוב
התחלתי מחיתוך של הירקות וכשסיימתי מעכתי 2 כפיות של זרעי כוסברה וטיגנתי מעט
הוספתי את הירקות הטריים לבישול קצר של כ-5 דקות
אליהם הוספתי את הקפואים ואיזה כיף שלא צריך להפשיר לפני
זרקתי פנימה תבלינים – קארי, כמון, כורכום וכוסברה טחונה
ערבבתי והוספתי קרטון 500 מ"ל של קרם קוקוס ועוד חצי ליטר מים
הבאתי לרתיחה , תיקנתי תיבול וסגרתי את האש
בזמן שזה מתבשל…
ייבשתי את הטופו חתכתי אותו לקוביות בינוניות כמו שאני אוהבת וצרבתי על מחבת והעמדתי סיר אורז
כשהכל היה מוכן העברתי חצי מהתערובת של הקארי לטופו ואת החצי השני הכנסתי למקפיא
My work here is done!
מתכון לקארי צהוב עם טופו
מה צריך?
- 2 גזרים
- קישוא
- בצל לבן
- חצי ראש שום
- פלפל חריף
- גמבה
- חופן כרובית
- חופן ברוקולי
- חופן שעועית ירוקה
- חופן אפונה
- 2 חבילות טופו
- קרטון של 250 מ"ל קרם קוקוס 18-22% שומן
- כוס מים (250 מ"ל)
תבלינים: כפית וחצי זרעי כוסברה, 2 כפיות קארי, כפית וחצי כמון, כפית כורכום, כפית כוסברה טחונה, מלח ופלפל
איך מכינים?
- חותכים את הירקות הטריים: בצל, שום, גמבה, פלפל חריף, גזר, קישוא
- מועכים את זרעי הכוסברה בעזרת סכין רחבה או מכתש ועלי ומטגנית כחצי דקה שמריחים ריח חזק וכיפי
- מוסיפים את הירקות החתוכים ומבשלים כ-5-7 דקות (תלוי כמה רך אתם אוהבים את הירקות)
- מוסיפים את הקפואים ואת התבלינים ומערבבים
- מוסיפים קרם קוקוס ומים, מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה
במקביל:
- מייבשים את הטופו, חותכים לקוביות בינוניות וצורבים במחבת ומעמידים סיר אורז
'מעשיטיפ'
- גיוון – אפשר לגוון ולשים איזה ירקות שיש /שאוהבים. התבשיל הזה הופך בקלות לתבשיל שאריות של ירקות עייפים
- זמנים – למי שרוצה לחסוך עוד יותר בזמן אפשר להשתמש רק בירקות קפואים ואז לא צריך לחתוך כלום
- תיבול – תתפרעו! במתכון כתבתי פחות או יותר את מה ששמתי. לפעמים קשה לי לעקוב אחרי עצמי.. אלו התבלינים בהם אני משתמשת ואת האיזון אני משנה לפי מה שטעים לא באותו רגע
- מומלץ להגיש עם כוסברה קצוצה