טופו ויאטנמי ברוטב עגבניות
ה-מנה שגרמה לי להתאהב בטופו אי שם בויאטנם ב2017
באותה תקופה לא תיארתי לעצמי שאגיע למצב שאחשוק כל כך בטופו
ושיתחשק לי להזמין את המנה הזו כי מה כבר יש שם בסך הכל?
טופו עגבניות ובצל? לא איזשהו משהו פנסי אבל וואללה זה ממש עשיר וטעים
כהרגלי שאלתי בכמה מקומות איך מכינים את המנה והבנתי שהיא ממש פשוטה להכנה אבל כמובן שהם מכינים בעצמם את הטופו
עם כל המוטיבציה הלכתי וקניתי חומרי גלם והכנתי טופו בבית – היה כישלון מוחץ
החלטתי לוותר על התענוג ולתת לחברות המזון להכין את הטופו עבורי כך שאני אוכל פשוט לשלוף אותו מהמקרר ולהשתמש בעת הצורך
המנה הפשוטה והטעימה הזו לאט לאט מצאה את דרכה אל 'בנק הבישולים' הביתי שלי
מנה שבמזווה האישי שלי חומרי הגלם שלה תמיד זמינים, אני כבר מכירה אותה כל כך טוב שמתקתקת אותה בגג 15 דקות ויש לי אוכל לשבוע
יצירת בנק של בישולים ביתיים ומנות שאנחנו יכולים פשוט 'לשלוף' מהמזווה/מהראש וכו' .. זה אחד הדברים שיותר עוזרים לי בהתארגנות על אוכל למהלך השבוע
זה גם אחד הכלים שאני מלמדת בקורס לבחור בעצמי
ממליצה לכם לחשוב על 2-3 מנות פשוטות שאתם מרגישים בנוח איתן ויוכלו לעזור לכם בקבלת ההחלטות על אוכל במהלך השבוע
ועכשיו: קבלו אותו!
טופו ברוטב עגבניות מהמטבח הויאטנמי, פשוט להכנה ועם זאת כה עשיר ומפנק
מתכון לטופו ויאטנמי פשוט ועשיר
מתחילים עם לקצוץ בצל לבן אחד וחצי ראש שום לפרוסות
מטגנים עד להזהבה
מקלפים את הירקות וחותכים גס
בזמן שהבצל והשום מיטגנים, חותכים קוביית טופו לקוביות בגודל שכיף לאכול
כשהבצל שחום ויפה נוסיף את הטופו ונצרוב מכל הצדדים
נוסיף פחית של עגבניות מרוסקות ונבתל עם פלפל שחור גס, כף-גף וחצי של רוטב סויה של נתרן או רוטב דגים ומעט מלח
מתכון לטופו ויאטנמי
מה צריך?
- טופו רגיל או במרקם קשה
- בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
- 6 שיני שום קצוצות
- פחית עגבניות מרוסקות
- תיבול: כף רוטב דגים או רוטב סויה דל נתרן, פלפל גס, מלח (לא חובה)
- להגשה: בצל ירוק קצוץ
איך מכינים?
- מטגנים בצל במעט שמן
בזמן הזה: - מייבשים את הטופו וחותכים לקוביות בגודל נגיס
דוגמא לחיתוך קוביית טופו אפשר למצוא כאן - כשהבצל מוכן מוסיפים את השום לטיגון זריז ומזיזים לצד המחבת
- מוסיפים את קוביות הטופו וצורבים מכל הצדדים
- כשהטופו מוכן מוסיפים את פחית העגבניות ומתבלים לפי הטעם
'מעשיטיפ'
- תיבול – רוטב דגים נותן למנה את הטאצ' האסיאתי אז ממליצה למי שלא טבעוני/אלרגי. תתחילו עם חצי כף ואז תוסיפו לפי הטעם
- טופו – ממליצה להשתמש בטופו במרקם קשה מועשר בסידן כדי שהקוביות לא יתפרקו
2 תגובות
יצא טעים מאוד! תודה רבה!
איזה כיף! בשמחה גדולה 😍