המתכון שלפניכם עבר לא מעט נסיונות על מנת לדייק את הכמויות לפי התבנית,
לדייק את המרקם
ולהפחית כמה שיותר זמן ומאמץ בתהליך ההכנה
לזניה יכולה להישמע כמו מנה מורכבת ומפחידה הרי בכל זאת יש פה כמה שכבות וזה לא בדיוק ערבוב בסיר אחד וגמרנו…
מצאתי דרך להפוך את המתכון המאיים הזה למתכון קליל שכל אחד יכול להכין ברבע שעה! כן, כן רבע שעה ויש לכם לזניה טבעונית לתפארת!
זו הגרסה של לזניה טבעונית. אפשר להכין אותה גם ללא גלוטן עם שינוי קטן של סוג דפי הלזניה וזהו!
למי שמעדיף גבינות אפשר להמיר את תעבורת הטופו לקוטג', גבינת טוב טעם, בולגרית או כל גבינה אחרת שיש לכם בבית
לזניה טבעונית
לפני הכל: מחממים את התנור ל180 מעלות
מכינים את שתי התערובות – 'גבינות' ועגבניות
עבור הגבינות נטחן ביחד טופו רגיל, טופו משי ותבלינים – בזיליקום, שום ומלח. לחובבי הג'אנר שהם לא אני אפשר לשלב גם שמרי בירה
עבור העגבניות נפתח 2 פחיות שימורים של עגבניות מרוסקות ונתבל במלח, אורגנו ושום
עוברים להרכבה!
מתחילים עם שכבה דקה של תערובת העגבניות, עליה שמים שכבת דפי זניה , שכבה נדיבה ביותר של תערובת עגביות ושכבת 'גבינות' וכך ממשיכים. עד שמסיימים עם תערובת הגבינות מלמעלה
מעבירים לתנור ל-40 דקות. אני אופה לא בטורבו כדי שהחלק העליות לא יתייבש, אפשר גם לאפות בטורבו ולכסות את התבנית. אם צריך להוסיף בסוף עוד 5 דקות של אפייה ללא הכיסוי
לזניה טבעונית
מה צריך?
הכמויות מתאימות לתתבנית פיירקס מרובעת
לשכבת 'גבינות':
- חבילת טופו משי
- חבילת טופו רגיל
- חצי צרור בזיליקום טרי או כף גדושה בזיליקום מיובש
- חצי כפית עד כפית מלח
- חצי כפית-כפית אבקת שום או 1-2 שיני שום טריות
- לא חובה – שמרי בירה למי שאוהב את הטעם
לרוטב עגבניות:
- 2 פחיות עגבניות מרוסקות (2*400 גר')
- תיבול: חצי כפית מלח, רבע/חצי כפית פלפל, 1-2 כפיות אורגנו, צ'ילי גרוס לפי הטעם
ללזניה עצמה:
- דפי לזניה
איך מכינים?
מחממים תנור ל180 מעלות
- טוחנים ביחד טופו רגיל, טופו משי ותבלינים
- בכלי נפרד מערבבים את העגבניות המרוסקות עם התבלינים
- ומרכיבים את הלזניה: מתחילים עם מריחה דקה של רוטב עגבניות בתחתית התבנית ואז: שכבה של דפי לזניה –> שכבה נדיבה של רוטב עגבניות –> שכבת 'גבינות' ושוב דפי לזניה
- אופים על 180 מעלות למשך כ-40 דקות לא בטורבו. מוודאים שמוכן כשדפי הלזניה מלמעלה רכים
'מעשיטיפ'
- טופו – אפשר להשתמש ב-3 חבילות טופו משי או 2 טופו משי ו-1 רגילה. אפשר גם 2 רגילות ו-1 משי ואז המרקם יותר סמיך. גם טעים מאוד למי שמעדיף
- רוטב עגבניות – אפשר להכין איך שאתם רגילים/מעגבניות טריות אבל אין כמו שימורים שמקצרים תהליכים! למי שעוד לא קרא את המדריך לבחירת עגבניות מרוסקות הנה הוא פה
- ללא גלוטן – לגרסה ללא גלוטן השתמש בדפי לזניה ללא גלוטן.
- תבלינים – תתחילו עם מעט ותוסיפו עד שתגיעו לטעמים שאתם אוהבים. לתיבול תערובת הטופו אפשר להשתמש גם בשמרי בירה למי שיש. יש להם אחלה יתרונות בריאותיים אבל אני פחות אוהבת את הטעם אז לא מוסיפה אצלי
- קראסט למעלה – אני פחות אוהבת להשתמש בגבינות טבעוניות מהסופר כי הן מאוד מעובדות ואין לי כוח להכין בבית אז מוותרת על הקראסט. מי שרוצה אפשר לפזר מלמעלה גבינה טבעונית ולקבל מראה יותר לזנייתי.
למשקיענים אפשר להכין מוצרלה טבעונית לפי המתכון של קוקי כיף ולאפות כשזו השכבה העליונה
2 תגובות
מתכון שהוא הצלה! תודה רבה!
איזה יופי! שמחה לשמוע 🙂