פשטידת ברוקולי טבעונית וללא גלוטן

פשטידת ברוקולי טבעונית שלא מוותרת עך אף חלק בירק!

זמנים

זמן הכנה:

10 דק'

זמן המתנה:

40-45 דק'

דרגת הקושי

קל

בלאגן במטבח

'זניח'

ללא גלוטן

ללא גלוטן

טבעוני

טבעוני
הרעיון לפשטידה הזו או לפחות העיקרון של ההכנה שלה יושב אצלי כבר תקופה וחיכיתי לרגע בו תתחשק לי פשטידה טובה כדי לממש את הרצון שלי לניסוי הקולינרי הזה

מכירים את הטופו ללא גלוטן של מזרח ומערב? כזה שיש גם בכחול וגם באדום?
מדובר על אחד המוצרים היותר שימושיים במטבח במיוחד אם אתם אתם טבעונים או סתם חובבים טופו כמוני 🙂
עם הטופו הזה אני מכינה ממרחים, לזניות ואפילו קינוחים!
עוד לא ניסיתי פשטידה שממש מבוססת עליו אבל הנחתי שאם עבד לי עם הזלניה בטח יעבוד גם פה

הייתה לי שקית ברוקולי במקפיא שחיכתה שמישהו ינענע אותה, בצל תמיד יש לי בבית והוא הולך עם הכל אז הלכתי על שילוב של השניים.
כשהתחלתי לא ממש ידעתי איך זה יתגלגל אבל האמת שיצאתי ממש מרוצה!
גם פשטידה טעימה וסופר קלה להכנה וגם השתמשתי בכל החבילה של הברוקולי בלי לזרוק את הגבעולים העבים! גאוני לא..?

לפניכם השתלשלות האירועים שהובילה לתוצר הנהדר הזה

פשטידת ברוקולי טבעונית

פשטידת ברוקולי טבעונית
פשטידת ברוקולי טבעונית
ברוקולי לאחר הפרדה לפרחים וגבעולים
ברוקולי לאחר הפרדה לפרחים וגבעולים
לא תמיד אני מטגנת בצל לפני שאני מכניסה אותו לפשטידה מטעמי עצלנות בלבד. 

הפעם החלטתי כן לטגן בגלל שלטופו יש פוטנציאל ענק לספיגת טעמים וזה יכול להוסיף מאוד!
בזמן שהבצל היטגן לו לקחתי חבילת ברוקולי מופשרת והפרדתי אותה לפרחים קטנים בגודל שיהיה כיף להכניס לתוך פשטידה.

נשארתי עם כמות לא קטנה בכלל של הגבעולים העבים. 

בהתחלה חשבתי להכניס אותם לתנור אבל אז עלה לי הרעיון לטחון אותם יחס עם הטופו, זה יוסיף נפח לבלילה וטעם לטופו אז למה לא לנסות?
בקיצור הלכתי על זה!

מערבבים את הטופו והברוקולי עם הבצל המטוגן
מערבבים את הטופו והברוקולי עם הבצל המטוגן
תערובת טופו וגבעולי ברוקולי עם בצל מטוגן ופרחי ברוקולי
תערובת טופו וגבעולי ברוקולי עם בצל מטוגן ופרחי ברוקולי

את הבלילה של הטופו עם הברוקולי הוספתי לבצל המטוגן ולהם הוספתי את את פרחי הברוקולי
איחדתי הכל לבלילה אחידה ותיבלתי במלח, פלפל, שום, מוסקט ושמרי בירה

שיבולת שועל
שיבולת שועל
בסוף הוספתי שליש כוס שיבולת שועל שתספח קצת את הנוזלים ותעזור למרקם.

התערובת לפשטידת ברוקולי טבעונית
התערובת לפשטידת ברוקולי טבעונית
את התערובת העברתי לתבנית משומנת שעליה פיזרתי כמות קטנה של שיבולת שועל בתחתית ואופים למשך כ-45 דקות על 180 מעלות

פשטידת ברוקולי טבעונית
פשטידת ברוקולי טבעונית
פשטידת ברוקולי טבעונית
פשטידת ברוקולי טבעונית

מתכון לפשטידת ברוקולי טבעונית

מה צריך?

  • חבילת ברוקולי קפוא
  • בצל בינוני
  • חבילת טופו משי silken בצבע כחול
  • שליש כוס שיבולת שועל
  • תבלינים: מלח ופלפל לפי הטעם, כף שמרי בירה, 2 שיני שום, מעט מוסקט

    איך מכינים?

    );">מטגנים את הבצל

    במקביל:

    1. מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים בגודל שכיף לאכול בתוף פשטידה ומורידים את הגבעולים העבים
    2. טוחנים את גבעולי הברוקולי עם הטופו ומתבלים לפי הטעם
    3. מוסיפים את הבלילה לקערה עם הבצל הקצוץ ופרחי הברוקולי
    4. מוסיפים שליש כוס שיבולת שועל ומאחדים
    5. משמנים תבנית פיירקס מרובעת או תבנית עוגה עגולה בקוטר עד 24 ומפזרים מעט שיבולת שועל על התחתית (זה לא כתוב בכמויות, פשוט לפזר מעט למטה). אופים על 180 מעלות למשך 40-45 דקות

    'מעשיטיפ'

  • אפייה – מי שאוהב את החלק העליון שחום ויפה תנו לפשטידה כ-5 דק' על טורבו לקראת סיום האפייה
  • אפשר להחליף את השיבולת שועלת בקמח/פירורי לחם
  • לגרסא ללא גלוטן – השתמשו בשיבולת שועל ללא גלוטן/פירורי לחם ללא גלוטן
  • תיבול – לא חייבים שמרי בירה אם אין לכם, אפשר במקום להוסיף עוד מלח במידת בצורך, גם מעט מיץ לימון יכול להשתלב פה נהדר ועשבי תיבול זה תמיד כיף!
  • בתיאבון!

    הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטוש maasit.kitchen@

    שתפו ב:

    Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

    10 תגובות

      1. היי אורלי,
        אפשר לשים גביע קוטג', גבינה לבנה וקצת צהובה/בולגרית
        את יכולה להשתמש במתכון של הפשטידת תרד שיש באתר ולהחליף את התרד בברוקולי כדי לקבל כמויות יותר מדוייקות
        בהצלחה!

      1. היי גל לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשרי 🙂
        עדיף טופו רך ולא טופו במרקם קשה ויהיה צורך בתוספת של מים על מנת להגיע למרקם החלק כמו עם טופו משי. מבחינת כמות מים להתחים עם מעט – כף או שתיים ולהוסיף עד שמגיעים למרקם קרמי סמיך
        בהצלחה!

      1. היי מיכל, לא ניסיתי אבל אני חושבת שפחות יתאים כי קמח שקדים הוא יותר שומני ופחות 'סופג נוזלים' כמו השיבולת שועל. אם חשוב לך שיישאר ללא גלוטן מציעה לנסות עם סוג אחר של קמח שהוא יותר פחמימתי כמו קמח עדשים או פירורי לחם ללא גלוטן
        אם לא מפריע לך הגלוטן אפשר להשתמש בקמח רגיל/כוסמין מלא
        חג שמח! 😊

    1. תודה!
      למה מפזרת פירורי שיבולת שועל בתחתית?
      האם לדעתך יש מצב שקמח חומוס יעבוד במקום השיבולת שועל? או שזה כבר היגיון אחר לגמרי?

      1. היי ענת ותודה על השאלה 🙂
        הסיבה לשיבולת שועל היא כדי לייבש קצת את התחתית ככה שתהיה יותר יציבה כשחותכים את הפשטידה לחתיכות
        מאמינה שיעבוד גם עם קמח חומוס אבל לא ניסיתי
        תעדכני איך יוצא ובהצלחה!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות

    גליל תמרים

    גליל תמרים

    מועכים, קוצצים ומגלגלים תוך 5 דקות ובלי מיקסר!

    פיסוק של 90 מעלות

    העקומה שבחדר

    האם אני באמת 'עקומה' או שזה מה שסיפרתי לעצמי ושמר אותי במקום