מכירים את הטופו ללא גלוטן של מזרח ומערב? כזה שיש גם בכחול וגם באדום?
מדובר על אחד המוצרים היותר שימושיים במטבח במיוחד אם אתם אתם טבעונים או סתם חובבים טופו כמוני 🙂
עם הטופו הזה אני מכינה ממרחים, לזניות ואפילו קינוחים!
עוד לא ניסיתי פשטידה שממש מבוססת עליו אבל הנחתי שאם עבד לי עם הזלניה בטח יעבוד גם פה
הייתה לי שקית ברוקולי במקפיא שחיכתה שמישהו ינענע אותה, בצל תמיד יש לי בבית והוא הולך עם הכל אז הלכתי על שילוב של השניים.
כשהתחלתי לא ממש ידעתי איך זה יתגלגל אבל האמת שיצאתי ממש מרוצה!
גם פשטידה טעימה וסופר קלה להכנה וגם השתמשתי בכל החבילה של הברוקולי בלי לזרוק את הגבעולים העבים! גאוני לא..?
לפניכם השתלשלות האירועים שהובילה לתוצר הנהדר הזה
פשטידת ברוקולי טבעונית
הפעם החלטתי כן לטגן בגלל שלטופו יש פוטנציאל ענק לספיגת טעמים וזה יכול להוסיף מאוד!
בזמן שהבצל היטגן לו לקחתי חבילת ברוקולי מופשרת והפרדתי אותה לפרחים קטנים בגודל שיהיה כיף להכניס לתוך פשטידה.
בהתחלה חשבתי להכניס אותם לתנור אבל אז עלה לי הרעיון לטחון אותם יחס עם הטופו, זה יוסיף נפח לבלילה וטעם לטופו אז למה לא לנסות?
בקיצור הלכתי על זה!
את הבלילה של הטופו עם הברוקולי הוספתי לבצל המטוגן ולהם הוספתי את את פרחי הברוקולי
איחדתי הכל לבלילה אחידה ותיבלתי במלח, פלפל, שום, מוסקט ושמרי בירה
מתכון לפשטידת ברוקולי טבעונית
מה צריך?
תבלינים: מלח ופלפל לפי הטעם, כף שמרי בירה, 2 שיני שום, מעט מוסקט
איך מכינים?
במקביל:
- מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים בגודל שכיף לאכול בתוף פשטידה ומורידים את הגבעולים העבים
- טוחנים את גבעולי הברוקולי עם הטופו ומתבלים לפי הטעם
- מוסיפים את הבלילה לקערה עם הבצל הקצוץ ופרחי הברוקולי
- מוסיפים שליש כוס שיבולת שועל ומאחדים
- משמנים תבנית פיירקס מרובעת או תבנית עוגה עגולה בקוטר עד 24 ומפזרים מעט שיבולת שועל על התחתית (זה לא כתוב בכמויות, פשוט לפזר מעט למטה). אופים על 180 מעלות למשך 40-45 דקות
10 תגובות
מה אפשר במקום טופו
היי אורלי,
אפשר לשים גביע קוטג', גבינה לבנה וקצת צהובה/בולגרית
את יכולה להשתמש במתכון של הפשטידת תרד שיש באתר ולהחליף את התרד בברוקולי כדי לקבל כמויות יותר מדוייקות
בהצלחה!
היי 🙂 האם אפשר להשתמש באופן רגיל במקום טופו משי?
היי גל לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשרי 🙂
עדיף טופו רך ולא טופו במרקם קשה ויהיה צורך בתוספת של מים על מנת להגיע למרקם החלק כמו עם טופו משי. מבחינת כמות מים להתחים עם מעט – כף או שתיים ולהוסיף עד שמגיעים למרקם קרמי סמיך
בהצלחה!
היי,
אשפר להחליף את השיבולת שועל בקמח שקדים?
היי מיכל, לא ניסיתי אבל אני חושבת שפחות יתאים כי קמח שקדים הוא יותר שומני ופחות 'סופג נוזלים' כמו השיבולת שועל. אם חשוב לך שיישאר ללא גלוטן מציעה לנסות עם סוג אחר של קמח שהוא יותר פחמימתי כמו קמח עדשים או פירורי לחם ללא גלוטן
אם לא מפריע לך הגלוטן אפשר להשתמש בקמח רגיל/כוסמין מלא
חג שמח! 😊
תודה!
למה מפזרת פירורי שיבולת שועל בתחתית?
האם לדעתך יש מצב שקמח חומוס יעבוד במקום השיבולת שועל? או שזה כבר היגיון אחר לגמרי?
היי ענת ותודה על השאלה 🙂
הסיבה לשיבולת שועל היא כדי לייבש קצת את התחתית ככה שתהיה יותר יציבה כשחותכים את הפשטידה לחתיכות
מאמינה שיעבוד גם עם קמח חומוס אבל לא ניסיתי
תעדכני איך יוצא ובהצלחה!
האם אפשר להשתמש גם בברוקולי טרי?
תודה רבה
היי אופק 🙂
אפשר להשתמש בברוקולי טרי ולרכך אותו קצת לפני
כדאי לאדות אותו קצת במיקרו או בסיר אידוי כדי לשמור על מירב הערכים התזונתיים