פסטה ברוטב עגבניות וטונה

מנה מעולה כשהמצרכים בבית הולכים ואוזלים

זמנים

זמן הכנה:

35 דק'

זמן המתנה:

5 דק'

דרגת הקושי

קל

בלאגן במטבח

'סביר'

ללא גלוטן

ללא גלוטן

השבוע לא היה לי כוח לבשל

גם לא היה לי כוח לעשות קניות
סתם מין חוסר אנרגיה כזה באוויר
קורה לא…?

ביום ראשון אכלתי ארוחות קטנות ונשנושים לאורך כל היום – כן כן גם זה קור
סוד הקסם הוא לא לכעוס על עצמכם על זה! יש גם ימים כאלה וזה חלק מהחיים
ביום שני אכלתי סלט שאריות מהירקות שנותרו במקרר, ביצה קשה וגרגירי חומוס מהמזווה
ביום שלישי אכלתי אצל סבתא
ויום רביעי הגיע. 

הירקות חוסלו כבר ביום שני אז האפשרות של סלט שאריות ירדה מהפרק 
יום רביעי… זה כבר עוד שניה סופשבוע 
בסופשבוע הזה אנחנו לא ממש בבית אז אין טעם לעשות קניות…
לגבי בישולים – זה דווקא משהו שיכול להועיל 
להיום, למחר ולתחילת השבוע הבא עד שנתארגן על עצמנו מבחינת קניות ובישולים

עקב חוסר המוטיבציה לצאת לקניות בחום הזה נשארתי עם המזווה
ואיזה מזל שהמזווה שלי מלא בכל טוב!
מצרכים שאפשר להרכיב מהם מנות שוות וטעימות גם בלי לצאת לקניות מיוחדות

אחת המנות האהובות עליי לרגעים כאלו היא פסטה ברוטב עגבניות וטונה
פסטה, שימורי עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, טונה תמיד יש
בצל ושום גם יש 
אפילו זכיתי ויש לי פלפל חריף עייף במקרר 

מנה שמורכבת מחומרי גלם פשוטים שהשילוב ביניהם מייצר לחוויה קולינרית מופלאה והיא אפילו כזו שלא דורשת המון עבודה!

פסטה טונה

פסטה עגבניות וטונה
פסטה עגבניות וטונה
משתמשים בשמן של הטונה
משתמשים בשמן של הטונה

מתחילים מהרתחת המים עבור הפסטה

וממשיכים לחיתוך הבצל
כשהבצל חתוך מוסיפים אותו לסיר עם קצת שמן מאחת מקופסאות הטונה

בצל, שום ופלפל חריף
בצל, שום ופלפל חריף

חותכים את השום והפלפל החריף וכשהם מוכנים מוסיפים אותם גם לסיר

פסטה
ליד: סיר עם פסטה

במקביל: מכינים את הפסטה. כשהמים רותחים מוסיפים את הפסטה עם מלח ומעט שמן

ירקות לאחר טיגון קצר
ירקות לאחר טיגון קצר

כשהירקות רכים והבצל מעט השחים מוסיפים 3 פחיות של עגבניות מרוסקות ופחית אחת קטנה של רסק עגבניות עשוי מ-100% עגבניות

עגבניות מרוסקות עם תבלינים
עגבניות מרוסקות עם תבלינים

מתבלים לפי הטעם – מלח , פלפל, אורגנו.

בשלב הזה מי שרוצה יכול להוסיף עוד שום באבקה או שום כתוש

בזמן שהרוטב מתחמם, פותחים את פחיות הטונה ומוציאים את השמן בחלק העליון

אני אוהבת להשאיר קצת שמן שעוטף את הטונה, זה יותר טעים בעיני 
מי שרוצה אפשר גם לסחוט עד הסוף

על השלב הבא אפשר לדלג למי שלא רוצה ללכלך עוד כלי אבל אני אוהבת לפורר את הטונה בעזרת מזלג. זה ממש משפר את המרקם ומשתלב נהדר בתוך הרוטב!

רוטב עגבניות וטונה
רוטב עגבניות וטונה

כשהרוטב חם ואתם מרוצים מאיזון הטעמים כבו את האש, הוסיפו את הטונה וערבבו טוב טוב כך שהרוטב ילטף את הטונה מכל הכיוונים

ויאללה קחו לכם צלחת ופנקו את עצמכם עם מנה שווה!

פסטה עגבניות וטונה
פסטה עגבניות וטונה

מתכון לפסטה טונה

מה צריך?

  • חבילת פסטה מלאה
  • 4 קופסאות שימורים של טונה בשמן זית
  • 3 קופסאות שימורים של 400 גר' עגבניות מרוסקות
  • פחית שימורים של רסק עגבניות 100% עגבניות של grand italia
  • בצל גדול או 2 בצלים קטנים
  • חצי ראש שום (כ-6 שיניים)
  • פלפל חריף
  • תבלינים: מלח, פלפל, אורגנו

איך מכינים?

מכינים את הפסטה לפי הוראות יצרן

במקביל מכינים את הרוטב:

  1. קוצצים את הבצל ומעבירים לסיר עם מעט שמן מאחת מקופסאות הטונה
  2. ממשיכים לקצוץ את השום והפלפל חריף ומוסיפים לבצל
  3. כשהבצל משחים לטעמכם הוסיפו את העגבניות המרוסקות והרסק 
  4. בזמן שהרוטב מתבשל: סננו את השמן מהטונה בעדינות – אני אוהבת להוציא את השמן שבחלק העליון של הקופסא ולא לסחוט עד הסוף. את הטונות תפתחו לתוך קערה ותפוררו אותן בעזרת מזלג. זה מאפשר לטונה להשתלב בצורה מעולה עם הרוטב ולקבל מרקם מושלם!
  5. תבלו לפי הטעם, כבו את האש והוסיפו את הטונה. ערבבו של שהרוטב מלטף את כל הטונה

'מעשיטיפ'

  • טונה – ממליצה לקנות טונה בשמן זית, הטעם משתלב נהדר ומקבלים את כל היתרונות השווים של שמן זית
  • עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות – השתמשו בסוג המכיל עגבניות בלבד! לפעמים יש תוספת פחות מ1% של מלח וזה גם ממש סבבה. יש מדריך שלם בנושא

בתיאבון!

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטוש maasit.kitchen@

שתפו ב:

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות

גליל תמרים

גליל תמרים

מועכים, קוצצים ומגלגלים תוך 5 דקות ובלי מיקסר!

פיסוק של 90 מעלות

העקומה שבחדר

האם אני באמת 'עקומה' או שזה מה שסיפרתי לעצמי ושמר אותי במקום