זוכרים שלפני איזה תקופה היה פה טירוף דפי אורז שהתחיל מבורקס דפי אורז דרך ספרינג רולס מלאווח ושלל רעיונות יצירתיים אחרים?
באותה תקופה הייתי צריכה לקנות דפי אורז לאחת הפעילויות שהעברתי. בכמה סופרים הייתי ולא מצאתי! שיתפתי את סבתא שלי בבעיה מה שכמובן גרם לה לרוקן את דפי האורז מהמדפים ברגע שהם חזרו לחנויות ולספק לי מלאי לכל החיים
מאז הם יושבים פה ומעלים אבק חוץ מדי פעם שאני מכינה ספרינג רולס (אם יש לי כוח להתעסקות) וכהצלה אם נגמרים לי דפי הלזניה מה שאכן קרה שבוע שעבר
מבחינת הבורקסים לא ממש הצלחתי להתחבר
אולי כי עוד לא עליתי על איך להפוך אותם לטעימים ממש כדי להצדיק את ההתעסקות סביב ההכנה שלהם
היום הכנתי פעם ראשונה את המלאווח
בגלל שהבורקסים קצת איכזבו הייתי סקפטית לגביי כל ההתלהבות ברשת אבל הופתעתי ממש לטובה
מדובר במנה קלה להכנה, מהירה, טעימה ומפנקת
תוך רבע שעה הייתה פה ארוחה שלמה , מושלמת לשישי צהריים
אז קבלו מתכון למלאווח דפי אורז ואם למישהו יש טיפ מנצח איך להוציא את הבורקסים האלו טעימים אני ממש אשמח לשמוע
מלאווח דפי אורז
מתחילים עם ביצה בפינג'אן לשדרוג הארוחה
ומכינים מחבת לצד צלחת רחבה עם בלילה של ביצה, חלב/מים וקצת תבלינים
טובלים 3 דפי אורז בבלילה מכל הצדדים ומניחים על המחבת כשהיא חמה ומעט משומנת
אחרי כ-2 דקות, כשהחלק התחתון קצת משחים ואנחלנו רואים בועות, הופכים את המלאווח
כשהמלאווח מוכן משני הצדדים מעבירים לצלחת ומגישים עם תוספות שאוהבים
מלאווח דפי אורז
מה צריך?
זה הבסיס, הכפילו כמויות לפי כמות המלאווחים שתרצו
- לכל מלאווח צריך 3 דפי אורז
- לבלילת הביצה – ביצה אחת עם קצת חלב/מים ותבלינים אצלי מספיקה ל2 מלאווחים
- תבלינים – אני שמתי מלח פלפל אבל אפשר לגוון עם חרדל, סילאן , סויה ומה שאוהבים
איך מכינים?
- מערבבים את הביצה עם החלב והתבלינים בכלי רחב שמתאים לגודל של דף אורז
- טובלים דף אורז בבלילה משני הצדדים, מוסיפים עוד אחד ומטביעים גם אותו ואת השלישי כך שהם מלאים בביצה מכל הצדדים
- נותנים לזה להתרכך מעט (בערך דקה שתיים) ומעריבים למחבת משומנת לטיגון של 2 דקות מכל צד
- מוציאים ומגישים עם תוספות שאוהבים
'מעשיטיפ'
- לגרסה ללא לקטוז השתמשו במים במקום בחלב עם הביצה
- תוספות כיפיות – שמנת חמוצה, רסק עגבניות, ביצה קשה, חומוס, טחינה ,חריף, גבינה לבנה