אחת מהמנות הרבות שהכרתי במהלך הטיול של אחרי צבא למזרח. זאת הייתה אהבה ממבט ראשון שהתחקה עוד יותר כשחזרתי לאזור ולמדתי להכין אותה. ראיתי עד כמה פשוט להכין את המנה הזו, נחשפתי לצורת העבודה האופיינית וכשחזרתי לארץ חיפשתי איך להנגיש את המנה הזו כדי שיהיה קל להכין אותה לפחות כמו שהיה קל בתאילנד.
זו מנה שאני מכינה כשאין לי כוח לבשל וכשלא התארגנתי מראש לבישולים. רוב המרכיבים במנה ניתנים לגיוון ושינויים ברגע שיש לנו את הבסיס – משחת קארי היישר מהסופר.
זה נכון שרוב המרכיבים התאילנדיים האותנטיים לא נגישים בסופרים אבל בהחלט ניתן למצוא להם תחליף מספק או לגוון עם מה שיש בבית. אני מבטיחה שבכל מקרה יצא לכם טעים 🙂
אם אתם בכל זאת באווירה אותנטית, יש לא מעט אתרים שמציעים מבחר של ירקות תאילנדיים, תבלינים ומשחות
בכל קארי יש איזשהו מרכיב חלבוני כמו טופו/עוף/דג עם ירקות, משחת קארי, קרם קוקוס ותיבול תיאלנדי של רוטב דגים ולחובבי הג'אנר יהיו בבית גם עלי כפיר ליים מיובשים
קארי אדום
מתחילים עם צריבה קלה של המרכיב החלבוני. מפה אפשר להניח אותו בצד ולהוסיף בהמשך או לעשות הכל ביחד – להזיז הצידה באותה מחבת, להוסיף משחת קארי ולפתוח אותה במעט שמן
לפתיחת משחת הקארי אני אוהבת להשתמש בשמן קוקוס שמשתלב בצורה מושלמת עם הטעמים של המנה
אחרי שמשחת הקארי נפתחת מעט ע"י ערבוב עם השמן
מוסיפים את הקרם קוקוס ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה
כשזה רותח מוסיפים את המרכיב החלבוני שבחרנו, את הירקות שלוקח להם קצת יותר זמן להתבשל כמו שעועית, חציל, ותבלינים
אחרי כמה דקות מוסיפים ירקות רכים יותר כמו עגבניה
מבשלים עוד כ-2 דקות ומתקנים תיבול אם צריך
מוסיפים את הבזיליקום מערבבים ומכבים את האש
מתכון לקארי אדום
מה צריך?
- 2 חבילות של טופו
- פחית קרם קוקוס 18-22% שומן
- 3 כפות משחת קארי אדום
- 5-7 חצילים תאילנדיים קטנים (תלוי בגודל) או חציל אחד גדול
- מעט אננס – לא חובה
- עגבניות שרי חצויות
- חופן גדוש של בזיליקום תאילנדי – אם אין אפשר גם בזיליקום רגיל
- ׁׂ(כ-2 כפות רוטב דגים (אפשר להחליף ברוטב סויה דל נתרן. בכל מקרה כדאי להתחיל מכף אחת, לטעום ולהוסיף אם צריך
- 1-2 כפיות סוכר
- לחובבי הג'אנר – עלי כפיר ליים מיובשים
איך מכינים?
- לצרוב את הטופו בסיר רחב מכל הצדדים ולשים בצד
- באותו סיר: לחמם מעט שמן ולהוסיף את משחת הקארי. לפתוח אותה עם השמן
- להוסיף את הקרם קוקוס , למלא את הפחית במים, להוסיף ולערבב את כל הנוזלים עם משחת הקארי
- כשהתערובת מתחממת להוסיף חציל , אננס, טופו, רוטב דגים, עלי כפיר ליים וסוכר.
- לאחר כ-5 דקות כשהירקות מעט מתרככים להוסיף את העגבניות
- לאחר 2 דקות בישול להוסיף את הבזיליקום, לערבב ולכבות את האש
'מעשיטיפ'
- טופו – מומלץ לקנות טופו מועשר בסידן
- רוטב סויה – מומלף לקנות רוטב סויה מופחת נתרן. הכוונה במופחת נתרן היא שיש בו 3/4 מהכמות ביחס למוצר המקורי. במילים אחרות: 25% פחות מהמוצר המקביל
- קרם קוקוס – בחרו קרם/נוזל/מי קוקוס עם אחוזי שומן גבוהים – 18-22%. ברגע שאנחנו מדללים אותו במים אחוזי השומן יורדים, הטעם פחות כבד ושילמנו על פחית/קרטון אחד במקום על שניים עם אחוזי שומן נמוכים