באחת משיחות האוכל הרבות שהיו לי השבוע, בנדוד שלי הזכיר את זה שהוא ובת זוגו הכינו סלט קינואה וערמונים
עוד לא התנסיתי בשילוב הזה והוא נתן לי את ההשראה למתכון
המרקם הרך של הערמונים יחד עם הפצפציות של הקינואה יכולים להשתלב נהדר ביחד!
קינואה היא חלק מהמזווה הביתי ובמקרה הייתה לי חבילת ערמונים שקיבלתי באיזה מבצע ובינתיים התיישנה לה על המדף
מבחינת ירקות שילבתי עגבניה ובצל ירוק שהיה לי בבית
בגלל שלא ממש התחשק לי לאכול 'חם' השבוע החלטתי להפוך את הסלט הזה לארוחה מאוזנת ומשביעה
והוספתי קוביות של טופו קריספי ששידרג את המנה
קיבלתי סלט כיפי שבכל ביס שלו יש תערובת מרעננת של מרקמים וטעמים
הסלט יכול להשתלב מצויין גם כחלק מארוחה ולא חייב להיות ארוחה בפני עצמו.
סלט קינואה עם ערמונים וטופו קריספי
מתחילים עם הטופו קריספי.
בזמן שהוא בתנור, מכינים את הקינואה וחותכים את הירקות
ככה תוך 25 דקות הכל מוכן ואפשר לאכול
טופו קריספי הוא אחד השדרוגים היותר כיפיים שאפשר לעשות עם טופו. בסך הכל מדובר על תיבול טעים, קצת קורנפלור ואפייה בתנור. זה נותן לטופו טעם עדין ומרקם מושלם!
קודם שמים את התבלינים שאוהבים – אני שמתי רוטב סויה, שמן שומשום ואבקת שום
אח"כ מוסיפים את הקורנפלור. אני תמיד אוהבת להעביר דרך מסננת קטנה לפני כדי שיהיו לי כמה שפחות גושים אבל זה ממש לא חובה
את הטופו מעבירים לתבנית בתנור ואופים כ-20 דק' על 200 מעלות.
בזמן שהטופו בתנור – מכינים את הקינואה
מתחילים משטיפת הקינואה טוב טוב. אפשר מתחת לברז או בכלי עם המון מים ופשוט לעשות לה מסג'. הקינואה עטופה בחומר שגורם לטעם מר ולכן אם אתם רגישים לטעם הזה אני ממליצה לא לוותר על השטיפה ולעשות אותה יסודית
יש הרבה שיטות לבישול קינואה ובאמת שהכל תופס. אני אוהבת להכין את הקינואה – 'כמו פסטה' להכניס למים רותחים ולסנן כשמוכן
מתי יודעים שהקינואה מוכנה? אני אוהבת שהקינואה 'אל דנטה' כזה. שוב – 'כמו פסטה'. במיוחד אם אני אוכלת אותה בתור סלט בא לי שהיא תהיה יותר קריספית מאשר 'מושית' כזאת אז אני משתדלת להימנע מבישול יתר.
לרוב זמן הבישול הוא כ-12 דקות. אפשר לשים טיימר ל-10 דקות ולבדוק. דרך נוספת לדעת אם היא מוכנה זה לראות שיש לבן באמצע ועיגול שקוף מסביב. בכל מקרה אני ממליצה פשוט לטעום ולהוציא כשהמרקם הוא לשביעות רצונכם ולהשתמש בטיימר כדי לא לשכוח אותה על האש למרות שגם זה לא נורא.
בזמן שהקינואה מתבשלת חותכים את הירקות – עגבניה, בצל ירוק או כל עשב תיבול אחר שיש בבית ואת הערמונים
כשהקינואה מוכנה, מסננים ומערבבים עם הירקות
מתבלים וזורקים מעל את הטופו קריספי כשהוא יוצא מהתנור
מתכון לסלט קינואה וערמונים עם טופו קריספי
מה צריך?
- כוס וחצי קינואה
- חבילת ערמונים
- עגבניה
- 3 גבעולי בצל ירוק
- כף וחצי עד שתיים רוטב סויה דל נתרן
- 2 כפיות שמן שומשום
- מעט מיץ לימון
לטופו קריספי:
- חבילת טופו
- כף רוטב סויה דל נתרן
- כפית שמן שומשום
- כף קורנפלור
איך מכינים?
- מחממים תנור ל-200 מעלות על טורבו ומרתיחים סיר עם מים
- מייבשים את הטופו בעזרת נייר סופג וחותכים לקוביות בגודל שאתם אוהבים
- מוסיפים את הסויה ושמן השומשום ומערבבים
- מפזרים את הקורנפלור (עדיף בעזרת מסננת קטנה אם יש לכם – עוזר לגושים) ומערבבים
- מניחים בתבנית ואופים כ-15 דקות או עד להגעה למרקם הרצוי מבחינתכם
בינתיים: מכינים את הקינואה והירקות:
- שוטפים טוב טוב את הקינואה ומעבירים למים הרותחים. מבשלים כ-12 דקות שהקינואה מוכנה אבל לא רכה מדי
- חותכים ערמונים, עגבניה ובצל ירוק
- כשהקינואה מוכנה: שוטפים, מסננים ומוסיפים לירקות
- מתבלים וזורקים את הטופו מלמעלה
'מעשיטיפ'
- מציעה מראש לעשות כמות כפולה של טופו קריספי. אתם תראו שהוא ייחטף עוד לפני שהוא יגיע לסלט כי פשוט כיף לנשנש אותו גם ככה ויש יגידו שהוא טעים גם לפני האפייה! (לפני הקורנפלור כמובן) חי , עם תיבול!