כל שבוע אורי ואני עושים תכנון שבועי ומחליטים מה בא לנו לאכול.
אנחנו מסתכלים לרגע על השבוע, רואים איפה אנחנו נמצאים בארוחות העיקריות ולפי זה מסכמים על הבישולים לשבוע
השבוע אורי עובד בשטח במקום שאין בו מיקרו לחמם אוכל מהבית.
סלט פסטה הוא פיתרון מצויין בדיוק בשביל זה!
מנה שיוצאת קרה מהמקרר בבית ועד הצהריים מגיעה לטמפ' החדר ככה שהיא בדיוק במצב צבירה המתאים לאכילה!
אז חוץ מהאלמנט הפרקטי של המנה, היא סופר קלה להכנה וטעימה בטירוף!
שילוב של כמה מרכיבים פשוטים וזמינים ויש לכם מנה מעולה שמתאימה למהלך השבוע וגם לאירוח כי היא יפה יפה!
סלט פסטה עם טונה
מתחילים מהרתחת המים עבור הפסטה. למים מוסיפים זרזיף שמן ומלח בנדיבות
בזמן הזה:
קוצצים את הירקות לסלט ו'מטפלים' בטונה
את הטונה מעבירים לקערה עם השמן שבקופסא, לא מסננים אף טיפה!
מועכים את הטונה טוב טוב עם מזלג עד שהיא מתאחדת עם השמן ומקבלת מרקם משחתי וכיפי
כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לכלי גדול נוח לערבוב ומוסיפים לה את הטונה והירקות
מערבבים טוב עד שהטונה מלטפת את כל הפסטה.
תיבול – הסלט ממש טעים גם ככה בלי תיבול. יש את המליחות של הזיתים והטונה , הרעננות של הבזיליקום ושילוב נפלא של טעמים ומרקמים.
אם בא לכם להוסיף – תתחילו עם מיץ לימון. מי שעדיין רוצה עוד מלח אפשר להוסיף אבל ממש מציעה לכם לטעום לפני שאתם מוסיפים עם 'אוטומט
סלט פסטה עם טונה
מה צריך?
- חבילת פסטה מחיטה מלאה – עדיף פסטה בצורה שתקבל טוב את הטונה כמו פסטה מסולסלת
- 4 קופסאות שימורים של טונה בשמן זית
- 3 כוסות עגבניות שרי
- חצי כוס זיתי קלמטה – יש זיתים מגולענים בחלק של המעדנייה בסופר ואם לא אז בשימורים
- צרור בזיליקום
- תיבול: מיץ לימון ואם אתם ממש חייבים אז גם מלח
איך מכינים?
מכינים את הפסטה לפי הוראות יצרן
בזמן הזה:
- קוצצים את הירקות: עגבניות וזיתים לחצאים ובזיליקום קורעים גס
- 'מטפלים' בטונה – מעבירים לכלי את תכולת הפחיות כולל כל השמן ומועכים עם מזלג
- כשהפסטה מוכנה – מסננים , שוטפים ומערבבים עם הטונה והירקות
- תיבול – לא חובה כי טעים גם ככה. אם בא לכם תוסיפו לימון ותאזנו עד שאתם מרוצים
'מעשיטיפ'
- לגרסה ללא גלוטן השתמשו בפסטה ללא גלוטן.
- טונה – השתמשו בטונה בשמן זית, הטעם משתלב נהדר ומקבלים את כל היתרונות השווים של שמן זית
- פסטה – הרבה פעמים יש התנגדות לנסות מחיטה מלאה כי 'זה לא טעים'.
אני מציעה לכם לנסות ולראות אם זה אכן נורא כמו שאתם חושבים. פסטה מלאה מכיעלה כמות גדולה יותר של סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים והיא לא פחות טעימה מחברתה הלא מלאה
תנסו, מקסימום יהיה לכם טעים 😉 - תיבול – ממש ממליצה לכם לטעום קודם לפני שהיד ניגשת בכזו קלות למלחייה! יש מליחות שמגיעה גם מהטונה וגם מהזיתים. הסלט טעים בפני עצמו וטעים גם עם תוספת של מיץ לימון.