כחלק מהנסיונות שלי 'לייעל' מתכונים, עשיתי את הפסטה הזו בשתי דרכים:
1. בתנור
2. על הווק
רציתי לבדוק איך יהיה יותר מהיר, טעים ועם כמה שפחות כלים.
מסקנותיי:
✅ כמות כלים – דיי זהה.
קצת יותר בפסטה על הווק בגלל הווק 😅
בתנור יש תבנית עם נייר אפייה שלפעמים צריך לשטוף אותה ולפעמים לא – תלוי אם היו נזילות 😜
✅ זמנים – אותו דבר.
מהרגע שמי הבישול של הפסטה מתחילים חימום ועד שהפסטה מוכנה ← כל המרכיבים מוכנים ואפשר לערבב ולאכול
✅ עבודה – יותר על הווק.
על הווק צריך לערבב ולהיות קצת 'בייביסיטר' בעוד שבתנור זה בשיטת 'שגר ושכח' או במקרה שלי: שגר ושים טיימר על הזמן הרצוי
✅ טעמים
בעיני שתי המנות יצאו מאוד טעימות אבל אני יותר אוהבת את המרקם והטעם של הירקות לאחר השחמה בתנור. החציל קריספי מבחוץ ורך מבפנים והעגבניות יוצאות מתוקות 🍆🍅 .
פסטה ים תיכונית
בשתי הדרכים השלב הראשון הוא הרתחת המים לפסטה – על הגז או בקומקום. שנים את המים על הגז ובזמן שזה רותח חותכים את הירקות. למים של הפסטה מוסיפים חצי כף-כף שמן זית ומלח שאותו שמים בסוף כשהמים הגיעו לרתיחה.
כשהמים רותחים כל הירקות כבר חתוכים ומכניסים את הפסטה. מכאן אפשר ללכת על הווק או על התנור.
בתנור – שמים את כל הירקות בתבנית אחת או שתיים – כמה שנכנס, משמנים ומתבלים במלח פלפל
בווק – מוסיפים את הירקות לפי המרקם – מהקשה אל הרך. התחלתי עם השום אח"כ חציל ובסוף עגבניה. זיתים ובזיליקום לא חייבים 'להתבשל' על הווק.
כשהירקות מוכנים מהתנור או מהווק מערבבים עם הפסטה ומוסיפים בזיליקום ובולגרית מעודנת.
אפשר גם להוסיף עוד שמן זית שבעיני משדרג את הטעם ושום חי למי שאוהב
מתכון לפסטה ים תיכונית
מה צריך?
- חבילה פסטה מחיטה מלאה
- חבילה וחצי עגבניות שרי תמר
- כוס זיתי קלמטה מגורענים (ניתן למצוא במעדנייה בסופר)
- צרור גדול עלי בזיליקום – אני אוהבת טעם חזק לבזיליקום כמובן שאפשר פחות/יותר לפי הטעם
- 2 חצילים
- ראש שום
- שמן זית
- מלח גס
- בולגרית מעודנת 5%
איך מכינים?
(מסודר לפי הדרך היעילה ביותר להכנת המתכון)
לאוהבי התנור:
- לחמם תנור במצב טורבו על 200 מעלות ולשים סיר מים לפסטה על האש
- בזמן שהמים לפסטה מתחממים – לחתוך חציל לקוביות ועגבניות שרי לרבעים
- כשהמים רותחים – להוסיף מלח וחצי כף -כף שמן זית למי הבישול ולהכניס את הפסטה
- להכניס לתנור את החצילים, העגבניות וראש השום ולזלף מעל 1-2 כפות שמן זית ומעט מלח גס
- בזמן שהירקות בתנור – לחתוך זיתים לחצאים ולחתוך/לקרוע עלי בזיליקום לחתיכות גדולות
אצלי בתנור הירקות היו מוכנים אחרי כ-25 דקות. ממליצה לבדוק מה המצב אחרי 20-25 דקות ולהחליט אם בא לכם לתת להם להשחים שם עוד קצת או שמספיק - בערך באותו זמן הפסטה מוכנה אז: לסנן, לערבב עם הירקות מהתנור , הזיתים והבזיליקום
לאוהבי הגז:
- שמים סיר עם מים על האש ובזמן הזה: מקלפים ראש שום ופורסים אותו, חותכים חציל לקוביות
- כשהמים רותחים – להוסיף מלח וחצי כף -כף שמן זית למי הבישול ולהכניס את הפסטה
- בזמן שהפסטה מתבשלת: מחממים 3 כפות שמן זית בווק ומטגנים את השום כדקה עד שמשחים
- מוסיפים את קוביות החציל ומטגנים למשך 7-10 דקות נוספות עד שכמעט מוכן
- בזמן שהחציל מיטגן – לחתוך עגבניות שרי לרבעים, זיתים לחצאים ובזיליקום לחתיכות גדולות
- כשהחציל כמעט מוכן – להוסיף את העגבניות ולטגן עוד כ-3-4 דקות
- לכבות את האש ולהוסיף את הזיתים ועלי הבזיליקום
בשני המקרים: מפזרים בולגרית מגורדת או קוביות בולגרית מלמעלה
'מעשיטיפ'
- שדרוג – הוסיפו שמן זית גם לאחר הבישול. אין כמו טעם של שמן זית טרי
- לגרסה טבעונית – וותרו על הבולגרית או שימו קוביות טופו במקום. את הטופו אפשר להוסיף לבתניר עם כל הירקות או לצרוב על הווק בתחילת הטיגון.
- לגרסה ללא גלוטן – השתמשו בפסטה ללא גלוטן