מרק עדשים כתומות שלא צריך להשרות. טבעוני, ללא גלוטן
מנה שכיף לתקתק ויכולה להיות ארוחה שלמה בפני עצמה
מרק עדשים כתומות
חותכים את הבצל, הסלרי והגזר לקוביות. אני אוהבת קוביות לא מאוד קטנות כדי שיהיו נגיסות במרק. מטגנים עד שמעט מתרככך אבל לא עד הסוף (המשך הריכוך יקרה בזמן הבישול)
מוסיפים שום כתוש, ג'ינג'ר מגורד ותבלינים
בזמן שהירקות מתבשלים, שוטפים את העדשים וכשהם מוכנים מוסיפים את העדשים ו-9 כוסות מים.
מרק עדשים כתומות
מה צריך?
- חבילת עדשים כתומות חצויות (חצי קילו)
- בצל לבן
- 3 גזרים
- חבילת מקלות סלרי
- 6 שיני שום
- 5 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
- 9 כוסות מים
- תיבול: כפית וחצי מלח, 3 כפיות קארי, כפית כמון, חצי כפית כורכום, רבע כפית פלפל שחור
איך מכינים?
- חותכית את הירקות לקוביות ומועכים את השום והג'ינג'ר
- מטגנים את הירקות עד שמתרככים חלקית.
- שוטפים את העדשים ומוסיפים לירקות יחד תבלינים ו-9 כוסות מים
- מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-20 דקות עד שמוכן
'מעשיטיפ'
- מרקם – למרקם יותר חלק ונוזלי, במקום לחתוך את הירקות לקוביות אפשר לגרד במגרדת. זה יקצר מעט את זמן הריכוך הראשוני.
מבחינת מרקם אפשר גם לטחון את המרק מי שמאוד אוהב חלק ולשחק עם זמן הבישול והתאדות המים עד למרקם הרצוי. - טעמים – ככל שתבשלו יותר זמן את המרק כך יותר מים יתאדו והטעמים יתחזקו. לכן התחילו בתיבול יחסית עדין ולקראת סיום הבישול תקנו תיבול
תגובה אחת
hi, thanks!: Page Social