בחיי שלא האמנתי שאגיע לייעל אפילו את עצמי!
שנה שעברה העליתי לפה מתכון של עוגת שוקולד פרג לפסח.
זאת הייתה הפעם הראשונה שיצרתי סרטון עבור אחד המתכונים שלי ואז גם גיליתי כמה עבודה זה
אם בא לכם לקרוא עוד על יתרונות הפרג מוזמנים לקפוץ לשם אבל בקצרה מדובר במאכל סופר עשיר מבחינה תזונתית – סיבים תזונתיים, סידן ואפילו אומגה 3 ו-6 שהן חומצות שומן חיוניות!
בשנה האחרונה יצא לי להתנסות יותר באפייה שזה לגמרי הצד החלש שלי לעומת בישול
בעקבות צבירת ביטחון בתחום, החלטתי שאני מוותרת על הקצפת הביצים.
אם אפשר לחסוך בכלים אז למה לא?
העוגה יצאה במרקם מושלם וזה שוב גרם לי לתהות מה הקטע? מתי הקצפת הביצים היא קריטית למרקם ומתי היא מיותרת?
אם יש לכם איזה כלל אצבע מידע או מניסיון אשמח שתשתפו אותי
את העוגה הזו מכינים תוך גג 10 דקות בכלי אחד עם כל המרכיבים
אפשר להכין בגרסת הקז'ואל למהלך השבוע או בגרסה המפונפנת לערב החג. אם הלכתם על הפינפונים תוכלו לקשט את העוגה בעזרת ציפוי שוקולד או קצפת שייתן לה מראה חגיגי ביותר
קבלו אותה:
עוגת פרג שוקולד
מתחילים עם המסה של שוקולד וחמאה – דקה וחצי במיקרו ומערבבים
מעבירים את השוקולד והחמאה לכלי גדול ומוסיפים את שאר המרכיבים
מערבבים טוב טוב עד שאין גושים בכלל
ומעבירים לתבנית קוטר 24. אני ממש ממליצה על תבניות זכוכית וסיליקון. העוגה יוצאת ממש בקלות וגם לא משתחררים חומרים ומתכום לעוגה אז win win!
אם אתם רוצים שהעוגה תצא קצת יותר חגיגית – לפני האפייה סדרו את העוגה ככה שבחלק האמצעי יש שקע והוא נמוך יותר מהקצוות. כך תיצרו מקום להר של קצפת או שלולית שוקולד טעימה
אופים על 180 מעלות לא בטורבו כ35-40 דק'
מתכון לעוגת פרג שוקולד
מה צריך?
- 200 גר' שוקולד מריר 60%
- 100 גר' חמאה
- 200 גר' (כ-2 כוסות) פרג טחון
- 4 ביצים
- 1/3-1/2 כוס סוכר (לפי הטעם)
- כפית קורנפלור
לציפוי
- 100 גר' שוקולד מריר 60% + כף שמן זית או רבע כוס חלב
או
- קצפת
איך מכינים?
- מחממים תנור ל180 מעלות
- ממיסים את השוקולד והחמאה כדקה וחצי במיקרו
- ממעבירים לכלי ומוסיפים את שאר המרכיבים
- מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 24 ומכניסים לתנור לא בטורבו ל35-40 דק'
למי שרוצה ציפוי – ממיסים את השוקולד במיקרו, מערבבים עם החלב/שמן זית ומצפים או מקציפים קצפת
'מעשיטיפ'
- פרג – כשאתם קונים פרג, עדיף לרכוש פרג שנטחן במקום ולאחסן אותו במקפיא לשמירה על הטריות
- פנפונים של חג – אם אתם רוצים שהעוגה תצא קצת יותר חגיגית – לפני האפייה סדרו את הגועה ככה שבחלק האמצעי יש שקע והוא נמוך יותר מהקצוות. כך תיצרו מקום להר של קצפת או שלולית שוקולד טעימה