עוגה שנתקלתי בה לראשונה באחת מחוברות שבועות של 'גד' לפני כמה שנים
ראיתי עוגה עם מרכיבים זמינים כולל ריקוטה שאני מאוד אוהבת והחלטתי ללכת על זה
כידוע, אחד הדברים האהובים עליי הוא להפחית את הבלאגן במטבח סביב הכנת המתכון וכמובן שברוב המקרים כמויות הסוכר יורדות משמעותית
על מנת לפשט תהליכים החלטתי לוותר על הקצפת הביצים כדי לשמור על המתכון בקערה אחת ומבחינת הסוכר הורדתי ישר לחצי כוס ויצא מעולה!
אפילו הכנתי את העוגה הזו פעם אחת לאירוע והכפלתי כמויות חוץ מאת הסוכר – טעות תמימה, בחיי! ולמען האמת גם עם רבע כוס סוכר היא הייתה מעולה וגרפה מחמאות!
עוגת שוקולד יוגורט
לפני הכל: מחממים את התנור ל180 מעלות על מצב אפייה – 2 פסים
ממיסים את השוקולד עם החמאה ומערבבים
מוסיפים 4 ביצים, חצי או שליש כוס סוכר, חבילת ריקוטה וכף קקאו. תכלס לא משנה הסדר כי אין פה גלוטן שישפיע על המרקם אז אפשר הכל ביחד פשוט שלא יהיו גושים לאחר הערבוב
מערביים הכל טוב טוב ומעבירים לתבנית אפייה. אופים על 180 מעלות למשך חצי שעה ומשאירים עוד חצי שעה עם תנור סגור
מתכון לעוגת שוקולד ריקוטה
מה צריך?
- 200 גר' שוקולד מריר 60%
- 100 גר' חמאה
- חבילת ריקוטה פרסקה
- 4 ביצים
- שליש או חצי כוס סוכר
- כף קקאו
איך מכינים?
- ממיסים את השוקולד והחמאה ומערבבים עם שאר המרכיבים: סוכר, ריקוטה, קקאו וביצים
- מעבירים לתבנית עגולה בגודל 24 ואופים על 180 מעלות במצב אפייה (2 פסים) כ-30 דקות – החלק האמצעי נשאר יחסית רך והקצוות יציבים. משאירים בתנור סגור לעוד 30 דק'
'מעשיטיפ'
- ריקוטה -נחמד לדעת שגבינת ריקוטה וגם ריקוטה פרסקה הן גבינות מאוד מאוד עשירות בסידן וגם דלות בנתרן אז חוץ ממאפים, פנקייקס וכו' כיף גם למרוח על הלחם לצד פסטו, ממרח עגבניות מיובשות או פסוט ככה וליהנות מהמרקם הקטיפתי
- אפייה – כרגיל – תכירו את התנור שלכם. אצלי לקח חצי שעה עד שזה היה מוכן והשארתי עוד חצי שעה בתנור. תבדקו איך נראה אצלכם אחרי חצי שעה
- תבנית – בגדול, ככל שהגובה של הבלילה נמוך יותר כך משך האפייה מתקצר אז אם אתם מכניסים את הכל לתבנית יחסית קטנה אולי ייקח לכם יותר זמן ואם אתם מחליטים להפוך את המתכון למאפינס – ייקח פחות זמן. שחקו עם זה ותכירו את התנור שלכם על הדרך
2 תגובות
יש אופציה להחליף חמאה במשהו אחר?
אפשר להחליף בשמן. מאמינה שזה ישפיע על המרקם ואולי גם על זמני אפייה – יאריך אותם קצת
אפשר לשים כ-100 מ"ל שמן במקום ולעקוב אחר האפייה
בהצלחה! 🙂