עלה לי החשק לעוגת Ginger Lemon Honey
מכירים את השילוב? שילוב מנצח לתה הכי כיפי שיש לחורף!
החריפות של הגינג'ר עם החמיצות של הלימון והמתיקות של הדבש משתלבת נהדר ביחד בתה אז למה לא בעוגה?
זה היה נראה לי סופר הגיוני שתהיה עוגה כזאת
יצאתי למשימה לרקוח מתכון שיתאים לחשק שלי
מצאתי בגוגל כל מיני אפשרויות, עשיתי מישמש עם המרכיבים והכנתי את הניסיון הראשון
המרקם של העוגה היה לא פחות ממושלם, באמת! מרקם של אוכל זה כל כך חשוב וכל כך משפיע על החוויה
אבל…. כהרגלי הגזמתי עם הג'ינג'ר
ההגזמה הייתה כל כך מוגזמת ששניים מהטועמים התקשו לסיים את הטעימה שלהם
בניסיון השני השתמשתי באבקת ג'ינג'ר במקום ג'ינג'ר טרי כדי לראות אם יהיה מוצלח יותר
שוב העוגה יצאה מושלמת מבחינת מרקם אבל עדיין לא הייתי מרוצה כי הפעם לא הרגישו את הג'ינג'ר ובתור אחת שמאוד אוהבת את הטעם והחריפות שלו רציתי עוד
בניסיון השלישי חזרתי לג'ינג'ר הטרי אבל הפעם שמתי פחות וגירדתי אותו באמצעות כלי אחר כדי להפחית את כמות הסיבים שגם נכחה בעוגה הראשונה
והפעם – הצלחה מסחררת! גם מרקם מושלם וגם איזון טעמים נהדר!
בזכות הניסיון עם העוגה הזו יצא לי ללמוד איך לעבוד עם ג'ינג'ר במתוקים – איך כדאי לגרד כדי שלא יהיה סיבי וכמה לשים כדי שיהיה מורגש אבל לא מוגזם. מבחינת הטעם זה עניין אישי ואני מניחה שחלקכם אפילו יוותרו על הג'ינג'ר וחבל 😉
עוגת ג'ינג'ר לימון ודבש
לפני הכל: מחממים את התנור ל180 מעלות על מצב אפייה – 2 פסים
מערבבים בקערה את הרטובים: דבש, ביצים, שמן, חלב, סוכר, מיץ לימון, ג'ינג'ר וגרידת לימון
גם את הלימון וגם את הג'ינגר גירדתי באמצעות המגרדת בתמונה
מוסיפים כוס וחצי קמח כוסמין מלא עם כפית אבקת אפייה וכפית סודה לשתייה
עדיף להעביר דרך מסננת
מערבבים עד לאיחוד ומעבירים לתבנית משומנת. אני ממש אוהבת את התבניות של זכוכית וסיליקון והשתמשתי בתבנית אינגליש קייק כזו שהיא יותר גדולה מאינגליש קייק קלאסית. אפשר להשתמש גם בתבנית עגולה 24 או פיירקס מרובע
מתכון לעוגת ג'ינג'ר לימון ודבש
מה צריך?
- חצי כוס שמן זית
- חצי כוס חלב רגיל/סויה
- 3 ביצים
- חצי או 2/3 כוס דבש
- מיץ מלימון שלם
- גרידה משני לימונים
- כף ג'ינג'ר מגורד
- כוס וחצי קמח כוסמין מלא
- כפית סודה לשתייה
- כפית אבקת אפייה
איך מכינים?
- מערבבים את הרטובים: שמן, חלב, דבש, ביצים, לימון וג'ינג'ר
- מעבירים דרך מסננת קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים מעט עד לאיחוד התערובת
- אופים על 180 מעלות במצב אפייה (2 פסים) 40-45 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים מעט לחים. למי שאוהב את החלק העליון יותר קריספי אפשר לשים את ה-5 דקות האחרונות על טורבו
'מעשיטיפ'
- תבלינים – אפשר להוסיף קינמון למי שאוהב ולשחק עם היחסים של הלימון והג'ינג'ר לטעמכם. קחו בחשבון שלאחר אפייה בטעמים יורדים
- ג'ינג'ר – את הגינג'ר אני ממליצה לגרד עם מגרדת כמו בתמונה למעלה או על החלק הדק של הפומפייה
- אפייה – אני אוהבת עוגה קצת רטובה, מי שאוהב אותה ממש יבשה שייקח עוד כמה דקות של תנור עד שמגיעים למרקם הרצוי
- תבנית – בגדול, ככל שהגובה של הבלילה נמוך יותר כך משך האפייה מתקצר אז אם אתם מכניסים את הכל לתבנית יחסית קטנה אולי ייקח לכם יותר זמן ואם אתם מחליטים להפוך את המתכון למאפינס – ייקח פחות זמן. שחקו עם זה ותכירו את התנור שלכם על הדרך