פעם היה לי מתכון מהמם לעוגת גזר!
אבל מה? רק בתקופה האחרונה אני יותר מסודרת עם מתכונים אז גם הסיכוי להבין מה כתבתי באותו מתכון הוא קלוש וגם מציאת המתכון היא משימה לא פחות מסובכת
עוגת גזר היא הבחושה האהובה עליי ללא ספק! (אם שמים לרגע שוקולד בצד, כן?)
הרבה זמן לא הכנתי אותה
עם תחילת החורף ממש התחשק לי להכין, גם אצלכם עוגר גזר מתקשרת לחורף?
לא ברור למה אצלי יש את ההקשר הזה אבל הוא שם
חיפשתי מתכון זמין
פניתי לסבתוש
אני נורא אוהבת לבקש מסבתא שלי מתכונים ובמיוחד מתכוני אפייה.
כשהיא מסבירה על המתכון ואני שואלת אותה אם אפשר ככה או אחרת היא תמיד מסבירה לי למה ואיך זה עובד
וזה לא כי היא כימאית דגולה או קונדיטורית. ממש לא.
סתם כי היא ניסתה בעצמה המון וריאציות אז היא גיבשה לעצמה כל מיני כללי אצבע של אפייה כמו שאני מגבשת לעצמי עם הזמן.
קיבלתי מסבתא שני מתכונים דיי דומים שהיא מכינה מהם. המתכונים מגזרי עיתוך ישנים שהיא שמרה וכתבה עליהם את השינויים שלה.
יצאתי למלאכה
ראיתי שהמתכון הוא עבור 2 תבניות אינגליש קייק.
אין לי צורך בכל כך הרבה עוגה, במיוחד כשמדובר על ניסיון ואם לא ייצא מוצלח אז סתם חבל שייצא הרבה
החלטתי להוריד את הכמויות לחצי
לא ברור מה קרה אבל איכשהו השארתי את כל הכמות אותו דבר ורק את הקמח הורדתי לחצי
גיליתי את זה כשסיפרתי לסבתא שלי בגאווה שהכנתי את העוגה ומה שמתי שם.
היא כבר יודעת שלרוב אני משנה לפחות דבר אחד אז שואלת איך הכנתי
כשציינתי את כמות הקמח היא הופתעה ואז קלטתי את ה'טעות'
סבתא התפלאה שהעוגה לא יצאה מתפוררת והאמת שהעוגה יצאה ממש טובה, אולי קצת רטובה מידי אבל אני דווקא אוהבת עוגות בחושות רטובות קצת
אין מצב שאני משחררת מתכון של אפייה אחרי ניסיון אחד בלבד.
וגם רציתי לדייק עוד טיפה את המרקם שכידוע הוא התכונה הכי חשוב של האוכל!
הגרסה הבאה כללה תוספת של קמח ופתאום המרקם הרגיש לי קצת 'שמן' מדי
קצת חששתי להוריד שמן כדי לא לייבש למוות את העוגה ואז סבתא שלי אמרה שאפשר להוסיף גזר כדי לשמר את הרטיבות של העוגה ולהוריד מעט את השמן
ניסיון נוסף של העוגה יצא לדרך – וואלה בול!
עוד ניסיון כדי לוודא שזה ניתן לשחזור ויאללה הגיע הזמן לשחרר את המתכון!
קבלו אותה:
לפני הכל: מחממים את התנור ל180 מעלות על מצב אפייה – 2 פסים
מערבבים בקערה את הרטובים: גזר, ביצים, סוכר, שמן ותבלינים
לרטובים מוסיפים כוס אגוזי מלך קצוצים. אני קודם מודדת את כמות האגוזים בכוס ואצלי מדובר בכוס 'בהיריון' כי אני מאוד אוהבת אגוזי מלך אבל כמובן שמי שפחות מתחבר אפשר לוותר, לשים פחות או להחליף בתוספת אחרת כמו פקאנים, שוקולד, צימוקים, חמוציות ומה שעולה על דעתכם שיכול להשתלב פה.
את האגוזים אני קוצצת עם סכין או קוצץ ידני לחתיכות גסות ומוסיפה לתערובת
כשהבלילה אחידה מוסיפים דרך מסננת קמח עם אבקת אפייה וסודה לשתייה. המסננת מרככת את הקמח ומפחיתה את הגושים. מערבבים מעט רק עד שהתערובת אחידה ומעבירים לתבנית.
אצלי האינגליש קייק יחסית גדולה את התערובת מתאימה מעולה. למי שיש לו תבנית אינגליש קטנה יותר אפשר להשתמש בה עם עוד כמה מנג'טים של מאפינס או פשוט לקחת תבנית עגולה גדולה יותר מאינגליש קייק
לא יכולתי לוותר על הסרטון הזה של שליפת העוגה מהתבנית! חייבת להעביר לכם עד כמה התבניות האלו כיפיות! יש לי אותן גם בעגול וזה סופר בריא כי לא עוברים חלקי מתכת אל האוכל וגם סופר נוח כי מתחלץ ממש בקלות!
אבקת סוכר לטאצ' אחרון
מתכון לעוגת גזר
מה צריך?
- 2 כוסות גזר מגורד על החלק הדק של הפומפייה
- חצי כוס שמן זית
- 3 ביצים
- חצי כוס סוכר
- תבלינים: קינמון, ג'ינג'ר ומוסקט לפי הטעם
- כוס 'בהיריון' של אגוזי מלך לא קצוצים
- כוס קמח כוסמין
- חצי כפית סודה לשתייה
- כפית אבקת אפייה
איך מכינים?
- מערבבים את הגזר עם הביצים, הסוכר, השמן והתבלינים
- קוצצים את האגוזים גס, מוסיפים לבלילה ומערבבים
- מעבירים דרך מסננת קמח, אבקת אפייה וסודה לשתיים ומערבבים מעט עד לאיחוד התערובת
- אופים על 180 מעלות במצב אפייה (2 פסים) 40-45 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים מעט לחים. למי שאוהב את החלק העליון יותר קריסםי אפשר לשים את ה-5 דקות האחרונות על טורבו
'מעשיטיפ'
- תבלינים – שימו מה שבא לכם וכמה שאתם אוהבים, הריחות בבית מטריפים כשהעוגה הזו בתנור!
- אפייה – אני אוהבת עוגה קצת רטובה, מי שאוהב אותה ממש יבשה שייקח עוד כמה דקות של תנור עד שמגיעים למרקם הרצוי
- תבנית – בגדול, ככל שהגובה של הבלילה נמוך יותר כך משך האפייה מתקצר אז אם אתם מכניסים את הכל לתבנית יחסית קטנה אולי ייקח לכם יותר זמן ואם אתם מחליטים להפוך את המתכון למאפינס – ייקח פחות זמן. שחקו עם זה ותכירו את התנור שלכם על הדרך