מתכון שנולד מהרצון שלי למצוא מתכון קל וטעים לעוגת גבינה מבלי לעבור את שלב האפייה שהפחיד אותי
למי שזוכר לאחרונה התגברתי על הפחד הזה ואפילו הוצאתי מתכון של עוגת גבינה אפוייה לבלוג עם דגשי אפייה משלי! זה היה מאוד מרגש. לחצו כאן כדי להגיע למתכון לעוגת גבינה אפויה
זה התחיל בתור קינוחי כוסות שהייתי מלמדת בסדנאות הבישול שלי והתפתח לעוגה שווה למי שפחות מתחבר לסוגיית הכוסות. כוסות יכות להיות מרשים אבל לפעמים מצריך קצת התעסקות באתסטיקה ולי יש נטייה טבעית ללכלך אז גרסת העוגה גם עובדת אצלי מעולה!
כוסות עוגת גבינה ללא אפייה
מרכיבים פשוטים, זמינים וכלום עבודה!
יש פה גבינות שאפשר למצוא בכל סופר והוא מתבסס על הגבינה האהובה טוב טעם או באחת מגרסותיה האחרות – כנען או טבורוג. אלו גבינות רזות בעלות מרקם יחסית קשה ועובדות מצויין מאפייה! אפשר להשתמש בתוך פשטידה , מילוי לקנלוני, לזניות ועוד
אני השתמשתי בתכונות של הגבינה הזו הפעם דווקא למתכון ללא אפייה אבל זה בהחלט מוצר שכדאי שתכירו!
בגרסת הכוסות של הקינוח לא צריך להמתין יותר מדי זמן ובגרסת העוגה דווקא מומלץ להמתין כיוון שמדובר במסה גדולה של גבינה ואנחנו רוצים לתת לה זמן להתייצב במקרר. למי שממש לא יכול לחכות אפשר לאכול גם ככה אבל קחו בחשבון שיש סיכוי גבוה שיתפרק לכם
כך תכינו:
מתחילים מהבסיס:
מועכים את הפתי בר בתוך שקית עם מערוך או פטיש שניצלים
מוסיפים חמאה ומשטחים בתבנית קפיצית עגולה
עוברים לגבינות:
מערבבים בכלי גבינת טוב טעם, חבילת ריקוטה ושמנת חמוצה
אני אוהבת להוסיף גם גרידת לימון וכפית מתצית וניל אבל מי שלא אוהב לא חובה
שליש כוס סוכר לדעתי לגמרי מספיק פה. מי שאוהב יותר מתוק יכול כמובן ללכת על חצי כוס. זה אמנם נשמע כמו הבדל קטן אבל זה משמעותי בטעם אז אם תרצו יותר מתוק התחילו עם חצי כוס, טטעמו ואם לא מספיק לכם תוסיפו בכל פעם כף עד שתהיו מרוצים מהמתיקות
ערבבו את התערובת טוב טוב לא יהיו גושים של הגבינה
העבירו את התערובת מעל הבסיס והעבירו למקרר להתייצבות
בינתיים הכינו את הרוטב:
שימו במחבת חבילה של פירות יער קפואים ובשלו עד לצמצום עם כף עד כף וחצי סוכר ומעט מיץ לימון
כשהרוטב מצטמצם שפכו מעל העוגה
** למי שממש לא אוהב את הגרעינים של פירות היער אפשר קודם להעביר דרך מסננת אבל זה מוריד משמעותית מהנפח אז אולי תצטרכו 2 חבילות של פירות יער על מנת לכסות את כל העוגה
עוגת גבינה ללא אפייה
מה צריך?
- 500 גר' גבינת טום טעם/טבורוג/כנען
- שמנת חמוצה 9-15%
- חבילת ריקוטה רגילה או פרסקה (250-300 גר')
- 1/3 או 1/2 כוס סוכר לפי הטעם
- כפית תמצית וניל
- גרידת לימון – לא חובה
לבסיס:
- 18 יח' פתי בר
- 75' גר' חמאה
לרוטב:
- חבילת פירות יער קפואים
- מיץ לימון לפי הטעם
- כף עד כף וחצי סוכר
איך מכינים?
- מועכים את הפתי בר בתוך שקית באמצעות מערוך או פטיש שניצלים
- ממיסים את החמאה במיקרו, מוסיפים לפתי בר ומשטחים על תבנית עגולה בגודל עד 24 או תבנית פיירקס מרובעת
- מערבבים את הגבינות עם סוכר, תמצית וניל וגרידת לימון ומניחים מעל התחתית
מעבירים לקירור ובזמן הזה מכינים את הרוטב: - מחממים במחבת חבילת פירות יער ומערבבים עד שהפירות נמעכים והרוטב מצטמצם. מתבלים בסוכר ולימון לפי הטעם
- מוזגים את הרוטב מעל העוגה ונותנים לה לנוח כ-4 שעות במקרר לייצוב
'מעשיטיפ'
- רוטב פירות יער – אפשר עם/ללא סינון. אם אתם רוצים לסנן, לאחר הבישול טוחנים את הרוטב ומעבירים דרך מסננת כדי להיפטר מהגרעינים. אם לא אפשר פשוט להניח ככה מעל העוגה
- למי שרוצה להפות את הקינוח לקינוחי כוסות – לא צריך חמאה עם הפתי בר ואפשר לאכול אחרי קירור קצר של שעה בלבד
- ביסקוויטים – ממליצה להשתמש בפתי בר פלוס או פתי בר מחיטה מלאה שמכיל כמות גדולה יותר של סיבים אבל מה שיש זה גם טוב
- לגרסה ללא גלוטן – השתמשו בפתי בר ללא גלוטן
4 תגובות
היי דנה,
פתי בר ללא גלוטן הוא קטן יותר מפתי בר רגיל. את יודעת כמה פתיבר ללא גלוטן צריך לשים? או אם את יודעת כמה שוקלים 18 פתיבר רגילים, אוכל לשקול את נטולי הגלוטן.
תודה 🙂
היי מור,
פתי בר אחד שוקל כ-8 גר' אז למתכון סה"כ 144 גר'.
בהצלחה! 🙂
היי דנה , האם ניתן להשתמש בגבינה לבנה של תנובה מה ההבדל בטעם ?
היי טלי, גבינה לבנה היא רכה מדי ולדעתי לא תצליח להתייצב בעוגה לבדה. אפשר לנסות להחליף רק את הריקוטה בגביע של גבינה לבנה אבל לא הייתי מוותרת על הטוב טעם/כנען/טבורוג כי אלו גבינות יציבות יותר ויש להן מרקם שמנתי אפילו שהן דלות בשומן