הנשנוש הזה לא יוצא לי מהראש כבר שבוע
משום מה עלתה לי המחשבה על צ'יפס גזר קריספי עם דיפ של יוגורט מתובל
החשק רק התגבר כשהגזר שהיה אמור להגיע במשלוח לא היה ונשארתי ממש עם רצון עז לנסות ולראות אם זה ייצא שווה כמו שאני מדמיינת את זה
כשהגיע לידי הגזר הנחשק ביצעתי את הניסוי והאמת – עלה על כל הציפיות!
גם טעים, גם מרקם מושלם וגם סופר זריז וקל להכנה
מינימום כלים ומאמץ.
וגם זה גזר – יש לו מלאאא סיבים תזונתיים , ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון שתורמים לבריאותנו
שילוב מושלם בין המתיקות של הגזר, הקריספיות של צ'יפס והרעננות של הדיפ יוגורט
יש יותר שווה מזה?!
מתכון לצ'יפס גזר קריספי בתנור
כך תכינו:
מקלפים את הגזרים
חותכים למקלות בעובי בינוני. גזר ממוצע חתכתי לחצי לאורך, ושוב לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שמתקבלים מקלות. אם היו מקלות שנשארו לי עבים מדי פשוט חתכתי אותם גם לחצי. אם חותכים דק מדי זה זה נהיה רך ונפול לעומת קריספי ונגיס.
מפזרים מעל שמן זית, מלח ופלפל גס ומעבירים לתנור על 200 מעלות בטורבו למשל 15-17 דקות – תלוי בתנור שלכם
מגישים לבד או עם דיפ יוגורט מרענן
צ'יפס גזר
מה צריך?
- גזרים בכמות שרוצים
- שמן זית
- מלח פלפל
לרוטב יוגורט: יוגורט טבעי/סויה עם מיקס תבלינים שאוהבים, מעט לימון וזרזיף שמן זית
מיקס תבלינים שאוהבים: פפריקה חריפה ומתוקה/כמון/קארי/גראם מסאלה/עשבי תיבול ושום
איך מכינים?
- מקלפים את הגזרים וחותכים למקלות בעובי בינוני. אם תחתכו דק מדי הצ'יפס לא יהיה מספיק קריספי
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים שמן זית, מלח פלפל גס מעל
- אופים על 200 מעלות במצב טורבו למשך 15-17 דק' – תלוי בתנור שלכם
- בזמן שהצ'יפס בתנור – מערבבים את הרוטב יוגורט
'מעשיטיפ'
- כיף לאכול גם חם וגם קר
- אפשר לגוון עם קולורבי/בטטה/תפוחי אדמה ולשנות את זמן האפייה בהתאם.
- אפשר להוסיף עשבי תיבול לצ'יפס לאפייה בתנור או לפזר עשבים קצוצים כשהוא יוצא מהתנור
- הולך מעולה עם שמנת חמוצה או טחינה