עוגה שהתחילה מרצון להביא משהו טעים לדנה חברתי הטובה זמן קצר לאחר שילדה ועכשיו היא 'עוגת הבית' העוגה שאני מכינה בתדירות דו שבועית ולא נמאסת עליי!
שאלתי את דנה מה היא רוצה שאביא ועוגת שוקולד הייתה אחת מהאפשרויות. מבחינתי עוגת שוקולד זה משהו שאני תמיד יכולה להכין כי חומרי הגלם נמצאים אצלי במטבח באופן קבוע.
זה הגיע בתזמון מושלם כי כמובן שגם לי התחשק עוגת שוקולד וגם הרבה זמן שאני רוצה לנסות עוגה שתהיה מין הכלאה בין עוגה בחושה לפאדג' שוקולד.
כשבא לי משהו מאוד שוקולדי זה לרוב מסתיים בפאדג' שוקולד עם גלידה וניל בבית קפה הקרוב לבית.
אבל מה, לפעמים קצת כבד לתקוע עוגת פאדג' אז נשארתי עם הרצון למצוא משהו שיהיה ביניים.
משהו בין עוגה בחושה שלא תמיד עונה לי על הצורך לשוקולד לבין פאדג' שלפעמים כבד מדי.
בגלל ששתינו אוהבות מאוד שוקולד מריר ושילוב עם קפה החלטתי ללכת על הכיוון הזה וכמו בכל מתכון לרוב הוא מתחיל מגוגל קצר
אני קוראת כמה מתכונים מאותו סוג, מקבלת השראה ומשם עושה את הייעולים שלי עד שאני מרוצה.
האמת שעל הניסיון הראשון העוגה יצאה מעולה מה שלא תמיד קורה במתכונים של אפייה
בפעמים הבאות שהכנתי אותה עשיתי לה עוד כמה שיפורים שהיא תוכל לענות בדיוק על הצורך שלי!
עוגת שוקולד קפה
לפני הכל מחממים תנור ל-180 מעלות על מצב אפייה (2 קווים)
ממיסים את השוקולד ומערבבים עם הרטובים: שמן, ביצים, תמצית וניל, קפה מומס במים, סוכר
מוסיפים קמח שקדים
כשהבלילה אחידה מוסיפים קמח כוסמין מלא/קמח מלא מעורבב עם אבקת אפייה.
אפשר לערבב ביניהם לפני , מעל הבלילה ואפשר להעביר אותם דרך מסננת כדי לרכך את הקמח ולהפחית סיכוי לגושים
מערבבים בעדינות עד לאיחוד של התערובת
מעבירים לתבנית בקוטר 22-24 או תבנית פיירקס מרובעת ואופים כ–25 דקות או כ-17-20 דקות אם אופים על טורבו
בודקים עם קיסם במרכז העוגה ומוציאים כשהוא כמעט יבש לגמרי
רואים שבדקתי בול באמצע?!
מתכון לעוגת שוקולד קפה
מה צריך?
- 200 גר' שוקולד מריר
- שליש כוס שמן
- 2-3 כפות קפה מגורען מעורבבות ברבע כוס מים – תלוי כמה אתם אוהבים את הטעם של הקפה חזק
- 3 ביצים
- חצי כוס סוכר
- כפית תמצית וניל
- חצי כוס קמח שקדים
- חצי כוס קמח כוסמין מלא/קמח מלא
- כפית אבקת אפייה
איך מכינים?
- ממיסים את השוקולד ומערבבים לתוכו את שאר המרכיבים חוץ מהקמח כוסמין מלא/מלא ואבקת האפייה
- כשהבלילה אחידה מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה – אפשר להעביר אותם דרך מסננת/נפה או לערבב קצת ביניהם מעל הבלילה לפני שמאחדים עם שאר התערובת
- מעבירים לתבנית פיירקס מרובעת או לתבנית בקוטר 22-24 משומנת
- אופים ללא טורבו כ-25 דקות על 180 מעלות או עד שקיסם יוצא כמעט יבש
'מעשיטיפ'
- לגרסה ללא גלוטן – החליפו את קמח הכוסמין/מלא בעוד חצי כוס של קמח שקדים
- מי שאופה על טורבו – שימו טיימר ל-17-20 דקות ותבדקו. לרוב לוקח פחות זמן לאפות
- שמן זית – למי שרגיש מאוד לטעמים של שמן זית אני ממליצה לקנות שמן זית מעודן שישמש אתכם לאפייה