נשנושי חומוס ב-5 דקות

נשנוש טעים בפני עצמו וכתוספת לסלט, מילוי לטורטייה

זמנים

זמן הכנה:

5 דק'

זמן המתנה:

25 דק'

דרגת הקושי

קל

בלאגן במטבח

'זניח'

טבעוני

טבעוני

ללא גלוטן

ללא גלוטן

נשנוש מעולה לתקופה הסגר ובכלל!

האמת שזה לא מה שתכננתי להעלות בתור מתכון היום אבל לצערי המשלוח מהסופר לא הכיל את המרכיב העיקרי למנה שתכננתי
אבל…..
איזה מזל שיש לי מזווה חזק להישען עליו בדיוק לרגעים כאלה ואחד ממוצרי המפתח שם הוא חומוס שימורים שאני אוהבת לזרוק בתוך סלט, לטחון לממרח תוך 5 דקות כמו במתכון הזה ולשלב בתבשילים

הנשנוש הזה הוא אחת הדרכים היותר פשוטות לשדרג את התזונה שלכם עם קטניות המכילות שפע של סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים

בנוסף, אפשר לגוון כאן עם שלל טעמים לפי מה שבא לכם ולשחק עם המרקם איך שאתם אוהבים. כיף לאכול חם וכיף גם לאכול שכשמתקרר ואם מוסיפים ליד בירה קרה בכלל הרווחתם אחלה חוויה של יציאה לבר רק בבית

נשנושי חומוס

בודהה בול חומוס
בודהה בול חומוס
שוטפים חומוס
שוטפים את החומוס

כך תכינו:

שוטפים את החומוס ומסננים

נייר סופג מעל תבנית עם נייר אפייה
נייר סופג מעל תבנית עם נייר אפייה

מעבירים לנייר סופג/מגבת שמונחים על תבנית אפייה עם נייר אפייה – ככה אנחנו חוסכים כלי לייבוש וערבוב של החומוס עם תבלינים

מייבשים חומוס
מייבשים

מייבשים טוב טוב

מזלפים שמן זית
מזלפים שמן זית

מזלפים מעל שמן זית מלח פלפל ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשל 25 דק'.

כשמוכן מתבלים איך שאוהבים ומגישים. אני שמתי מיקס של פפריקה חריפה ומתוקה, יצא מעולה!!

נשנושי חומוס בתנור
נשנושי חומוס בתנור

נשנושי חומוס ב-5 דקות

מה צריך?

  • גרגירי חומוס/קטנית שאוהבים מוכנים לאכילה (מפחית/מקפוא/מקרטון/שהכנתם בעצמכם)
  • שמן זית
  • מלח פלפל

מיקס תבלינים שאוהבים: פפריקה חריפה ומתוקה/כמון/קארי/גראם מסאלה/עשבי תיבול ושום

איך מכינים?

  1. שוטפים את החומוס/קטנית, מסננים ומייבשים טוב טוב
  2. מעבירים לתבנים עם נייר אפייה ומזלפים שמן זית מלח -פלפל גס מעל
  3. אופים למשך כ-25 דק'
  4. מוציאים ומתבלים עם מה שאוהבים

'מעשיטיפ'

  • כיף לנשנש עם בירה קרה
  • ככל שהוא יהיה יותר זמן בתנור כך המרקם יהיה יותר קשה וכזה שמזכיר פיצוחים. אם אתם פחות בקטע אפשר להוריד קצת בזמן האפייה
  • כדי לחסוף בכלים, ייבשו את החומוסים בתוך תבנית האפייה
  • אפשר לגוון עם קטניות אחרות כמו שעועית או עדשים
  • אפשר לאכול בפני עצמו או לשלב בתוך סלט או טורטייה עם ממרח וירקות

בתיאבון!

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטוש maasit.kitchen@

שתפו ב:

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות

גליל תמרים

גליל תמרים

מועכים, קוצצים ומגלגלים תוך 5 דקות ובלי מיקסר!

פיסוק של 90 מעלות

העקומה שבחדר

האם אני באמת 'עקומה' או שזה מה שסיפרתי לעצמי ושמר אותי במקום