נשנוש מעולה לתקופה הסגר ובכלל!
האמת שזה לא מה שתכננתי להעלות בתור מתכון היום אבל לצערי המשלוח מהסופר לא הכיל את המרכיב העיקרי למנה שתכננתי
אבל…..
איזה מזל שיש לי מזווה חזק להישען עליו בדיוק לרגעים כאלה ואחד ממוצרי המפתח שם הוא חומוס שימורים שאני אוהבת לזרוק בתוך סלט, לטחון לממרח תוך 5 דקות כמו במתכון הזה ולשלב בתבשילים
הנשנוש הזה הוא אחת הדרכים היותר פשוטות לשדרג את התזונה שלכם עם קטניות המכילות שפע של סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים
בנוסף, אפשר לגוון כאן עם שלל טעמים לפי מה שבא לכם ולשחק עם המרקם איך שאתם אוהבים. כיף לאכול חם וכיף גם לאכול שכשמתקרר ואם מוסיפים ליד בירה קרה בכלל הרווחתם אחלה חוויה של יציאה לבר רק בבית
נשנושי חומוס
כך תכינו:
שוטפים את החומוס ומסננים
מעבירים לנייר סופג/מגבת שמונחים על תבנית אפייה עם נייר אפייה – ככה אנחנו חוסכים כלי לייבוש וערבוב של החומוס עם תבלינים
מייבשים טוב טוב
מזלפים מעל שמן זית מלח פלפל ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשל 25 דק'.
כשמוכן מתבלים איך שאוהבים ומגישים. אני שמתי מיקס של פפריקה חריפה ומתוקה, יצא מעולה!!
נשנושי חומוס ב-5 דקות
מה צריך?
- גרגירי חומוס/קטנית שאוהבים מוכנים לאכילה (מפחית/מקפוא/מקרטון/שהכנתם בעצמכם)
- שמן זית
- מלח פלפל
מיקס תבלינים שאוהבים: פפריקה חריפה ומתוקה/כמון/קארי/גראם מסאלה/עשבי תיבול ושום
איך מכינים?
- שוטפים את החומוס/קטנית, מסננים ומייבשים טוב טוב
- מעבירים לתבנים עם נייר אפייה ומזלפים שמן זית מלח -פלפל גס מעל
- אופים למשך כ-25 דק'
- מוציאים ומתבלים עם מה שאוהבים
'מעשיטיפ'
- כיף לנשנש עם בירה קרה
- ככל שהוא יהיה יותר זמן בתנור כך המרקם יהיה יותר קשה וכזה שמזכיר פיצוחים. אם אתם פחות בקטע אפשר להוריד קצת בזמן האפייה
- כדי לחסוף בכלים, ייבשו את החומוסים בתוך תבנית האפייה
- אפשר לגוון עם קטניות אחרות כמו שעועית או עדשים
- אפשר לאכול בפני עצמו או לשלב בתוך סלט או טורטייה עם ממרח וירקות