זוכרים שאי שם בתחילת הקורונה היו מחשבות על מחסור במזון?
באופן אישי אני לא הצטיידתי אבל הרבה אנשים הצטיידו במזון עם חיי מדף ארוכים כמו דגנים, קטניות ופחיות שימורים
עכשיו שהבנו שחוץ ממחסור בביצים (שגם אמור להיפתר בקרוב) לא חסר כלום
נוצר מצב שבחלק מהבתים המזווה 'עולה על גדותיו'
מצרפת סרטון קצר שמראה איך אפשר לעשות חומוס מפחית שימורים ב-5 דקות
כן, כן פחית שימורים.
תתפלאו אבל פחיות שימורים יכולות להיות פתרון מצויין גם לשימוש במלאי שהצטבר וגם לרגעים של עצלות.
וחוץ מזה שהחומוס הוא חלק ממשפחת הקטניות שידועה כבעלת יתרונות תזונתיים רבים הוא גם מגודל בארץ אז בכלל בונוס
צירפתי לכם את המתכון לחומוס המהיר בעולם והצעת הגשה שתיקח לכם בדיוק רבע שלה ותרגיש כמו מסעדה אצלכם בבית!
חומוס ביתי
מתכון לחומוס ביתי ב-5 דקות
מה צריך?
- פחית שימורים
- רבע כוח טחינה
- חצי כוס מים
- שן שום
- תבלינים: כפית כמון, חצי כפית מלח, חצי כף מיץ לימון
איך מכינים?
- שוטפים את החומוס משאריות המלח , מסננים ומניחים בקערת בלנדר עם התבלינים
- טוחנים, מניחים על צלחת ואוכלים עם התוספות האהובות: שמן זית, ביצה קשה, פטרוזיליה, בצל
'מעשיטיפ'
לפתוח שולחן כמו במסעדה אבל בבית!
- מתחילים עם ביצים – שמים במי ברז עם טיימר למשך רבע שעה
- ממשיכים לגרגירים – השתמשתי בגרגירים של פחית שימורים ובישלתי אותם עוד קצת במים עם כמון ומלח למשל כ-10 דקות – זה נותן להם מרקם רך יותר ומשדרג את הטעם
- מכינים את החומוס ומסדרים על צלחת (מתכון למעלה)
- חותכים את הפטריות לחצאים ומטגנים. בזמן הזה חותכים בצל לרבעים
- מצלחתים' ואוכלים'!
אם רוצים להתפנק על עוד תוספות אפשר להכין טחינה/סלט קצוץ/חצילים מטוגנים או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים