החופשה היוונית הטעימה שלי

מדריך לחוויה קולינרית משודרגת בחו"ל

הייתי בחו"ל אכלתי הרבה יותר מדי ונהניתי מזה מאוד 🙂
וגם – מדריך לחוויה קולינרית משודרגת בחו"ל

בשישי האחרון חזרנו מטיול בסלוניקי, אחת הערים הגדולות ביוון.
הסתובבנו קצת בעיר, נסענו למפלים וביקרנו בחופים ומעיינות חמים מחוץ לעיר
בשבילי חלק מאוד גדול מחווית הטיול בחו"ל (ובכללי 😁) הוא האוכל.
אני מאוד סקרנית לגבי תרבות האכילה, המאכלים המקומיים והטעמים האופייניים.
הסקרנות הזו יוצרת מאין 'מרוץ' טעימות.
בכל מקום אליו הגענו חיפשתי את המסעדות/דוכנים שנראו לי הכי מעניינים
וכאלו שסביר להניח שגם המקומיים יבחרו לאכול בהם 🙂
לצד חוויה קולינרית משובחת , נוצרו מצבים בהם לא אכלתי בצורה קשובה לגוף שלי

מה זה אומר?

היו פעמים שבהן אכלתי קצת יותר מדי/מעבר לנקודת השובע הנעימה לגוף שלי 

או שאכלתי כשלא הייתי מספיק רעבה או לא רעבה בכלל 😉 …
לפעמים זה התבטא באכילת דברים שונים ממה שהגוף שלי היה צריך באותו רגע, 
למשל אחרי טעימות של מאפים להמשיך לטעימות של מאפים נוספים מסוג אחר.
(לא יודעת מה איתכם אבל לרוב אחרי שאני אוכלת מאפה/מאכלי בצקי כלשהו, בא לי איזה משהו קל ומרענן…)
כן היה לי חשוב לא להגיע למצב של כאב בטן או 'פיצוץ' כי מבחינתי בנקודה הזו,
נעלם אפקט ההנאה מאוכל שאותו אני מקדשת 🙂

למה אני מספרת לכם את זה?

כדי לשתף אתכם שגם אם לא אכלתי בצורה קשובה, חזרתי עם חווית אכילה מצויינת!

נהניתי משלל טעמים שאת חלקם הכרתי יותר ואת חלקם פחות, יצאתי עם חשק להכין מנות שאהבתי ואני יודעת שיש עוד הרבה מה לטעום בפעם הבאה!

כדי להזכיר שאוכל הוא לא רק צורך פיזי של הגוף… כבר מזמן שלא..! אוכל הוא חלק בלתי נפרד מהחוויות שלנו בחיים וחשוב מאוד ליהנות ממנו מכל הלב והקיבה 🙂

אז תבלו בשאר חופשת הקיץ – טיולים, רביצות ושלל חוויות מעולות
תאכלו טוב ותהנו מזה!

בתמונה: ניסיון ראשון של הכנת מנות שוות מהטיול – סלט מרינה שהוגש לנו במסעדה.
הגרסה שלי: תערובת חסות ועלי בייבי, בזיליקום, עגבניות שרי, עגבניות מיובשות, בצל סגול, זיתי קלמטה, גבינה פטה וקרוטונים שהוכנו משאריות לחם שחיכו לנו במקרר כשחזרנו מהחופשה
תיבול: שמן זית ובלסמי

המדריך למרוץ טעימות מוצלח במהלך חופשה

1. דלגו על ארוחת הבוקר במלון


ארוחת הבוקר במלון יכולה להיות מאוד מוצלחת וטעימה.

עם זאת, לרוב היא מורכבת ממאכלים שאנחנו כבר מכירים ותופסת יותר מדי מקום בבטן שאותו אפשר למלא במאכלים מעניינים יותר.
נצלו את הבוקר לסיור ברחובות הקטנים וחפשו את הקפה בו יושבים המקומיים, תציצו להם קצת בצלחת או תשאלו מה אוכלים פה בבוקר.
גם אם המאכל נשמע לכם תמהוני אני עדיין ממליצה לנסות – לא תאמינו איזה שילובים הזויים בסוף ייצאו מאוד טעימים!

2. פזרו את האכילה במהלך היום

נסו להימנע מארוחות עיקריות גדולות המורכבות ממספר מנות. במקום – איכלו אותן בשלבים במקומות שונים בדרך. 

למשל במקום אחד לקחת כמה סוגים של סלט/מרק/נשנוש מקומי ובמקום אחר לקחת מנות מבושלות יותר גדולות (ממליצה לקחת פחות מנות ממספר הסועדים כדי להשאיר מקום להמשך נשנוש/קינוח – מה שבא לכם)

3. איכלו ביחד


ממליצה מאוד לא לאכול לבד ולהפוך את כל הארוחות ל'פתיחת שולחן' שכולם יוכלו ליהנות משלל הטעמים והמגוון

4. תתייעצו עם המקומיים על האוכל

אם זו מסעדה או קונדיטוריה לשאול אותם מה המומחיות שלהם או מה המנה הכי מוזמנת ואהובה

5. למשקיענים בלבד - תעשו מחקר מקדים


אני מודה שלרוב לא יוצא לי לעשות מחקר מקדים לפני החופשה. בפועל – אני מנסה לעשות מחקר שכזה תוך כדי:  לברר מה סגנון האכילה הטיפוסי, מנות פופולריות , מסעדות מומלצות שאולי יהיה במסלול הטיול וכדומה

ספרו לי בתגובות על חוויות שלכם מחו"ל

דנה

שתפו ב:

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות

גליל תמרים

גליל תמרים

מועכים, קוצצים ומגלגלים תוך 5 דקות ובלי מיקסר!

פיסוק של 90 מעלות

העקומה שבחדר

האם אני באמת 'עקומה' או שזה מה שסיפרתי לעצמי ושמר אותי במקום