צנצנות תבלינים בשימוש חוזר
אני בטוחה שלכולם יש בבית לפחות כמה צנצנות ריקות שבעבר היו הבית של ממרחים כמו חמאת בוטנים, חרדל, מיונז.. לפעמים הן נזרקות לפח ולפעמים רוחצים אותן ומאחסנים.
תמיד רציתי לעשות בהן איזשהו שימוש מגניב ואולי ליצור משהו שגם יעשה סדר וגם ייראה טוב אבל בפועל הן פשוט העלו אבק בארון. בזכות הפנאי שיצרה הקורונה הרמתי את הכפפה והוצאתי לפועל את הפרוייקט שלי.
לפני בערך 3 שנים קניתי את המצרכים כדי להוציא אותו לפועל אבל הם נשארו במגירה. לצד כל המשימות, הלחץ וקצב החיים שיש היום זה כמובן נדחק הצידה.
בזכות הקורונה התחלתי וסיימתי (חשוב שגם סיימתי!!) את הפרוייקט ואני ממש שמחה על מה שיצא!
אם גם אצלכם מגירת התבלינים/קטניות/דגנים נראית קטסטרופה ואתם מחפשים פתרון מציעה לכם רעיון נחמד לשימוש חוזר בצנצנות הריקות שיש לכם בבית
המדריך לצנצנות תבלינים בשימוש חוזר
מה צריך?
צנצנות ריקות
אציטון
מקלות אזניים
צמר גפן
טושים לכתיבה על זכוכית (ניתן לרכוש בחנות יצירה)
שבלונות – לא חובה
איך מכינים?
שלב ראשון - ניקיון
חלק מהצנצנות מתנקות ממש בקלות, המדבקה יורדת והחיים קלים. חלק מהצנצנות ממש לא.
צנצנות עם מדבקה מנייר כזו שצריך לגרד – הכניסו לכלי עם מים רותחים וכסו למשך כמה דקות עד שהציפוי יתרכך ויהיה אפשר לקלף אותו יחסית בקלות.
צנצנות שהמדבקה יורדת בקלות – הורידו את המדבקה
בשני המקרים רוב הסיכויים שיישאר קצת דבק על הצנצנת.
הפתרון: אצטון.
הסירו את הדבק שעל הצנצנות בעזרת צמר גפן טבול באצטון והעבירו וויש עם מים וסבון
המתינו עד שמתייבש
שלב שני - כיתוב צבעוני
באמצעות טושים לכתיבה על זכוכית כתבו את שם התבלין/קטניה או כל מה שתרצו לאחסן. כדי שהכיתוב ייצא יחסית אטום וברור מומלץ לעשות כמה שכבות. אני עשיתי 2-3 חזרות על הכיתוב וחיכיתי קצת שיתיבש בין לבין
לכיתוב אני השתמשתי בשבלונות כדי שייצא ברור אבל כמובן שלא חייבים ואפשר גם בכתב יד ולהוסיף קישוטים.
כדי שהכיתוב ייצא יישר השתמשתי במסגרת של השבלונה והדבקתי לרוחב הצנצנת. מי שלא משתמש בשבלונות אפשר לשים מסקנטייפ במקום
בין אות לאות כדאי לחכות כמה שניות כדי שיתייבש ולא נמרח את זה עם היד
שלב שלישי - תיקונים ושיפצורים
אם הכיתוב נמרח אפשר להשתמש במקלות אוזניים טבולים באציטון ולעבור בעדינות מסביב
שלב אחרון – ניקיון , מילוי וסידור הצנצנות
אחרי שסיימתם לצבוע, תיקונים והכל יבש, נקו את החלק החיצוני של הצנצנת – זה שהיה שמגע עם אצטון בעדינות.
מלאו את הצנצנת בתבלינים/קטניות/דגנים/אגוזים ואתם מסודרים!
למי שרוצה צנצנת עם חורים מלמעלה – שימושי בתבלינים במפזרים כמו למשל צ'ילי חריף או אורגנו מעל פיצה
קחו נייר אפייה וקפלו אותו ל-2, קפלו אותו שוב ל-2 ושוב. סה"כ 3 קיפולים
חוררו את הפינה המרכזית – זו שכולה מקופלת .
פתחו 2 מהקיפולים ככה שנותרתם עם נייר אפייה דו שכבתי מחורר באמצע
מלאו את הצנצנת בתבלין שאתם רוצים
הניחו את החלק האמצעי מעל הצנצנת וחזקו עם גומייה
גזרו את השאריות בצדדים וזהו, מוכן!
מוזמנים לשאול שאלות ואשמח שתשתפו אותי אם הכנתם 🙂