השבוע נתתי לסבתא שלי את המתכון לעוגיות שהבאתי לה
כשעברנו על הרכיבים היא ציינה שאין לה סילאן בבית
מאוד נדיר שאין לה 'משהו' בבית, בחיי שהיא יכולה לפתוח מינימרקט ממה שיש שם
היא שאלה אותי למה אני משתמשת בסילאן
בגדול אני שמה סילאן בקינוחים וכתיבול למוקפצים
סבתא שלי משתמשת בצ'ילי מתוק למוקפצים
שמתי לב למשהו ורציתי לשתף אתכם – רוטב צ'ילי מתוק נותן מענה למתוק ולחריף אבל בגלל שהוא בא כמוצר אחד מישהו אחר החליט על היחסים בין הטעמים ולרוב כמות הסוכר ברטבים המוכנים היא גבוהה מאוד
באופן אישי אני מעדיפה לאזן לעצמי את הטעמים ותאמינו לי שיוצא ממש טעים!
איך אתם מתבלים את המוקפץ שלכם?
אני אוהבת לתבל עם שמן שומשום, רוטב סויה מופחת נתרן, סילאן, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי חריף – טרי או יבש מה שיש בבית
כשבא לי אני מוסיפה גם חמאת בוטנים טבעית
המדריך לאיזון טעמים במוקפץ הביתי
- מתוק – סילאן/דבש/מייפל/אגבה/סוכר
- מלוח – רוטב סויה (עדיף דל נתרן), מלח דק/גס, רוטב דגים
- חמוץ – מיץ מליים/לימון, חומץ, לאוהבי המטבח התאילנדי – רוטב תמרינדי אם יש לכם בבית
- חריף – צ'ילי יבש/טרי, טבסקו או שלל פלפלים חריפים לאוהבי הג'אנר
שני מרכיבים נוספים שהולכים מעולה הם שמן שומשום וג'ינג'ר.
לשמן השומשום יש טעם מיוחד ונותן מרקם מעט שומני וכיפי והגי'נג'ר מעט חריף/חמוץ ונותן רעננות נהדרת