למה עגבניות מרוסקות?
אני לא יודעת מה איתכם אבל עגבניות מרוסקות הוא בין חומרי הגלם הכי שימושיים שיש לי במטבח
חוסך זמן, עבודה ובלאגן בכל כך הרבה מתכונים!
אפשר להשתמש בו בפני עצמו כרסק עגבניות לרוטב פיצה או מטבל ליד מלאוח או ג'חנון ואפשר להיכון ממנו רוטב עגבניות בסיסי שמשתלב נהדר בכלכך הרבה מנות! החל מפסטה הכי פשוטה ברוטב עגבניות שאפשר להוסיף לה תוספות שוות, לזניה, צ'ילי קון קרנה , שעועית במיץ עגבניות והרשימה עוד ארוכה
בקיצור, אני מניחה שהבנתם למה הן מקבלות עמוד שלם רק לעצמן 😉
בכתבה הזו נדבר על עגבניות מרוסקות שנקראות גם עגבניות חתוכות דק.
על רסק עגבניות לא נרחיב פה למרות שכללי האצבע לבחירה הם דיי דומים 🙂
איך בוחרים עגבניות מרוסקות?
אני בוחרת עגבניות מרוסקות המכילות עגבניות!
כאשר כתוב מיץ/רכז עגבניות כחלק מהמרכיבים אני מוותרת.
רוצה ליהנות מהטעם והיתרונות שיש בעגבנייה השלמה ללא מיצים מרוכזים למיניהם
בנוסף, ברגע שהמוצר מכיל עגבניות יש פחות סוכר ל-100 גר' 😉
הדברים העיקריים בהם אני מתחשבת בבחירה שלי:
- מעל 99% עגבניות, לא מיץ עגבניות או רכז עגבניות. פשוט עגבניות
- כל השאר: מלח או מווסתי חומציות.
- ללא תוספת סוכר, גלוקוז, פרוקטוז ושאר שמות אחרים לסוכר
אמאל'ה מווסתי חומציות!
קודם כל ברגע שאנחנו בוחרים עגבניות מרוסקות המכילות מעל 99% עגבניות מדובר על פחות מ-1% של המוצר אז כבר נכנסנו לפרופורציות
מדובר במילה שנשמעת קצת מפחידה אבל בתכלס ברוב המקרים במוצר כמו עגבניות מרוסקות הכוונה היא לחומצה אורגנית כלשהי כמו חומצת לימון/חומצה ציטרית שנמצאת באופן טבעי בפירות הדר.
ברגע שכתוב מווסת חומציות לרוב יהיה הפירוט של איזה מווסת חומציות שמו במוצר לפי שמו כמו 'חומצת לימון' או לפי סימונו במספר E כמו E330
אם עדיין קראתם את המילה מווסתי חומציות ולא הייתם בטוחים מה המשמעות שלה אפשר בקלות להיכנס לגוגל ולבדוק. בנוסף, יש היום המון אפליקציות שמרכזות את כל המידע לגבי מספרי E אז מי שמאוד מתעניין בנושא יכול להיכנס גם לשם
2 משפיענים לא פחות חשובים: טעם ומחיר
בגלל שכל מוצר מיוצר במקום שונה, שיטות גידול וטיפול מעט שונות..
יש הבדל בטעם בין המוצרים השונים חלקם יותר חמוצים או יותר מתוקים.
נסו כמה סוגים עד שתמצאו את האהובים עליכם
מבחינת מחיר – כשהעגבניות המועדפות עליי מבחינת הטעם במבצע אני קונה כמות יחסית גדולה.
זה מוצר שמחזיק מעמד המון זמן – בכל זאת, פחית שימורים וגם זה מוצר שאני משתמשת בו המון
איזה כיף זה לקנות שלישיית עגבניות מרוסקות ב10 שקלים לעומת 17 ש"ח שזה המחיר רוב הזמן.
או שאולי זאת רק אני שמתרגשת ככה מההנחה הענקית בעת מבצע? שתפו אותי אם זה מרגש גם אתכם 😉
עגבניות מרוסקות על המדפים
יש כמה מוצרים שעונים על הקריטריונים שחשובים לי כמו:
- MUTTI POLPA – עגבניות חתוכות דק. יש גם בפחית וגם בבקבוק זכוכית גבוה
- עגבניות מרוסקות אורגניות של שופרסל – לא בגלל האורגני פשוט בגלל שעונה על מה שחשוב לי בבחירה
- מאסטר שף 100% עגבניות איטלקיות חתוך דק
יש מוצרים נוספים שעונים על הקריטריונים ולא הכנסתי לפה כיוון שהם פחות נפוצים בחנויות הגדולות. לרוב תמצאו אותם במעדניות , חנויות טבע או חנויות מתמחות למיניהן.
אלו המוצרים בהם אני נתקלת בכל הסופרים פרט לשופרסל שהוא ייחודי לרשת.
אם יש מותג אחר שאתם מכירים שעונה על הקריטריונים ויחסית זמין בסופר – אשמח להכיר 🙂
מה עושים עם עגבניות מרוסקות?
- רוטב עגבניות ענק שמשמש בתור בסיס למלא מתכונים
- שקשוקה
- לזניה
- רוטב לפיצה
- טופו ויאטנמי זריז
- קיצור דרך במתכונים הודיים
- רוטב ליד המלאווח
- ירק כלשהו ברוטב עגבניות: שעועית ירוקה, אפונה, במיה, קישואים
לסיכום
עגבניות מרוסקות יכול להיות מוצר מפתח להמון מתכונים.
יש שלל מוצרים בסופר ובחנויות מתמחות שיכולים להתאים לשיקולים שלכם בבחירה.
1. רשימת הרכיבים
- מעל 99% עגבניות
- כל השאר – מלח/מווסתי חומציות
2. טעם
נסו כמה מוצרים עד שתצאו את העגבניות האהובות עליכם.
3. מחיר
כשמדובר שמוצר שלא מתקלקל בקלות ומוצר בו אתם משתמשים הרבה במטבח אני מציעה לקנות כמו גדולה כשיש מבצע!
2 נקודות נוספות שלקוחות מהמדריך לפחיות שימורים והן לא פחות חשובות:
4. אחסון נכון
יש לאחסן את הפחית במקום קריר, מוצל ויבש, רחוק ממכשירי בישול וחימום. במידה יש שאריות מזון בפחית, יש להעביר לכלי ולאחסן במקרר. מומלץ להשתמש בכלי זכוכית לאחסון ולאכול עד 4 ימים מפתיחת הפחית.
5. סיום השימוש
אז מה איתכם?
משתמשים בעגבניות מרוסקות בבית?
אם לא תודו לי אחר כך על כל הזמן שזה חסך לכם ואם כן מקווה שהמדריך הזה עזר לכם לבחור טוב יותר את המוצרים שיתאימו לכם